Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
06.10.2015, 12:08, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje - 5. 10. 2015

Autor: Martin Višňa

Z páteční imatrikulace kombinovaného studia a doktorandů. Foto: Jiří Vrba

Úvodní kurzy za námi, imatrikulace a zápisy za námi, akademická obec za námi, Noc vědců za námi… skoro by se zdálo, že se všechno důležité odehrálo na začátku semestru a teď jen nějak „přežijeme“ do Vánoc. Ale to je opravdu jen zdání a aktuální várka novinek a pozvánek z naší fakulty je toho důkazem. Příjemné čtení.

Nové a prodloužené akreditace

Dobré zprávy přišly z Akreditační komise. Byly prodlouženy akreditace bakalářských oborů Rekreologie a Trenérství a sport, získali jsme nově také akreditace pro navazující magisterské obory v angličtině Adapted Physical Activity a Physical Activity and Active Living. Akreditace jsou uděleny na dobu osmi let, vyjma oboru Adapted Physical Activity, který je akreditován do července 2019.

Veletrhy pomaturitního vzdělávání

Sotva všichni nově přijatí studenti složili svůj imatrikulační slib, již se rozbíhá „lov“ na nové tváře. V Bratislavě se v tomto týdnu koná veletrh pomaturitního vzdělávání Académia & Vapac, v příštím týdnu pak proběhne Gaudeamus v Nitře a začátek listopadu již tradičně patří Gaudeamu v Brně. Na veletrzích samozřejmě bude v rámci prezentace Univerzity Palackého vidět i naše fakulta, v Bratislavě nás reprezentuje Renata Studená.

Pořádáme Neředínský víceboj

Tuto středu se v odpoledních hodinách bude v prostorách naší fakulty pohybovat větší množství dětí. Jde o studenty Dětské univerzity UP, kteří u nás absolvují disciplíny Neředínského víceboje. Pokud netušíte, co si pod tím představit, můžete se podívat na fotky z již dříve uskutečněného víceboje na Radosti z pohybu

Přebor UP v přespolním běhu

Příští středu se uskuteční tradiční podzimní Přebor Univerzity Palackého v přespolním běhu, který pořádá katedra sportu. Ženy závodí od 15 hodin na trati 3000 metrů, muži pak od 15:30 5000 metrů, prezentace závodníků končí čtvrthodinu před startem dané kategorie. Startovné je 20 korun. Start i cíl závodu jsou na atletickém stadionu, trasa vede městskými parky. Více na Facebooku.

Konference Démon tvořivosti

Naše fakulta s nakladatelstvím Gasset pořádá v sobotu 10. října v Lipnici nad Sázavou konferenci Démon tvořivosti jako pobídku k činům a vyšší míře životnosti. Na konferenci vystoupí mimo jiné prof. Marek Blatný z Psychologického ústavu AV ČR nebo režisér Ondřej Kepka. Registrovat se můžete ještě do středy 7. října na e-mailu tereza.melicharova@gasset.cz.

Návštěva z Kanady

Na krátkou návštěvu k nám na konci září zavítali pracovníci kanadské University of Alberta v čele s proděkanem pro vědu a výzkum Johnem Spencem. Hovořilo se především o vzájemné spolupráci.

Sportovec roku

Návrhy na sportovce roku z naší fakulty můžete zasílat Miriam Horové na miriam.horova@upol.cz.

Vánoční řízek a punče

Vánoce jsou sice zatím relativně daleko, ale každým dnem se přibližují, a tak je třeba myslet i na příjemné povinnosti s nimi spojené. Proto si zapište do diářů následující termíny: V pondělí 30. listopadu bude naše fakulta a Centrum APA prodávat dobročinné punče na stánku Dobrého místa pro život. Ve čtvrtek 10. prosince pak od 15:30 proběhne v menze tradiční předvánoční setkání zaměstnanců fakulty Vánoční řízek. Na obě akce jste srdečně zváni.

Konference plná barev

V termínu 8. a 9. prosince se na naší fakultě uskuteční V. mezinárodní studentská vědecká Konference plná barev, kterou připravují naši studenti ve spolupráci s kolegy z pražské fakulty tělesné výchovy a sportu, brněnské fakulty sportovních studií a fakulty telesnej výchovy a športu v Bratislavě. Bližší informace budou postupně zveřejňovány na www.vbarvach.upol.cz, případně je podá Ladislav Baloun.

Z kolegia děkana

Na pondělním zasedání kolegia děkana se řešily především projekty FRUP, a to jak příprava nových projektů pro příští rok (příprava do konce října, hodnocení projektů 9. listopadu), tak obhajoby již uskutečňovaných projektů, které se uskuteční v lednu 2016. Dalším tématem pak byl Horizon 2020.

Z oborové rady DSP

V minulém týdnu se sešla oborová rada doktorského studia, na jednání se řešily mimo jiné výsledky přijímacího řízení nebo úpravy sylabů některých předmětů. Na doktorské studium na naší fakultě nastoupilo 26 studentů. Další jednání oborové rady proběhne tento čtvrtek.

Defibrilátor na děkanátu

Připomínáme dřívější informaci, že je v případě potřeby na vrátnici budovy NA umístěn automatický externí defibrilátor, přístroj první pomoci určený k léčbě náhlé srdeční zástavy.

Pastviny se loučí se sezonou

Naše výcvikové středisko Pastviny uzavřelo sezonu. Mnohokrát děkujeme všem, kteří zde letos pobývali a využili jeho služeb, za projevený zájem a těšíme se na vás zase v roce příštím. Sezona na Pastvinách začíná na přelomu dubna a května. Potřebné informace o středisku najdete na www.pastviny.upol.cz.

 

Radost z pohybu informuje

Olomoucké poznávačky

Připravili jsme čtveřici poznávacích procházek po Olomouci nejen pro prváky, kteří chtějí poznat místo své studia i mimo osu nádraží – kolej – škola – menza - hospoda. Jde se každé říjnové úterý, sraz je vždy 16 hodin u polikliniky SPEA. Toto úterý se půjde na komentovanou procházku centrem města, v dalších týdnech se pak vyráží postupně na sever, na západ (mimo jiné i k naší fakultě) a na jih města.

In-line projížďka

Příští pondělí mohou fandové in-line bruslení vyrazit s Radostí z pohybu na Podzimní in-line projížďku jako předzvěst pravidelných vyjížděk Roll UP, které připravujeme na jaro. Sraz je v 16 hodin u restaurace Fontána ve Smetanových sadech. Více na Facebooku.

Větrání zahájí Velký Kosíř

Svůj druhý ročník otevře v sobotu 17. října výstupem na Velký Kosíř turistická série Větrání, kterou připravuje portál Radost z pohybu. Další výlety jsou pak v plánu každou druhou sobotu – 31. října se půjde Hřebečskem z Městečka Trnávky do Moravské Třebové, 14. listopadu po sopečném Bruntálsku a 28. listopadu po kraji Hané ze Stražiska do Náměstě. Podrobnosti ke všem výletům najdete v událostech na Facebooku Radosti z pohybu.

Jogito ergo sum

Také během podzimu pokračují pravidelné středeční běžecké tréninky Jogito ergo sum určené pro studenty a zaměstnance Univerzity Palackého. Zájemci, kteří by se rádi připojili, ať už jen na zkoušku, nebo rovnou nastálo, se nemusí nikde hlásit, stačí dorazit ve středu v 18 hodin na atletický stadion. Informace k náplni jednotlivých tréninků jsou s předstihem zveřejňovány v událostech na Facebooku.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew