Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
05.05.2016, 11:56, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 4. 5. 2016

Autor: Martin Višňa

Z přijímaček v AC BALUO. Foto: M. Višňa

Začal máj, prý lásky čas. Ve skutečnosti ale končí semestr a místo lásky se všude probírají zápočty a zkoušky nebo rektorské volno na Sportovní den UP. V minulém týdnu se zase probíralo, který uchazeč splňuje požadavky na studenta FTK. Všem, kteří se na hladkém průběhu přijímaček podíleli, vedení fakulty děkuje. A pojďme na novinky…  

Nový proděkan pro vědu a výzkum

Z osobních důvodů odstoupil ke konci dubna z funkce proděkana pro vědu a výzkum prof. Ivo Jirásek. Jeho post ve vedení fakulty převzal František Chmelík. Přejeme klidnou a bezproblémovou práci!

Návštěva z ministerstva

Minulý týden navštívily Aplikační centrum BALUO ekonomická náměstkyně ministerstva školství Zuzana Matušková a vedoucí oddělení investic téhož ministerstva Yveta Kurfürstová. V doprovodu kvestora UP Jiřího Přidala si prohlédly objekty centra a také budovu bývalé vojenské prádelny, která se má proměnit na moderní Centrum kinantropologického výzkumu.

Sportovní den UP

Naše univerzita bude ve středu 11. května sportovat! Akademik sport centrum ve spolupráci s dalšími univerzitními pracovišti připravilo pro studenty a zaměstnance nabitý sportovní program, jen namátkou vybíráme: cyklovýlet s rektorem, discgolf, funkční trénink, jachting nebo třeba turnaj v nohejbalu. Zavítat můžete i do Aplikačního centra BALUO, na lezeckou stěnu a do bazénu, nebo můžete vyrazit pod hlavičkou Radosti z pohybu na pěší výlet Bouzovskem. Více zde

Konec letního semestru

Letní semestr se již neodvratně chýlí ke svému ke konci, a tak bychom chtěli studenty poprosit, ať nezapomínají na evaluaci absolvovaných předmětů. Pokud vám nerozdají evaluační dotazníky vyučující, můžete si je vyzvednout na vrátnici, kam je pak také vyplněné odevzdáte. Zároveň bychom chtěli vyučující upozornit na povinnost vypsat dostatek termínů pro zápočty a zkoušky.

Kurz Plavání - plavčík

Pro studenty a absolventy naší fakulty i zájemce z řad veřejnosti, kteří by chtěli pracovat na pozici plavčíka, je určen kurz Plavání – plavčík. Kurz bude zahájen 17. května v 8:40 v Aplikačním centru BALUO. Podrobnější informace jsou k dispozici na stránkách Celoživotního a dalšího vzdělávání tady.

Seminář kvalitativního výzkumu

V úterý 17. května se uskuteční druhý seminář věnovaný kvalitativnímu výzkumu s Donaldem Robersonem. Zváni jsou všichni zájemci, seminář začíná ve 13 hodin na NA209.

Sport Talent 2016 a plavecký kemp

Na první červnovou sobotu připravuje Aplikační centrum BALUO ve spolupráci s programem SportAnalytik odpolední veletrh sportovních příležitostí nazvaný jednoduše Sport Talent 2016. Na veletrhu bude možné otestovat sportovní předpoklady dětí, případně se rovnou zapsat do týmu u některého z prezentovaných regionálních oddílů. Z dalších chystaných akcí v AC BALUO lze jmenovat letní plavecký kemp, který by měl naše centrum opanovat v druhé polovině července a kterého by se měla zúčastnit čtyřnásobná olympijská vítězka Inge de Bruijn.

Trojitá dávka Větrání

Radost z pohybu připravila pro příznivce nenáročné turistiky v nejbližších dnech hned tři výlety z cyklu Větrání. Vedle majálesového výletu mezi bunkry a větrníky, na který se razí v sobotu 7. května, je to ve středu 11. května putování po Bouzovsku v rámci Sportovního dne UP a v sobotu 14. května pak premiérové Cyklovětrání přes tři hanácké věže. Více informací najdete na www.radostzpohybu.cz/vetrani.

FTK na Majálesu

Dominik Záleský v tomto týdnu přidal ještě jeden triumf – byl nejrychlejší ve výběhu Michalských schodů, který jsme uspořádali v rámci naší prezentace na Majálesu UP. Schody z parku k chrámu sv. Michala zdolal za 43,3 vteřiny. Kromě výběhu si mohli zájemci u našich stánků také vyzkoušet různé kompenzační pomůcky Centra APA nebo si zacvičit acro jógu. Naše fakulta byla do majálesu zapojená i v dalších dnech – v pondělí uspořádali APAči sportovní odpoledne pro klienty Spolu Olomouc a v úterý zavítalo na besedu Asociace studentů tělesné kultury o závodech na hraně lidských možností na čtyřicet návštěvníků.

Vydražený proděkan

V rámci Majálesu UP probíhala také burza zážitků, v níž bylo možné vydražit si trénink japonského šermu s Martinem Kudláčkem. Nakonec byl náš proděkan vydražen za 1050 korun, které poputují na podporu Dětského domova Olomouc.  

Přebor ovládli Balůsková a Záleský

Hvězdami atletického přeboru, který katedra sportu uspořádala minulou středu, se stali Adéla Balůsková a Dominik Záleský, ovládli po třech disciplínách ve svých kategoriích. Špatně si ale nevedla ani Lenka Hornová, která jako jediná na kouli pokořila devět metrů, a někteří další sportovci. Výsledky a fotogalerii z přeboru najdete na www.pup2016.webnode.cz.

Děti bojovaly o poklad pana Neředína

Do Aplikačního centra BALUO zavítali v minulém týdnu studenti Dětské univerzity. Tým našich studentů vedený Danielem Mikeškou a Martinem Višňou pro ně připravil sportovní víceboj O poklad pana Neředína. Jak to vypadalo a kdo vyhrál, se můžete podívat zde

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew