Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
07.10.2014, 13:46, Stáří: 10 r.

Vedení FTK informuje - 6. 10. 2014

Autor: Martin Višňa

Radko Zavřel s kolegy z katedry sportu.
Foto: archiv katedry

Aktuality z naší fakulty tentokrát nezačínají dobrou zprávou, ale i takové život přináší. Přesto přejeme příjemné čtení a také pěkný týden, který bude zakončen hned několika zajímavými událostmi, jež se mohou promítnout i do vašeho kalendáře.

Opustil nás Radko Zavřel

První říjnovou středu zesnul Radko Zavřel, odborník na didaktiku atletiky a nesmírně oblíbený pedagog a kolega působící dlouhá léta na katedře sportu. Rodina, spolupracovníci a zástupci vedení fakulty se s panem učitelem rozloučili v obřadní síni olomouckého krematoria v pondělí. Čest jeho památce.

Hanuš a Kalman na Špicberkách

Na přelomu září a října se proděkan Radek Hanuš a Michal Kalman z Institutu aktivního životního stylu zúčastnili průzkumné expedice nizozemské plachetnice Antigua na Špicberkách v Severním ledovém oceánu. Cílem účasti bylo prozkoumat možnosti realizace sail trainingu v arktickém prostředí a zmapovat možnosti vědecké a odborné spolupráce v oblasti environmentální turistiky a aktivního pobytu v přírodě. Více se o expedici dozvíte v připravovaném článku.

O námořnických aktivitách studentů FTK hovořili oba výše zmínění také ve vysílání Českého rozhlasu Regina – poslechnout si rozhovor s nimi můžete zde.

Evropský kongres APA

Delegace katedry APA ve složení Radka Bartoňová, Martin Kudláček, Tomáš Vyhlídal a doktorandi Ladislav Baloun a Silvie Slavíková se účastnila Evropského kongresu aplikovaných pohybových aktivit ve španělském Madridu. Ondřej Ješina byl na tomto kongresu zvolen pokladníkem organizace a FTK UP Olomouc byla pověřena pořádáním Evropského kongresu v roce 2016.

Ze studentských řad

Koncem minulého týdne složili svůj imatrikulační slib před zraky vedení fakulty a kateder studenti prvních ročníků kombinovaného a doktorského studia.

Ve dnech 21. a 22. října naopak na slavnostní promoci ve Slovanském domě převezmou diplomy ti, kteří studium na naší fakultě úspěšně absolvovali. Rozpis promocí najdete v sekci Studentům.

A protože bude třeba řady studentů doplnit, již v tomto týdnu vábíme uchazeče o studium u nás na veletrhu pomaturitního vzdělávání Académia v Bratislava a hned příští týden nás čeká Gaudeamus v Nitře. Pro uchazeče byl připraven i nový web na www.studuj.upol.cz.

Půvab renesance

Lipnice nad Sázavou o víkendu hostí 4. konferenci o intenzivních formách všestranné výchovy a úpadku všeobecné vzdělanosti Půvab renesance, na níž se organizačně podílí naše fakulta. Na konferenci promluví mimo jiné Allan Gintel. Podrobnější informace zde.

Night run

Již tuto sobotu do Olomouce zavítá závod série Night run. Pokud se na něj připravujete, můžete trénovat společně – tréninky probíhají v úterý a ve čtvrtek v 18:30 ve Smetanových sadech. Více na facebookové stránce závodní série.

Zaparkuj sportovní den

Sportem budou v sobotu 11. října žít nejen olomoucké Smetanovy, ale i Bezručovy sady, kde chystá sportovní den projekt Zaparkuj. V plánu je extrémní golf, fotbal, frisbee, lanové aktivity nebo také pohybově-vědomostní kvíz Radosti z pohybu. Více v události na Facebooku.

Přebor UP v přespolním běhu

Rok se s rokem sešel a opět je tu tradiční Přebor Univerzity Palackého v přespolním běhu. Najde letos pětinásobný vítěz této sportovní události Roman Paulík přemožitele? A kdo získá titul Přebornice UP po Vendule Zbořilové? Dozvíme se 15. října 2014 odpoledne. Propozice závodu najdete zde.

Zahraniční stáž očima studenta

Pro všechny, kteří uvažují o zahraniční pracovní stáži, je připravena přednáška studenta 4. ročníku APA Marka Zaorala, který strávil rok v Londýně. Využít příležitosti zeptat se na to, co vás v této souvislosti zajímá, můžete v úterý 21. října od 15 hodin na NC 517. (FB událost)

Aktivní v každém věku

Již podeváté se na konci října uskuteční seminář zaměřený na aplikované pohybové aktivity seniorů Aktivní v každém věku, určený pracovníkům v sociálních službách a lektorům, kteří se zaměřují na práci se seniory. Účastníci se mohou přihlašovat na www.aktivnivkazdemveku.upol.cz, na tomto webu také najdou všechny potřebné informace.

Podzimní větrání

Portál Radost z pohybu ve spolupráci s projektem Zaparkuj připravil pro všechny zájemce sérii vycházek a výletů po Olomouci a okolí nazvanou Podzimní větrání. Sérii zahájila minulý čtvrtek komentovaná procházka večerní Olomoucí pro prváky, tuto středu se mohou turisticky naladění zájemci vydat podzimním lesem ke Kartouzce v Dolanech. Podrobnější informace na Radosti z pohybu.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew