Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
31.05.2016, 08:53, Stáří: 8 r.

Vhodný sport pro děti pomůže najít veletrh Sport Talent

Autor: OK

Olomouc (31. května 2016) – Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci chystá na první červnovou sobotu veletrh sportovních příležitostí Sport Talent. Rodiny s dětmi v Aplikačním centru BALUO čeká odpoledne plné pohybu, na němž nebudou chybět zástupci sportovních klubů z regionu. Především ale rodiče budou moci nechat změřit sportovní predispozice svých ratolestí.

Zjištění predispozic je pro sportovní rozvoj dítěte klíčové. Nedostatečné motorické schopnosti dítěte pro zvolený sport jsou jedním z hlavních faktorů ukončení sportovní činnosti. Během odpoledne v našem centru s výběrem vhodného sportu rádi pomůžeme. Na jednom místě děti projdou sérií testů, jejichž výsledky porovnáme s nároky jednotlivých sportů, a rodiče se budou moci seznámit s možnostmi registrace dětí u regionálních sportovních klubů,“ uvedla za pořadatele Ilona Hapková.

Testování sportovních predispozic zajistí organizace SportAnalytik. Její testy jsou inspirovány kanadským programem na podporu rozvoje sportu veřejnosti, a zejména dětí, který byl představen u příležitosti konání olympijských her ve Vancouveru. Program SportAnalytiku je určen pro děti od 5 do 15 let a skládá se z osmi aktivit, kde se hodnotí například silová vytrvalost, rovnováha nebo hbitost, na základě měření je dětem doporučena vhodná pohybová aktivita. V České republice těmito testy již prošlo více než 200 tisíc dětí.

Pokud rodiče chtějí znát, pro jaký sport má jejich ratolest předpoklady, musí dítě dopředu na testování přihlásit. Registrace běžně stojí 950 korun, pro sportovní odpoledne v Aplikačním centru BALUO ovšem platí zvýhodněná cena 550 korun.

Kromě testování veletrh Sport Talent nabídne zdarma prezentace sportovních klubů z regionu, potvrzeny jsou například florbalový FBS Olomouc, Dámský házenkářský klub Zora Olomouc nebo oddíl orientačního běhu SOB Olomouc. Přístupné budou během sobotního odpoledne také prostory Aplikačního centra BALUO, zájemci si budou moci zaskákat na trampolíně, zdolat lezeckou stěnu nebo si zajezdit na umělé lyžařské sjezdovce.

Veletrh sportovních příležitostí Sport Talent se koná v sobotu 4. června od 14:00 do 17:30. Aplikační centrum BALUO zájemci najdou v areálu Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci-Neředíně.

Další informace včetně registračního formuláře jsou k dispozici na www.acbaluo.cz/akce.

Kontaktní osoba:

Ilona Hapková
Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci | Aplikační centrum BALUO
E: ilona.hapkova@upol.cz | M: 604 410 421



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew