Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
27.10.2015, 10:22, Stáří: 9 r.

Vyšlo nové číslo Žurnálu UP

Autor: (ipu)

Koláž: Žurnál UP

Vyšlo první číslo tištěného Žurnálu UP v novém akademickém roce. Za jeho základní téma jsme zvolili POHYB ve všech možných významech tohoto slova.

Titulní text tak informuje o nejnovějších výzkumech fakulty tělesné kultury, které se věnují pohybu a aktivnímu životnímu stylu. Pohyb a vývoj ve světě, ve společnosti i na univerzitě, je pak i osou rozhovoru s rektorem Jaroslavem Millerem. Jak „rozpohybovat“ svou kariéru už během studia, to je další z témat, která nabízí podzimní Žurnál. Inspirovat by měly texty o fungování Studentského kariérního a poradenského centra a Nadačního fondu UP.

Příkladem osobnosti, která může sloužit jako vzor aktivního přístupu ke své práci, je fotograf Vladimír Birgus. Jeho životní příběh najdete v rubrice Absolvent. Špičkový vědec, světově uznávaný odborník, který navíc relaxuje pohybem, to je profesor Karel Pacák. Jak přemýšlí čestný doktor Univerzity Palackého o své práci a o svých pacientech? Jaké má sny? A vrátí se ještě někdy z Ameriky zpět do vlasti? O tom všem se dočtete v rubrice Portrét.

Jaké to je rozhodnout se a odjet stovky kilometrů daleko do cizí země s ne úplně snadným jazykem? Co k tomu člověka vede a s jakým přijetím se v nové zemi potká? Odpovědi na tyto otázky dají hned tři cizinci – britský manželský pár Mia a Bryan Hattonovi učí lektory v Pevnosti poznání ještě lépe popularizovat vědu, čínsky pak do Žurnálu zaznamenal své postřehy z České republiky lektor Konfuciovy akademie Kexin Zhang.

To je jen pár tipů z nového čísla Žurnálu. Pokud chcete vědět, jakými objevy se mohou pochlubit olomoučtí vědci, jak to vypadalo na cestě univerzitního týmu za uprchlíky, prohlédnout si fotky ze studentských seznamovacích kurzů nebo zjistit, co to vlastně je kreativní průmysl, pak sáhněte po říjnovém Žurnálu UP. K dispozici je zdarma mimo jiné v označených stojanech na fakultách, v hlavní menze, ve Zbrojnici, v UPointu nebo v Konviktu.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew