Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
08.03.2016, 15:41, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 7. 3. 2016

Autor: Martin Višňa

David Huf a Tělo a mysl tour v AC BALUO.
Foto: aerobic.cz

Posledně při psaní aktualit sněžilo, nyní prší. Jaké počasí asi bude panovat příští týden? To se sice z následujících řádků nedozvíte, zato si můžete přečíst, co se chystá u jednacích stolů, kdo si nechá pustit žilou a kam vyrazit za sportem, přírodou či zábavou. Příjemné čtení.  

Daruj krev s FTK

Už tento čtvrtek dopoledne jdeme společně darovat krev. Z akademiků si nechají pustit žilou například děkan Zbyněk Svozil, proděkan Radek Hanuš, Soňa Formánková nebo třeba Aleš Gába a dosud se přihlásily také dvě desítky studentů. Zvýší se ještě toto číslo? Pokud se k naší společné návštěvě transfuzního oddělení chcete připojit, přihlaste se do středečního poledne na e-mailu ftkolomouc@gmail.com, uveďte své rodné číslo a zda jste prvodárce.

BALUO cvičící a jednající

Aplikační centrum BALUO hostilo o uplynulé sobotě jednu ze zastávek Tělo a mysl tour Olgy Šípkové a Davida Hufa. Pod jejich vedením si zacvičilo aerobik či jógu a otestovalo sportovní halu centra téměř šedesát osob. Pár slov o akci si můžete přečíst zde.

Kromě toho si v minulém týdnu prohlédl prostory centra Seppo Nevalainen, ředitel prodeje finské firmy HUR, která produkuje jedinečné fitness vybavení a se kterou se jedná o vzájemné spolupráci. Spolupráce s AC BALUO byla také tématem jednání mezi představiteli naší fakulty a zástupci olomoucké vojenské posádky.

Akreditace navazující rekreologie

Ministerstvo školství rozhodlo o prodloužení platnosti akreditace navazující magisterské rekreologie, a sice do května 2020, jak v prezenční, tak kombinované formě.

Z kolegií děkana a garantů oborů

Na společném jednání kolegií děkana a garantů studijních oborů minulé pondělí se hovořilo mimo jiné o přípravě projektu v rámci Horizon 2020, neúčasti některých vyučujících ve výuce na začátku semestru nebo o přijímacím řízení (proběhne ve dnech 25. až 29. dubna), jehož součástí jsou nově testy všeobecných předpokladů SCIO.

Excelentní výzkum

Za naši fakultu vzniká jeden velký projekt v rámci výzvy Excelentní výzkum Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Probíhají pravidelná jednání o podobě projektu, členy užšího týmu řešitelů jsou Zuzana Půžová, Michal Kalman, Zdeněk Svoboda, Josef Mitáš a Aleš Gába. Ke společnému stolu opět usednou ve středu 16. března.

Chystá se nový web

V současnosti se jedná také o podobě, struktuře a obsahu nových webových stránek univerzity, potažmo fakulty. Prosíme zástupce kateder o zaslání požadovaných změn na stránkách daných pracovišť Martinu Višňovi.

Absolventské setkání

Vedoucí kateder a dalších pracovišť také s odvoláním na dřívější e-mail prosíme o poskytnutí informací, zejména přehledu významných absolventů a kontaktů na ně, koordinátorovi chystaného univerzitního absolventského setkání Danielu Mikeškovi. Setkání se připravuje na dny 9. a 10. září, o programu a dalších podrobnostech budete průběžně informováni.

Majálesový outdoor

Také letos ovládne Olomouc na začátku května Majáles Univerzity Palackého, a to rovnou na celý týden. Těšit se můžete na pestrý program plný hudby, divadla, studentských prezentací, ale také pohybu. A právě outdoorová sekce, kterou zastupuje náš student Michal Šmíd, sbírá další náměty, které by mohly být v rámci majálesu realizovány. Pokud máte tip na zajímavou outdoorovou aktivitu, napište na michal.smid@majalesolomouc.cz.

Prezentace pracovních stáží

Pracovní stáže Erasmus+ budou tématem prezentace, která proběhne ve středu 16. března od 15 hodin v zasedací místnosti NA309 (viz FB událost). Promluví Zuzana Hanelová z oddělení pro zahraniční spolupráci, Ondřej Ješina z katedry APA nebo absolventi stáží Marie Kaletová a Marek Zaoral a další. Pokud uvažujete o „výjezdu ven“, dojděte.

Rekreflám

Barvám života Rekreflámu nelze na naší fakultě uniknout. Není divu, tradiční ples příznivců katedry rekreologie se koná již brzy – už příští pátek. Místem je olomoucký NH hotel, k tanci a poslechu zahraje New Street Band a o zábavu se postarají studenti rekreologie. Další informace k Rekreflámu můžete najít na Facebooku, předprodej vstupenek za 200 Kč probíhá od pondělí do čtvrtka mezi 11. a 14. hodinou v neředínské menze.

Karneval APA

Možná jste už také zaregistrovali klip, v němž se na fakultu zaběhne králík ne nepodobný jedné naší studentce. To je pro změnu pozvánka na Karneval APA pro všechny příznivce aplikovaných pohybových aktivit, který se koná 1. dubna v Regionálním centru Olomouc. Téma pro masky je letos opět široké – Za zrcadlem aneb Alenka v říši divů, takže se kreativci mohou při tvorbě kostýmů vyřádit. Lístky lze rezervovat na e-mailu apa.listky@email.cz, jsou k mání také v menze nebo v UPointu. Více na Facebooku

Setkání akademické obce

V aule se 30. března uskuteční tradiční setkání akademické obce naší fakulty, na němž děkan Zbyněk Svozil přítomné seznámí s novinkami na fakultě a plány do budoucnosti a také budou oceněni úspěšní sportovci z řad našich studentů. Začíná se ve 13:30.

Půlmaratonská výzva

Radost z pohybu odstartovala svoji Půlmaratonskou výzvu, během níž se pod vedením atletického trenéra připraví na červnový maraton osm vybraných běžců. Ti si minulý týden převzali na naší fakultě své tréninkové plány a absolvovali úvodní zátěžový test. Jak si vedli? Čtěte zde.

Na výlet s Radostí z pohybu

Už v příštím týdnu zahájí jarní etapa pěších výletů Větrání, které se konají pod hlavičkou Radosti z pohybu. Do června jsou připravena putování po Konicku, Valašsku či Moravském krasu, konkrétní termíny najdete na www.radostzpohybu.cz/vetrani. Na Větrání lze ovšem vyrazit i tuto sobotu, a sice na dodatečně přidaný výstup k horní nádrži přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně v Jeseníkách – podrobnosti na Facebooku.   

Potápěčská liga 2016

Olomoucký plavecký bazén bude ve dnech 9. a 10. dubna hostit tradiční mistrovství ČR družstev v plavání s ploutvemi. Samozřejmě na něm nebude chybět domácí družstvo složené z našich studentek, které trénuje děkan Zbyněk Svozil a které šampionát již pětkrát po sobě vyhrály. Mezi muži pak bude plavat další náš student Jakub Jarolím. Více zde

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew