Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
06.01.2015, 11:31, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje - 5. 1. 2015

Autor: Martin Višňa

Rozestavěná sportovní hala centra Baluo - aktuální stav.
Foto: Martin Višňa

Vítejte u prvního vydání pravidelné rubriky Vedení FTK informuje v novém roce. Na úvod se sluší popřát vám do těch následujících dvanácti měsíců vše dobré, pevné zdraví a školní a pracovní úspěchy. A pro tento okamžik pak také příjemné čtení.

Výběrové řízení na zahraniční pobyty

Naše fakulta těsně před Vánocemi vyhlásila výběrové řízení na zahraniční studijní pobyty v akademickém roce 2015/2016. Zájemci najdou všechny potřebné informace zde.

Výstavba Balua

Aplikační centrum Baluo roste doslova jako z vody. O tom, jaký je aktuální postup prací, co všechno se uvnitř chystá a jaké technologické vychytávky tu budou po dokončení sloužit nejen výzkumu a aplikaci jeho výsledků do praxe, se budete na našich stránkách dozvídat z připravovaného nového seriálu. V tomto týdnu se mimo jiné dozvíte, kolik již na stavbu „padlo“ betonu.  

Zároveň bychom se chtěli zejména ubytovaným na nejbližších kolejích omluvit za jisté nepohodlí způsobené především hlukem ze stavby a poprosit o shovívavost. Vězte však, že po dokončení to bude stát za to.

Sobota 17. ledna - den otevřených dveří

Naše fakulta opět otevře dveře uchazečům o studium, tentokrát v sobotu 17. ledna od 9 do 14 hodin. V těchto dnech probíhá sumarizace a dolaďování programu, proto prosíme zástupce jednotlivých pracovišť o spolupráci (viz e-mail od proděkanky Ivy Dostálové), a co se týče uchazečů, ale i dalších návštěvníků, s těmi se těšíme na shledanou.

Gaudeamus Praha

Pokud uchazeči nebudou moci dorazit na den otevřených dveří přímo do prostor fakulty, mohou využít možnosti dozvědět se potřebné informace ke studiu u nás a životu v Olomouci na veletrhu vzdělávání Gaudeamus, který se na pražském výstavišti uskuteční ve dnech 27. a 28. ledna.

Ze studijní oblasti

Všem studentům, kteří se v tomto týdnu budou potit u státních závěrečných, ale i běžných zkoušek, přejeme hodně štěstí.

Zároveň připomínáme, že od 20. ledna bude možné zapisovat si předměty pro letní semestr.

Projekty IGA

Oddělení pro vědu a výzkum připomíná zájemcům o podání projektů IGA, že uzávěrka soutěže se blíží (16. ledna), proto je vhodné žádosti co nejdříve konzultovat s garanty prioritních témat. Více na webu Projektového servisu UP.

Fakulta roku

Do 15. ledna probíhá hlasování v anketě Fakulta roku. Jsme pro vás tou nejlepší? Pak můžete hlasovat zde.

Ročenka 2014 – výzva

Již brzy se začne připravovat ročenka (nikoliv výroční zpráva) naší fakulty za rok 2014. Pokud se na vašich pracovištích událo v uplynulém roce něco, s čím se chcete pochlubit a neobjevilo se to na fakultních stránkách, Facebooku, Radosti z pohybu, Žurnálu apod., kontaktujte písemně Martina Višňu. Deadline je 1. února. Loňskou ročenku můžete najít zde.

Terénní handbike na ČT

Česká televize na konci roku informovala ve svém vysílání o zahájení sériové výroby nového terénního handbiku, na jehož vývoji se podíleli naši APAči. Reportáž můžete zhlédnout zde od času 12:08.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew