Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
19.08.2014, 08:35, Stáří: 10 r.

Zaparkuj nabídne program pro filmové i sportovní nadšence

Autor: Radek Zogata

Olomouc (19. srpna 2014) – Na předposlední srpnový pátek si organizátoři připravili projektu Zaparkuj netradiční trojboj – cyklojízdu na Svatý Kopeček, hudební jam u klavíru s Piány v Olomouci a projekci snímku Atlas mraků s Pastiche Filmz před bazilikou Navštívení Panny Marie. Prázdniny pak o týden později zakončí Zaparkuj turnaj v menší než malé kopané ve Smetanových sadech.

Cyklovýlet za Atlasem mraků

„V pátek vyrazíme s cyklistickými nadšenci v 18 hodin ze Žižkova náměstí před pedagogickou fakultou po cyklostezkách na druhou Zaparkuj cyklojízdu s cílovou stanicí na Svatém Kopečku. Tam už bude pro účastníky cyklojízdy připraveno občerstvení z Kavárny Na Kopečku a hudební jam u piána,“ popisuje program akce Ondřej Martínek, koordinátor projektu. Samozřejmostí budou i deky a deskové hry nebo frisbee k zapůjčení. Ve 21 hodin se pak mohou Olomoučané těšit na projekci snímku Atlas mraků přímo před bazilikou. „Vzhledem k tomu, že poslední autobus zpět do města odjíždí ještě před koncem filmu, vypravujeme pro návštěvníky projekce ve spolupráci s dopravním podnikem speciální svozový autobus s odjezdem o půl jedné ráno,“ doplňuje Martínek.

 

Netradiční turnaj v kopané na trávě

Srpnový program projektu Zaparkuj – oživení olomouckých parků zakončí v sobotu 30. srpna od 10 hodin Zaparkuj turnaj v menší než malé kopané, který proběhne na dvou hřištích ve Smetanových sadech. „Veřejný turnaj bude specifický hned v několika ohledech. Jednak se bude hrát na trávě a na boso na hřišti 10 na 17 metrů, jednak budou týmy tvořeny třemi hráči a jedním náhradníkem,“ říká Radim Měsíc, autor myšlenky netradičního klání. Mezi šestnácti týmy nebudou chybět ani týmy zástupců univerzity a města. „V tuto chvíli máme naplněnu kapacitu asi z poloviny, takže budeme rádi, pokud se nám do pátku 22. srpna přihlásí další týmy na e-mail radim.mesic@upol.cz,“ vyzývá Ondřej Martínek a dodává: „Mimo jiné tak chceme všem ukázat, že k tomu, aby se podobné soutěže konaly v prostředí parků, není potřeba prakticky žádné zázemí. Případně, rádi obdobné podniky materiálně i propagačně podpoříme.“

Na vítězný tým navíc čeká speciální na zakázku vyrobená trofej vycházející z vizuálu projektu Zaparkuj.

Zprávu zpracoval Radek Zogata, oddělení komunikace Univerzity Palackého



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew