Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého

Sport

Nabídky Akademik sport centra UP

Sportovní a další volnočasové aktivity patří mezi důležité součásti studentského života. Potřebu pohybu a touhu po sportovním vyžití studentů dokáže uspokojit Akademik sport centrum širokým spektrem nabízených jednorázových i dlouhodobých aktivit. Na začátku každého akademického roku se ve Sportovní hale UP, v tělocvičnách, olomouckém plaveckém areálu, posilovně a venkovních sportovních plochách či v hernách stolního tenisu rozbíhají sportovní programy. Za velmi příznivou cenu má každý student olomoucké univerzity příležitost strávit svůj volný čas nejrůznějšími sportovními aktivitami, aerobikem či fotbalem počínaje a lukostřelbou nebo horolezectvím konče. K dispozici je fitcentrum se saunou a soláriem v budově Sportovní haly UP. Oblíbené nejen mezi studenty jsou také jednorázové sportovní kurzy – mezi nejatraktivnější patří windsurfing, paragliding, cyklistika, skialpinismus či lyžařské pobyty. Pro více informací navštivte stránky centra na adrese www.akademikolomouc.cz. Kromě zajišťování pravidelných sportovních a rekreačních aktivit univerzita každoročně pořádá Sportovní den UP a rovněž se stará o sportovní reprezentaci UP na akademických přeborech a univerziádách. 

Kontakt:
PaedDr. Jiří Vaculík, CSc.
tel.: 585 636 450
e-mail: jiri.vaculik@upol.cz
web: www.akademikolomouc.cz

Nahoru

Sportovní reprezentace studentů UP

Česká asociace univerzitního sportu (ČAUS) je multisportovní asociací, která sdružuje 43 vysokoškolských sportovních klubů a tělovýchovných jednot. Ve spolupráci s Univerzitami a Vysokými školami v České republice pořádá každoročně akademická mistrovství České republiky (AMČR). Některá sportovní odvětví jsou pořádány v rámci Českých akademických her (ČAH), zbývající pak samostatně.

Univerzita Palackého se každoročně účastní většiny AMČR. Pokud máte i Vy chuť se zúčastnit a reprezentovat Naši univerzitu, ozvěte se, velmi rádi Vám pomůžeme. 

Kontakt: 
Mgr. Vítězslav Prukner, Ph.D.
KSP FTK UP v Olomouci   
e-mail: vitezslav.prukner@upol.cz  
telefon: +420 585 636 504

Nahoru

Zpravodajství z UP
Vyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 15. 04. 2016, Daniel Agnew