Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
09.02.2016, 15:02, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 9. 2. 2016

Autor: Martin Višňa

David Klammert na předávání cen. Foto: Blanka Martinovská, olomouc.eu

Někteří z nás si ještě ani nestihli po zimním semestru odpočinout a už je tu ten letní. A během něj čas na odpočinek nebude. Však se jen podívejte, co se chystá, zlomky už pomalu odhalujeme. Příjemné čtení.

Akademické dny UP

Univerzita Palackého si v týdnu od 15. do 21. února připomene 70. výročí svého obnovení v roce 1946. Na adrese www.akademickedny.upol.cz najdete přehled akcí, které se v rámci Akademického týdne konají. Vypíchnout je třeba pondělní setkání akademické obce s vedením univerzity, středeční předávání Cen rektora a samozřejmě sobotní Reprezentační ples UP v NH hotelu. Na programu Akademických dnů se podílí i naše fakulta, resp. Radost z pohybu, která připravila na pátek 19. února Větrání rodným krajem Františka Palackého. Výuka v tomto týdnu probíhá podle běžného rozvrhu.

Daruj krev s FTK

Protože někteří z pravidelných dárců krve na naší fakultě nemohou kvůli nedávnému odběru zavítat na transfuzní oddělení v době Akademických dnů UP, chystáme na čtvrtek 10. března v dopoledních hodinách fakultní darování. Pokud máte návštěvu transfuzního oddělení v nejbližší době v plánu, připojte se k této výzvě. Z akademiků již přislíbili účast děkan Zbyněk Svozil, proděkan Radek Hanuš nebo docent Josef Mitáš. Přihlašovat se můžete na e-mailu ftkolomouc(at)gmail.com. (FB událost)

Plesování

V následujících týdnech se můžete těšit na tradiční plesové akce pořádané pod hlavičkou naší fakulty. Rekreflám se koná v pátek 18. března od 19 hodin v NH hotelu, na apríla pak rozdivočí Regionální centrum Olomouc Karneval APA (FB událost).

Fakulta roku

Po roce se opět na www.fakultaroku.cz rozeběhlo hlasování v anketě Fakulta roku, jejíž kategorii Sport jsme již třikrát v minulých letech ovládli. Bude tomu i letos? Záleží na vás! Hlasování tentokrát vyžaduje trochu času, v podstatě se jedná o evaluační dotazník, jehož výsledky pak mohou pomoci při rozhodování potenciálním uchazečům o studium. „Dotazníkovat“ o naší fakultě můžete zde. Předem děkujeme za váš čas!

Absolventské setkání

Na září, konkrétně na dny 9. a 10. září, se připravuje velký sraz absolventů Univerzity Palackého. V této souvislosti prosíme vedoucí kateder, případně dalších pracovišť naší fakulty o poskytnutí potřebných informací koordinátorovi absolventského setkání Danielu Mikeškovi z oddělení pro rozvoj a vnější vztahy, zejména o přehled významných absolventů našich studijních oborů. Tato jméno včetně kontaktů, případně dalších informací zasílejte na adresu daniel.mikeska(at)upol.cz.

Sportovec a trenér roku

Na olomoucké radnici byli koncem minulého týdne oceněni nejlepší sportovci, trenéři a funkcionáři okresu Olomouc za uplynulý rok. Sportovcem roku se stal náš student, judista David Klammert, který si na evropském šampionátu judistů do 23 let vybojoval mistrovský titul. Jako trenér roku byl oceněn Rudolf Rozsypal z katedry rekreologie, který trénuje pod hlavičkou SK UP kanoisty. Gratulujeme!

Áčkoví trenéři

A ještě jedna gratulace: Závěrečné zkoušky trenérských studií licence A na naší fakultě na začátku tohoto týdne absolvovali, a tedy mohou trénovat všechny reprezentační výběry a družstva z nejvyšších soutěží po celé Evropě, Lucie Fabíková, David Hájek, Radek Godál, Tomáš Horáček a Ondřej Mika. 

Nabídka pro zaměstnance: Coach Developer Academy

Nippon Sport Science University nabízí možnost absolvovat intenzivní kurz na tamní Coach Developer Academy, které vznikla jako součást japonského vládního programu Sport for Tomorrow. Informace o akademii najdou případní zájemci zde, přihlašovat se pak můžou do pondělí 22. února u Pavla Hápa.

Studijní záležitosti

Několik důležitých termínů: V pondělí 15. února začíná výuka letního semestru podle pravidelného rozvrhu. Předměty na semestr si můžete ve STAGu zapisovat až do pondělí 22. února. V týdnu od 15. února se také uskuteční výběrové řízení na zahraniční studijní pobyty. A ještě jedno pondělí, tentokrát pro uchazeče – 29. února je mezní termín pro zaslání přihlášky ke studiu.

Zasedání – ohlédnutí a termíny

Hned dvakrát se v tomto týdnu uskuteční workshopy týkající se projektů OP VVV. Ve středu od 13 hod. se bude řešit především nově vypsaná výzva Excelentní výzkum. V pátek od 9 hod. pak bude proděkan Radek Hanuš mluvit o Aplikačním centru BALUO. Obě setkání proběhnou na NA309.

Kolegium děkana zasedne ke svému dalšímu jednání v pondělí 29. února ve 13 hod. na NA309. Na programu jsou mimo jiné prezentace možností programu Horizon 2020.

Akademický senát FTK na svém zasedání v pondělí 1. února probíral zejména změny Volebního a jednacího řádu AS FTK UP.

Na poradě rektora se v úterý 2. února hovořilo především o novele zákona o vysokých školách, o stipendiu J. L. Fischera pro zahraniční doktorandy, systému hodnocení pracovníků nebo o možném univerzitním kariérním řádu.

Školili jsme ČOV

O víkendu absolvovali členové týmu Českého olympijského výboru, který stojí za sportovními programy Odznak všestrannosti olympijských vítězů a Sazka Olympijský víceboj školení vedené pod hlavičkou naší fakulty. Trojice Jana Vokáčová, Mariana Krásnolipská a Radek Plíhal je mimo jiné seznámila s aktivitami a výstupy projektu Pohyb do škol, který se soustředil na životní styl školáků v Olomouckém kraji.

Půlmaratonská výzva

O Půlmaratonskou výzvu, tedy přípravu na červnový Olomoucký půlmaraton, kterou organizuje tým webu Radost z pohybu, projevilo zájem 20 lidí, jak zkušených běžců, tak začátečníků, studentů i zájemců z veřejnosti. Jména osmi vybraných a další podrobnosti výzvy budou zveřejněny v příštím týdnu.

Větrání v Rychlebských horách i Palackého rodišti

Série pěších výletů Větrání, kterou pořádá Radost z pohybu, má v únoru tři termíny. Nejbližší je tuto sobotu výstup na nejvyšší vrchol Rychlebských hor Smrk, v následujícím týdnu se pak v pátek 19. února vyráží v rámci Akademických dnů UP do rodného kraje Františka Palackého, tedy na Novojičínsko. Únor završí poslední sobotu výstup na Králický Sněžník, ten je však kapacitně omezený. Informace o všech výletech najdete tady

Soutěž: Zimní kurz vaším objektivem

Na našem Facebooku probíhá soutěž o „nej“ fotku Zimní kurz vaším objektivem. Jak už název napovídá, jde o soutěž fotek ze zimních kurzů, které absolvovali naši studenti, autor vítězné fotky získá knihu Jak jsem se nestal v Americe trenérem a příspěvek na ISIC kartu. Podrobnosti a soutěžní fotky, pro které můžete hlasovat, najdete na Facebooku.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew