Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
10.11.2015, 13:44, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 9. 11. 2015

Autor: Martin Višňa

Table climbing na International Teaching Weeku. Foto: M. Višňa

Zkoušeli jste si někdy jízdu na vysokém kole? Zpočátku to jistě není nic jednoduchého, ale určitě byste brzy zvládli dojet z centra Olomouce až k nám na kopec. Josef Zimovčák vám v úterý rád něco o životě na vysokém kole poví. Nezajímavá nebude ani středeční přednáška Michala Poláka z Antidopingového výboru, zvlášť ve světle současné kauzy ruských atletů. A co nás čeká dále? Dozvíte se na následujících řádcích. Příjemné čtení.

20. listopadu - den otevřených dveří

Už příští pátek otevřeme dveře našich učeben i laboratoři (nejen) uchazečům o studium na naší fakultě. Vedle informačních bloků se zástupci vedení fakulty a prezentací studijních oborů se pro zájemce připravuje, jako už klasicky, bohatý doprovodný program, například prohlídky AC BALUO, možnost vyzkoušet si reakce na reaktometru Fitronic nebo nechat si analyzovat zatížení chodidla na FootScanu a mnoho dalšího. Den otevřených dveří se koná v pátek 20. listopadu od 9 do 14 hodin.

V souvislosti s lákáním uchazečů o studium vedení fakulty děkuje čtveřici Barbora Kristová, Renata Studená, Jakub Jamrich a Matěj Saitz za reprezentaci na veletrhu Gaudeamus v Brně.

Elektronické přihlášky otevřeny

Uchazeči o studium si již nyní mohou podávat přihlášky přes adresu www.prihlaska.upol.cz. Deadline pro podání přihlášek ke studiu je, jako tradičně, poslední únorový den, tedy 29. února 2016.

Aktivní v každém věku

Na poslední listopadovou sobotu připravily Julie Wittmannová a Iva Klimešová jubilejní desátý ročník semináře Aktivní v každém věku, který je primárně určen pracovníkům v sociálních službách a lektorům zaměřujícím se na práci se seniory. Informace k registraci a programu najdete na www.aktivnivkazdemveku.upol.cz.

Punče pro ranou péči a vánoční řízek

Čas do Vánoc se krátí, a tak je třeba připomenout, že v pondělí 30. listopadu nás čekají na Horním náměstí příjemné povinnosti – prodej punče na podporu Společnosti pro ranou péči. Svou přítomnost za pultem už vedle stálic z Centra APA potvrdili někteří zástupci vedení fakulty a vedoucí fakult, u stánku budou opět muzikanti, takže o zábavu bude postaráno. Pro další informace sledujte událost na Facebooku. A když už jsme u Vánoc, tak ještě zmiňme předvánoční setkání zaměstnanců naší fakulty Vánoční řízek, které se koná ve čtvrtek 10. prosince od 15:30 v neředínské menze. Na obě akce jste srdečně zváni.

Konference plná barev

Pozor, blíží se deadline pro zasílání přihlášek a abstraktů na studentskou Konferenci plnou barev, která se na naší fakultě uskuteční v termínu 8. a 9. prosince. Deadline je stanoven na 15. listopadu. Přípravy konference jsou nyní v plném proudu, známá jsou jména hostů – přijede například prof. Hana Válková, doc. Ladislav Bláha nebo Dr. Sujit Chaudhuri z Budapešti. Vedle klasického konferenčního programu se účastníci mohou těšit na celou řadu doprovodných akcí, například lekci jógy smíchu nebo třeba prohlídky AC BALUO. Více na www.vbarvach.upol.cz.

Přebor v halové atletice

Ke konci zimního semestru tradičně patří Přebor Univerzity Palackého v halové atletice. Letos se uskuteční ve středu 9. prosince od 18 hodin v hale na atletickém stadionu. Soutěžit se bude v běhu na 60 a 800 metrů, skoku dalekém a vysokém a vrhu koulí. Více v události na Facebooku.

Setkání s managementem AC BALUO

Předsedkyně Akademického senátu Fakulty tělesné kultury UP Soňa Formánková zve všechny zájemce z řad akademické obce fakulty na pracovní setkání s managementem Aplikačního centra BALUO. Probírat se bude, co se v centru bude dít, jak provoz ovlivní ekonomiku fakulty, jak je možno do centra výzkumně či komerčně vstoupit a další otázky. Pracovní setkání se uskuteční ve dvou termínech: 18. a 30. listopadu, vždy od 14 do 16 hod. ve 3. patře AC BALUO.

Z kolegia děkana

Na pondělním jednání kolegia děkana se mluvilo o projektech FRUP, a to jednak projektech letošních, které budou v lednu obhajovány, tak projektech pro příští rok, se kterými se členové kolegia seznámili. Dalšími tématy zasedání byla inovace webových stránek fakulty (podněty směřujte k Lukáši Jakubcovi), úvazky doktorandů nebo čerpání dovolených do konce roku.  

Pohyb pro život

V minulém týdnu proběhla schůze pracovní skupiny projektu OP VVV Pohyb pro život, na níž byli členové skupiny informováni o novinkách týkajících se vypsaných projektových výzev a dohodli se na prezentacích již proběhlých projektů souvisejících s pohybem. Další setkání je navrženo na 5. ledna.

Běh proti diabetu

Studenti lékařské fakulty připravili na tuto středu u příležitosti Světového dne diabetu osvětový a preventivní program ve Smetanových sadech. Zájemci si budou moci změřit krevní tlak, procento tělesného tuku či glykémii, zúčastnit se besedy s diabetologem nebo si nechat poradit v oblasti zdravé stravy a životního stylu. Program pak vyvrcholí třetím ročníkem Běhu proti diabetu na 1 nebo 5 km. Prezentovat se bude i naše Radost z pohybu. (více zde)

Větrání mezi sopkami

Tuto sobotu pokračuje série pěších výletů Větrání, které připravuje Radost z pohybu – tentokrát se bude větrat na Bruntálsku, mezi vyhaslými sopkami Nízkého Jeseníku. Sraz účastníků je v 8:30 před olomouckým hlavním nádražím, další informace najdete na Radosti z pohybu.

7th International Teaching Week

Teoretické přednášky, ale i praktické hodiny, během nichž se tančilo nebo dokonce „horolezilo“ na lavicích, pod vedením zahraničních lektorů nabídl v minulém týdnu sedmý International Teaching Week. Obrazové ohlédnutí za ním najdete ve fotogalerii.

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew