Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
05.01.2016, 13:46, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje - 5. 1. 2016

Autor: Martin Višňa

Z testování fotbalistů Sigmy Olomouc. Foto: M. Višňa

Vítejte u prvního vydání aktualit z naší fakulty v roce 2016. Rádi bychom vám nejen pro následujících dvanáct měsíců popřáli samé studijní a pracovní úspěchy a především zdraví. Nicméně přání si zaslouží i naše fakulta, která si letos připomíná 25 let od zahájení činnosti, a také univerzita, která oslaví 70 let od svého obnovení. Tak ať vzkvétáme!

Den otevřených dveří s výstavou lodí

V sobotu 16. ledna otevře naše fakulta dveře zájemcům o studium. Jak už je tradicí, nebude den otevřených dveří jen o informacích o jednotlivých studijních oborech, návštěvníci (tedy ne nutně jen uchazeči) se mohou těšit na bohatý doprovodný program, jako jsou nejrůznější ukázky měření, prohlídky AC BALUO nebo možnost vyzkoušení aplikovaných pohybových aktivit. Vedle toho si budou moci také prohlédnout modely lodí, které staví Petr Šebesta, nebude mezi nimi chybět například nově dokončený bitevník Bismarck. Otevřené dveře na fakultě budou od 9 do 14 hodin. Program dne je k mání zde

Výběrové řízení na zahraniční studijní pobyty

Už před Vánocemi bylo vyhlášeno výběrové řízení na zahraniční studijní pobyty v akademickém roce 2016/2017. Všechny potřebné informace zájemci najdou v sekci Studentům – Studium v zahraničí, a to včetně údaje z nejdůležitějších – totiž termínu ukončení příjmu přihlášek, který je stanoven na 1. února.

Studentská grantová soutěž

V letošním ročníku Studentské grantové soutěže na UP budou na naší fakultě podpořeny běžící projekty z 6. ročníku na základě vyhodnocení zpráv předložených k 15. 1. 2016. (Omlouváme se za předešlé nepravdivé tvrzení o příjmu přihlášek nových projektů do tohoto data - pozn. autora)

Studijní záležitosti

Všem studentům, kteří se v tomto týdnu budou potit u státních závěrečných, ale i běžných zkoušek, přejeme hodně štěstí.

Zároveň připomínáme, že od 19. ledna bude možné si zapisovat předměty na letní semestr ve STAGu, konkrétně studenti NMgr. oborů a doktorandi od 19. ledna, bakaláři od 21. ledna.

Testování sportovců

Chodby naší fakulty se v těchto dnech nehemží jen studenty, kteří si plní své zkouškové povinnosti. Zabrat tu dostávají také profesionální sportovci. Zátěžové testy u Michala Botka a dalších kolegů z katedry přírodních věd v kinantropologii absolvují fotbalisté Sigmy (na fotce) a Slovácka, lyžařský trenažér v AC BALUO si zase vyzkoušel bývalý reprezentant a olympionik Martin Vráblík.

Kolegia děkana a garantů oborů

V příštím týdnu proběhnou hned dvě jednání kolegií. K prvnímu zasednou členové kolegií děkana a garantů studijních oborů v pondělí ve 13 hodin, řešit se bude strategie vědy na fakultě, prostupnost předmětů nebo kvantifikace činnosti akademiků. Ve středu v 9 hodin pak začne jednání kolegia děkana spojené s obhajobami projektů FRUP.

Nová sekce pedagogiky volného času

Česká pedagogická společnost zřídila novou odbornou sekci pro pedagogy volného času. Zájemci o členství v ní se mohou hlásit u Richarda Macků z Teologické fakulty Jihočeské univerzity.

Běhání a výletování s Radostí z pohybu

Tým našeho portálu Radost z pohybu pokračuje se svými aktivitami pro veřejnost zima nezima. Od této středy opět pravidelně probíhají běžecké tréninky Jogito ergo sum, ve středu v Olomouci a ve čtvrtek v Havířově, vždy v 18 hodin. Série výletů Větrání pak zakončila loňský rok předsilvestrovským putováním Hanušovickou vrchovinou, kterého se zúčastnilo 16 lidí. Nyní je v plánu na poslední lednovou sobotu horský přechod z Ovčárny k motorestu Skřítek pod vedením našeho studenta Jana Kodla. Informace k aktivitám Radosti z pohybu najdete zde.

Dny na monoski

Centrum APA a lyžařské školy Ski Fanatic a Newman School zvou na další ročník Dnů na monoski. Zájemci si letos mohou jízdu na lyži upravené pro handicapované vyzkoušet ve čtyřech areálech, poprvé již tuto sobotu ve ski areálu v Hlinsku na Vysočině. Následovat bude 30. ledna areál Rališka v Beskydech, 13. února Olešnice na Moravě a 27. února Hlubočky.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew