Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
09.12.2014, 12:26, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje - 8. 12. 2014

Autor: Martin Višňa

V pondělí se na fakultě také diskutovalo o moderních technologiích v kinantropologii. Jiří Veverka například představil chytré brýle Epson Moverio. Foto: Martin Višňa

Závěr letošního roku je stále blíž a blíž, mimo jiné to dokládá i skutečnost, že rekreologové již tuto středu večer pořádají ve Fontáně Vánočnění a následující den se zaměstnanci fakulty sejdou v menze k tradičnímu vánočnímu řízku. Potom už nás čeká jen zápočtový týden a poslední várka aktualit. Nyní ale přejeme příjemné čtení té předposlední (a mimochodem letos nejobsáhlejší).

Z vědecké rady

Minulé pondělí se setkala k jednání vědecká rada naší fakulty. Rada byla informována o výstavbě Kampusu Neředín, diskutovala nad aktualizací dlouhodobého záměru fakulty na příští rok, schválila členy komisí pro státní závěrečné zkoušky a také složení komisí pro habilitační řízení Jany Pelclové, Dagmar Sigmundové a Donalda N. Robersona. Na setkání také Zdeněk Hamřík jako vedoucí jedné z pracovních skupin prezentoval strategický dokument Zdraví 2020, přijatý Světovou zdravotnickou organizací i vládou ČR. Kompletní zápis ze zasedání vědecké rady bude k mání zde.

Nové projekty GAČR

Mezi projekty, které získaly podporu Grantové agentury ČR, jsou také dva projekty vzešlé z naší fakulty. V kategorii standardních projektů uspěl tříletý projekt prof. Miroslava Janury Hodnocení variability provedení chůze jako ukazatele rizika pádů, Jana Pelclová pak uspěla se Společným taiwansko-českým výzkumem podmínek prostředí a pohybové aktivity seniorů.

Promovaní doktoři

Tereza Vrbová a Jan Pavelka v pátek převzetím diplomu na slavnostní promoci zakončili svá doktorská studia. Gratulujeme a přejeme jen samé životní a pracovní úspěchy.

Čestná uznání rektora

Čestné uznání rektora UP pro autory odborných knih obdrží začátkem příštího roku Erik a Dagmar Sigmundovi za publikaci School-Related Physical Activity, Lifestyle and Obesity in Children a Josef Mitáš a Karel Frömel Pohybová aktivita české dospělé populace v kontextu podmínek prostředí. Gratulujeme!

Evaluace zimního semestru

S blížícím se koncem výuky zimního semestru prosíme jak vyučující, tak studenty, aby nezapomínali na evaluaci. Posbíraná data jsou nezbytná nejen pro další zkvalitňování výuky.

Nejlepší diplomky a sportovci roku

Do 18. prosince je možné navrhovat zdařilé bakalářské či magisterské diplomové práce a úspěšné sportovce na Cenu rektora UP. Více zde.

Provoz mezi svátky

Přehledné informace o provozu fakultních budov o Vánocích a na přelomu roku si můžete stáhnout zde.

Nová videa: Základní kámen a TěloOlomouc

Na univerzitní YouTube kanál byla v uplynulých dnech zavěšena videohlédnutí za poklepáním základního kamene Kampusu Neředín (zhlédnout) a za seminářem TěloOlomouc (zhlédnout).

Přebor v halové atletice

Tradiční předvánoční přebor v halové atletice se koná již středu od 18 hodin v atletické hale AK Olomouc na třídě 17. listopadu. Soutěžit se bude v běhu na 60 m, vrhu koulí a skoku dalekém a vysokém. Závodníci se mohou přihlašovat před zahájením přeboru přímo na místě u jednotlivých disciplín. (FB událost)

Psychologie sportu v praxi

Konfrontaci pohledů sportovních psychologů, trenérů, sportovních lékařů a novinářů, rodičů a samotných vrcholových sportovců nabídne koncem tohoto týdne 5. mezinárodní konference Psychologie sportu v praxi, kterou pořádá naše fakulta společně s Asociací psychologů sportu ČR. Mezi hosty budou například tenistka Petra Kvitová, mentální kouč Wim Hof nebo předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník, samozřejmě nebude chybět náš Michal Šafář. Více na www.sportpsy.upol.cz nebo také v tiskové zprávě.

Hanácká beseda

Tělocvična NA230 bude v úterý 16. prosince od 12:30 svědkem hanácké besedy v provedení zahraničních studentů. (událost)

Poslední jednání senátorů

Fakultní akademický senát zasedne ke svému poslednímu letošnímu jednání v úterý 16. prosince ve 14 hodin, jako tradičně v zasedací místnosti NA309.

Ze zahraničních cest

Lenka Bartková, Martina Poláková, Renata Vařeková a proděkan Ivo Jirásek se v minulém týdnu aktivně zúčastnili konference International Society for the Social Sciences of Sport v litevském Kaunasu.

Proděkan Martin Kudláček v minulém týdnu na univerzitě v belgickém Leuven nejen vyučoval, ale také jednal o pokračování spolupráce v programu Erasmus Mundus in APA.

Děkan Zbyněk Svozil absolvoval v uplynulých dnech monitorovací cestu na vídeňské bilingvní gymnázium ve Vídni, kde vykonává praxi studentka tělesné výchovy a německé filologie Eva Maršálková.

Zasloužilý dárce krve

Pracovníka Správy budov a údržby FTK Vladimíra Zapletala jsme již v minulosti několikrát dávali za příklad – a uděláme tak znovu. Darovat krev totiž znamená darovat život a právě pan Zapletal letos završil osmou desítku bezplatných odběrů krve, za což byl také oceněn Zlatým křížem Českého červeného kříže, nejvyšším vyznamenáním pro dárce krve.

Fakulta roku

Stejně jako před rokem, kdy jsme díky vašim hlasům mezi sportovně zaměřenými fakultami vyhráli, můžete pro naši fakultu hlasovat v anketě Fakulta roku ZDE. Tedy pokud jsme pro vás stále jedničky, což věříme, že jsme.

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew