Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
09.09.2015, 00:14, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje – 7. 9. 2015

Autor: Martin Kučera, Martin Višňa

Z akademických her. Foto: Martin Višňa

Pokud na naší fakultě pozorujete v těchto dnech úbytek lidských zdrojů, pak vězte, že jednak vám zrak dobře slouží a jednak se „ti chybějící“ soustředí na bezchybný průběh Českých akademických her, které hostíme po deseti letech a kolem kterých se momentálně skoro všechno točí. Ale máme tu i další novinky… Příjemné čtení.

České akademické hry

Naše univerzita v tomto týdnu hostí České akademické hry, největší vysokoškolskou sportovní událost u nás. Na sportovištích po celé Olomouci by se mělo utkat přes 1400 sportovců, již v době psaní těchto aktualit jsou některá jména nových akademických mistrů známá. Stejně jako některé soutěže je již minulostí i slavnostní setkání představitelů zúčastněných škol, České asociace univerzitního sportu a olomouckého regionu v kapli Božího těla, které moderoval děkan Zbyněk Svozil a hudebním vystoupením doprovodil žesťový kvintet. Nejnovější informace z dění na hrách můžete sledovat na www.ceskeakademickehry.cz nebo na Facebooku her, kde najdete fotky nejen z jednotlivých soutěží.

Prohlídky AC BALUO

V souvislosti s dokončenými stavebními pracemi na aplikačním centru BALUO jsou zaměstnanci jednotlivých pracovišť naší fakulty zváni k prohlídce prostor nových objektů. Prohlídky se uskuteční ve dnech 14. až 16. září v době od 8 do 16 hodin. Prosíme, pokud máte o prohlídku zájem, rezervujte si termín u Davida Prycla (david.prycl@upol.cz nebo 775 111 781), který vás poté centrem BALUO provede a seznámí vás s konkrétními plány jeho využití.

Výzvy OP VVV

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v uplynulých dnech vyhlásilo první výzvy Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Máte-li návrh tématu, se kterým se do těchto výzev zapojit, vyplňte formulář (viz zde) a zašlete proděkanu Radkovi Hanušovi.

Závěrečná schůze projektu ViPER

Projekt Volunteers in Play – Employment Routes alias ViPER (č. 2013-1-GB2-LE005-10638), jehož náplní bylo upravit pro české poměry britský výukový kurz pro odbornou přípravu lektorů a dobrovolníků v oblasti herních služeb pro děti, se chýlí ke svému konci a naše fakulta bude ve dnech 13. až 15. září hostit jeho závěrečnou pracovní schůzi. Na ni přijedou partneři projektu z Velké Británie, Itálie, Turecka, Maďarska, Rakouska a Portugalska, společně budou řešit zajištění udržitelnosti výstupů projektu po jeho ukončení. Za naši fakultu schůzku připravují hlavní řešitelky Julie Wittmannová, Iva Klimešová a Zuzana Xaverová. Více o projektu najdete na www.viperproject.eu.

Návštěva z Vietnamu

Těsně před zahájením zimního semestru, v pátek 18. září, poctí naši fakultu návštěvou delegace z vietnamské Ton Duc Thang University v čele s Phan Dao, ředitelem Centra pro evropskou spolupráci. Při společných jednáních budou probrány možnosti spolupráce v oblasti postgraduálního studia vietnamských studentů na naší fakultě či návrhy spolupráce při výzkumu.

Zápisy prváků

Také tento týden pokračuje maraton zápisů prvních ročníků. V minulém týdnu se ke studiu zapsali studenti rekreologie, fyzioterapie, aplikované tělesné výchovy a aplikovaných pohybových aktivit. Rekreologové už absolvovali úvodní adaptační kurz, studenti APA a ATV si jej právě užívají v Dolní Čermné. Všechny prváky, ať už zápisem prošli nebo ještě ne, vítáme na palubě a přejeme šťastnou plavbu mořem studijních povinností.

Kurzy čínštiny

Konfuciova akademie nabízí zaměstnancům univerzity kurzy čínštiny zdarma. Zájemci si mohou vybrat ze skupiny začátečníků 1 (úplní začátečníci) a začátečníků 3 (znalost 1–5 lekce z učebnice Současná čínština). Výuka začíná v týdnu od 21. září a bude probíhat pod vedením čínského lektora v anglickém jazyce. Akademie nabízí také kurz Obchodní čínština – začátečníci. Bližší informace najdete na webu Konfuciovy akademie

Důležité termíny

21. 9. – imatrikulace 1. ročníků prezenčního studia (FB událost)

21. 9. – setkání akademické obce fakulty, od 14 hod. (FB událost)

25. 9. – Noc vědců

2. 10. – imatrikulace 1. ročníků kombinovaného studia (FB událost)

Jogito & Větrání

I přes České akademické hry zve ve středu Radost z pohybu na běžecký trénink Jogito ergo sum. Připraveny jsou tentokrát stupňované úseky na dráze v několika výkonnostních skupinách. Více informací na FB události, sraz jako vždy v 18 hodin na atletickém stadionu.

Kdo fandí spíše turistice, může si do diáře zapsat datum 17. října, kdy se bude konat druhý ročník výstupu na Velký Kosíř s táborákem v rámci turistické série Větrání. Další výlety pak budou následovat v průběhu října a listopadu co čtrnáct dní.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew