Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
09.12.2015, 11:03, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje - 9. 12. 2015

Autor: Martin Višňa

Ze zahájení Konference plné barev. Foto: M. Višňa

Protože poslední Vedení FTK informuje bylo to nejdelší, co jste dosud na webu naší fakulty mohli číst, nyní jej zkrátíme. Nebudeme se zmiňovat třeba o Konferenci plné barev nebo halovém atletickém přeboru - už se o nich napsalo dost a ještě se na jiných místech dost napíše – ale ještě tu máme několik dalších důležitých věcí ke sdělení… Příjemné čtení.

Evaluace zimního semestru

V souvislosti s koncem semestru a zápočtovým týdnem za dveřmi prosíme jak vyučující, tak studenty, aby nezapomínali na evaluaci. Posbíraná data jsou nezbytná pro další zkvalitňování výuky.

Promoce doktorů a docentů

Aula právnické fakulty v pátek hostí slavnostní promoci absolventů doktorských studií a předání jmenovacích dekretů novým docentům. Z naší fakulty diplom převezmou Tereza Sofková, Ondřej Kapuš a Pavel Háp, jmenovací dekret pak Donald Roberson.

Vánoční řízek

Všichni pracovníci fakulty jsou ve čtvrtek 10. prosince zváni do neředínské menzy na tradiční předvánoční setkání zaměstnanců FTK. Přijďte včas, začíná se v 15:30. Kdo preferuje grafickou pozvánku, může si zde stáhnout plakát Vánočního řízku v souboru PDF.

FyzioCafé s Michaelou Žváčkovou

Asociace studentů fyzioterapie zve všechny zájemce na FyzioCafé s naší absolventkou Michaelou Žváčkovou, která bude hovořit o fyzioterapii ruky. Beseda se koná ve středu 16. prosince od 18 hodin v restauraci Fontána ve Smetanových sadech.

Skříňky opět v provozu

Úschovní skříňky v 1. a 4. podlaží děkanátu (budova A) můžete opět využívat k uložení svých věcí při návštěvě knihovny, případně jiných pracovišť. Skříňky slouží k uložení věcí v průběhu dne, nikoliv k dlouhodobější úschově. Klíčky jsou k vyzvednutí na vrátnici.

BALUO newsletter

Aplikační centrum BALUO bude vydávat newsletter, který bude zájemce pravidelně informovat o aktuálním dění a dalších novinkách v centru. První s medailonky personálu čekejte v příštím týdnu.

Zahraniční studijní pobyty

V příštím týdnu bude vyhlášeno výběrové řízení FTK na zahraniční studijní pobyty. Přihlášky (max. jednu na Erasmus+ a jednu na mimoevropský studijní pobyt) do výběrového řízení bude možné poslat online a v tištěné podobě do 1. února 2016. 

Provoz budov o svátcích

Ptáte se, jak budou o svátcích otevřeny budovy fakulty? Tady to najdete přehlednou formou (v PDF). Ve zkratce budovy A, C a Hynaisova budou otevřeny do 23. prosince, vyjma děkanátu, který otevře ještě 28. a 29. prosince, bude fakulta uzavřena do 3. ledna.   

Jiří Vrba mistrem světa

Jiří Vrba z katedry aplikovaných pohybových aktivit si se svými vodáckými kolegy vyjeli zlato na mistrovství světa v kanoistice v Indonésii. Gratulujeme!

Z jednání

Senátoři Akademického senátu FTK na svém zasedání řešili změnu volebního a jednacího řádu, mluvilo se též o průběžné zprávě o letošním hospodaření fakulty nebo o aktivitě nově vzniklé Asociace studentů tělesné kultury. 

Kolegium rektora na svém jednání první prosincový den řešilo systém hodnocení zaměstnanců, předměty kategorie C nebo koncepci rozvoje Správy kolejí a menz.

Ke svému jednání zasedla v tomto týdnu univerzitní pedagogická komise. Na programu byl harmonogram akademického roku 2016/2017, návrh klasifikačních stupňů, vzdělávání začínajících pedagogů nebo hodnocení diplomových prací.

Upozornění pro zaměstnance

Upozorňujeme vyučující na povinnost včasného vypsání dostatku termínů pro zkoušky a zápočty.

Zároveň si dovolujeme zaměstnance požádat o včasné zapsání všech výstupů za letošní rok do OBD.

Upozorňujeme také na nový metodický pokyn děkana, na základě kterého proběhne podpora zahraničních služebních cest pracovníků naší fakulty v příštím kalendářním roce.

Větrání chystá zimní horské výšlapy

Série pěších výletů Větrání, které připravuje portál Radost z pohybu, pokračuje i přes zimu. Den před Silvestrem můžete s Martinem Višňou vyrazit na putování Hanušovickou vrchovinou z Velkých Losin do Hanušovic. Na leden a únor jsou pak v plánu tři horské výšlapy s Janem Kodlem – 30. 1. z Ovčárny na Skřítek, 13. 2. výstup na Smrk v Rychlebských horách a 27. 2. výstup na Králický Sněžník. Podrobnosti již brzy najdete na www.radostzpohybu.cz, základní informace jsou ale již nyní k dispozici na Facebooku

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew