Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
31.08.2016, 17:16, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje - 31. 8. 2016

Autor: Martin Višňa

Na Letním SportParku Olomouc v AC BALUO došlo i na sporty handicapovaných.
Foto: Daniel Mikeška

Po dvou měsících se opět o slovo hlásí všednodenní povinnosti a ruku v ruce s nimi si pozornost žádá také Vedení FTK informuje, pravidelná porce novinek z fakulty. Začínáme po létě zlehka a s menším množstvím informací, přesto čtěte pozorně, ať vám něco neuteče.

25 let fakulty a Setkání absolventů UP

Už v příštím týdnu nás čeká dost možná největší akce druhého pololetí tohoto kalendářního roku – pátek 9. a sobota 10. září patří Setkání absolventů Univerzity Palackého, kdy se i na naši fakultu vrátí naši někdejší studenti, aby zavzpomínali se svými spolužáky a učiteli na studentská léta. Naše fakulta si v pátek v rámci setkání také připomene 25 let od zahájení činnosti v roce 1991. Oslava to bude spíše neformální, s živou hudbou v menze nebo diskotékou v posluchárně 518 na budově NC, těšit se můžete také třeba na speciální tělovýchovný fotokoutek. Program ovšem bude zahájen formálně – slavnostním setkáním akademické obce fakulty, které vyvrcholí společným přípitkem. V sobotu se pak absolventi mohou těšit zejména na kulturní program na Výstavišti Flora. Bližší informace najdete zde.

Jsme sportovní fakulta roku!

Dorazily výsledky letošního ročníku ankety Fakulta roku, v níž studenti a absolventi nově hodnotili různé aspekty studia na své fakultě. Můžeme se pochlubit, že jsme i přes změnu „hlasování“ v kategorii Sport dopadli nejlépe. Děkujeme!

Studijní záležitosti

Studijní povinnosti: Upozorňujeme studenty, že mezní termín pro splnění studijních povinností za akademický rok 2015/2016 je pondělí 5. září!

Doktorské studium: Ve středu 31. srpna je poslední možnost podání přihlášky k doktorskému studiu kinantropologie ve druhém vyhlášeném kole přijímacího řízení.

Státnice: V těchto dnech probíhají na naší fakultě státní závěrečné zkoušky. Všem, které tato poslední studijní povinnost nyní čeká, přejeme pevné nervy a zdravou mysl.

Zápisy: Od čtvrtka 1. září budeme na chodbách naší fakulty potkávat čerstvé prváky, začínají totiž zápisy. V tomto týdnu se zapíšou ke studiu studenti fyzioterapie, aplikovaných pohybových aktivit a aplikované tělesné výchovy.

Imatrikulace: Se začátkem nového akademického roku také proběhnou imatrikulace studentů prvních ročníků. Studenti prezenční formy studia slíbí plnění studijních povinností před vedením fakulty v pondělí 19. září v 14 hodin ve Slovanském domě. „Kombinovaní“ prváci a doktorandi budou imatrikulováni v pátek 7. října, také ve 14 hodin, ovšem v aule NA401.

Návštěva z Číny

V polovině srpna navštívil naši fakultu Zhang Guodong z College of Physical Education čínské Southwest University. S děkanem Zbyňkem Svozilem a proděkanem Martinem Kudláčkem jednali o možné vzájemné spolupráci a prezentaci naší fakulty čínským studentům.

Léto v AC BALUO

Přestože Aplikační centrum BALUO stále funguje „na zkoušku“, postupně je vybavováno vším potřebným, aby na listopadové otevření bylo vše připraveno, zavítaly do něj přes léto stovky lidí. Může za to zejména Letní SportPark Olomouc, ve který se BALUO proměnilo v době konání olympiády v Riu. Lidé si mohli vyzkoušet, co všechno jim naše nové centrum může nabídnout, a také si zafandili u olympijských přenosů nebo vyslechli koncert kapely Děda Mládek Illegal Band. V nejbližší době může veřejnost do AC BALUO zavítat například v sobotu 3. září, kdy je od 13 hodin připraveno odpoledne s Vojenskou zdravotní pojišťovnou, důležité je vzít si s sebou kartu pojištěnce (nemusí být nutně VoZP). Prohlédnout si centrum pak bude možné v rámci Setkání absolventů UP ve dnech 9. a 10. září.

Letní stavební práce

Přes léto byli někteří pedagogové nuceni vystěhovat se ze svých kanceláří v budově NC kvůli výměně prosklených stěn. Tyto práce v současné době vrcholí. Kromě toho prošla v létě kompletní rekonstrukcí „psychologická“ učebna NA214.

Akademičtí mistři v cyklistice

Na nedávném akademickém mistrovství ČR v silniční cyklistice bodovali naši studenti. Tereza Gargelová a Dominik Buksa opanovali silniční závod ve své kategorii, Tereza přidala ještě druhé místo v časovce. V časovce mužů skončil jako třetí Jakub Bittner. Gratulujeme!

Větrání završí léto u Helfštýna

Letní etapa pěších výletů Větrání, které pořádáme pod hlavičkou webu Radost z pohybu, vyvrcholí v sobotu 3. září 19kilometrovou trasou z Hranic přes Helfštýn do Lipníka nad Bečvou. Sraz účastníků je v 8:20 před olomouckým hlavním nádražím, další informace a také podzimní termíny výletů najdete na www.radostzpohybu.cz/vetrani.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew