Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
01.09.2015, 20:30, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje - 31. 8. 2015

Autor: Martin Višňa

Hosté z Číny s děkanem Zbyňkem Svozilem, proděkanem Martinem Kudláčkem a Davidem Pryclem. Foto: Martin Višňa

Něco končí, něco začíná. Někteří v těchto dnech skládají své poslední vysokoškolské zkoušky, jiní poprvé usedají do univerzitních učeben, jiným „pouze“ začíná další rok, v němž budou sbírat vědomosti a zkušenosti. K orientaci v ruchu po létě oživlé fakulty vám jistě pomohou čerstvé novinky, přejeme příjemné čtení.  

Delegace ze Šanghaje

Na fakultě jsme hned zkraje tohoto týdne přivítali delegaci z naší partnerské Shanghai University of Sport. Pětice hostů v čele s prorektorkou univerzity Zhan Meng se setkala se zástupci vedení naší fakulty, kdy společně diskutovali nejen o vzájemné spolupráci obou organizací, také si prohlédla fakultní prostory včetně léty prověřené tělocvičny na Hynaisově a nejnovějších sálů aplikačního centra Baluo. Kvůli nabitému programu čínských hostů se ovšem neuskutečnilo zamýšlené večerní setkání mimo vysokoškolskou půdu.

Zápisy prvních ročníků

Zkraje týdne se také rozjel kolotoč zápisů prvních ročníků ke studiu. V době psaní těchto aktualit již převzali své indexy studenti rekreologie a fyzioterapie, posluchače dalších oborů zápis ke studiu čeká v nejbližších dnech. Všechny prváky, ať už zápisem prošli nebo ještě ne, vítáme na palubě a přejeme šťastnou plavbu mořem studijních povinností. Jednou z nich by mohlo být i sledování fakultního Facebooku, neboť tam se již některé nové tváře ve fotogalerii ze zápisů objevily.

Deadline studijních povinností

Našim „starším“ studentům připomínáme, že pondělí 7. září je mezním dnem pro splnění studijních povinností za akademický rok 2014/2015. Zároveň upozorňujeme vyučující na jejich povinnost zapsat do STAGu výsledek zkoušky konané bezprostředně před mezním termínem splnění studijních povinností nejpozději do 15 hodin prvního pracovního dne následujícího po mezním termínu.

Mimochodem, zkoušky… ať už v těchto dnech skládáte státnice nebo doháníte na poslední chvíli fyziologii, držíme vám palce, ať dopadnete co nejlépe.

Důležité termíny začátku nového roku

4. 9. – začátek výuky kombinovaného studia – prosíme vyučující, aby si zkontrolovali své rozvrhy!

21. 9. – imatrikulace 1. ročníků prezenčního studia (FB událost)

21. 9. – setkání akademické obce fakulty, od 14 hod. (FB událost)

2. 10. – imatrikulace 1. ročníků kombinovaného studia (FB událost)

České akademické hry již příští týden

V těchto dnech vrcholí přípravy na 14. ročník Českých akademických her, které hostíme v příštím týdnu. Do disciplín 22 sportovních odvětví se přihlásilo na 1400 sportovců z vysokých škol napříč naší republikou, z nich dvě stovky oblečou trikot naší univerzity. Kam přijít fandit reprezentantům Univerzity Palackého nebo svým kamarádům z jiných škol anebo kam si s nimi vyrazit v rámci doprovodného programu, zjistíte na webu www.ceskeakademickehry.cz.

Jogito & Větrání Radosti z pohybu

Tým Radosti z pohybu v tomto týdnu zve na další běžecký trénink Jogito ergo sum a poslední letní Větrání. Účastníci středečního Jogita se tentokrát proběhnou v parku, čeká na ně lehký terén a také schody na olomoucké hradby. Sraz je v 18 hodin u haly na atletickém stadionu (FB událost). Sobotní Větrání pak zamíří na Uherskohradišťsko, příznivci nenáročné turistiky se podívají na Velehrad a do archeoskanzenu v Modré. Sraz je v 7:30 před hlavním olomouckým nádražím, případně v 8:50 na nádraží ve Starém Městě (FB událost).

FTK na veřejných akcích

Kromě akcí, které pořádá Radost z pohybu, a kromě pohybového programu v Pevnosti poznání se studenti a zaměstnanci naší fakulty podílejí i na dalších událostech pro veřejnost. Již tuto neděli se zapojujeme do Handicap Rally, kterou na Korunní pevnůstce pořádá organizace Dobré místo pro život (info). Příští sobotu pak naše stanoviště budou moci navštívit rodiče s dětmi na Dni pro rodinu. A na poslední zářijový pátek se připravuje Noc vědců, o ní přineseme podrobnosti brzy. 

Prezentace o operačních programech

Na této stránce naleznete ke stažení prezentace z dubnového semináře, na němž proděkan Radek Hanuš, Michal Kalman, Jan Pavelka a Ondřej Ješina představili informace o stavu připravovaných operačních programů a apelovali na tvorbu pracovních týmů a přípravu podkladových materiálů pro první výzvy.

Cvičení pro zaměstnance

Pokud jste před létem navštěvovali pravidelné cvičení zaměstnanců a ptáte se, jestli se i v novém akademickém roce tyto lekce plánují, vězte, že odpověď zní ano. Opět se bude cvičit ve středu od 15 hodin, termín úvodního cvičení bude ještě upřesněn a včas se o něm dozvíte z aktualit nebo z nástěnek na fakultě. Stejně tak se můžete těšit na zaměstnanecké lekce tai-chi.

Registrace na Dětskou univerzitu

Máte dítě, vnouče, sourozence ve věku 8 až 12 let, který by si chtěl vyzkoušet studium na vysoké škole? Přihlaste ho na Dětskou univerzitu, registrace na nový semestr startuje ve středu 2. září - a po zkušenostech z dřívějších let je jasné, že kapacita bude opět brzy vyčerpána. Na Dětské univerzitě se podílí i naše fakulta, pro děti připravujeme na začátku října Neředínský víceboj. Informace o Dětské univerzitě najdete zde

Wilderness Therapy ve Visegrádské čtyřce

Během léta vyvrcholil projekt Wilderness Therapy ve Visegrádské čtyřce, na němž se podílejí Michal Vičar, Ján Smolka a Lucie a Michal Petrovi. Na začátku prázdnin se v panenské přírodě Bukovských vrchů uskutečnil sedmidenní výcvik wilderness therapy s anglickou odbornicí Jo Roberts. Přerov pak na konci srpna hostil závěrečnou konferenci projektu, která přinesla shrnutí poznatků do tzv. dobrých příkladů, které budou sloužit pro realizaci Wilderness pobytů v zemích Visegrádské čtyřky. Více informací o projektu najdete na www.wt.upol.cz.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew