Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
30.03.2016, 09:47, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 30. 3. 2016

Autor: Martin Višňa

Na úvod nejčerstvější várky aktualit z naší fakulty si dáme tu nejzásadnější – jaro je definitivně tu! Tráva se zelená, stromy kvetou, sluníčko svítí, kabáty mizí, naopak se otevírají zahrádky a vrátila se třeba Rekola. Prostě krása. Takže přejeme příjemné čtení a po práci / škole alou ven a mít radost z jara a pohybu na čerstvém vzduchu!

Setkání akademické obce

Již dnes se sejde akademická obec a zaměstnanci naší fakulty, aby z úst děkana Zbyňka Svozila vyslechli novinky z dění na našich pracovištích. Setkání ovšem nebude jen o novinkách a plánech, bude se také oceňovat - ceny děkana převezmou úspěšní sportovci z řad našich studentů anebo nej vyučující a vědec z řad akademiků. Kromě toho bude zasedání akademické obce výjimečné také tím, že se poprvé uskuteční v testovací sportovní hale Aplikačního centra BALUO. Začíná se ve 13:30. Pozvánka ke stažení zde

Proděkan Hanuš končí ve funkci

Radek Hanuš po dohodě s děkanem Zbyňkem Svozilem odchází z funkce proděkana pro rozvoj a vnější vztahy a ředitele Aplikačního centra BALUO. Situace je nyní v řešení, o jejím vývoji budeme informovat v příštích aktualitách.  

Jednání s Českým olympijským výborem

V uplynulých dnech se uskutečnilo setkání zástupců fakulty s představiteli Českého olympijského výboru zaměřené na vzájemnou spolupráci obou institucí. "Ve hře" je mimo jiné statut Národního olympijského centra Sportu pro všechny pro Aplikační centrum BALUO, vědecká spolupráce (studie HBSC, IPEN nebo projekt Sazka Olympijský víceboj), organizační spolupráce na sportovní soutěži OVOV pro žáky základních škol nebo třeba příprava nového oboru pro vrcholové sportovce.

Hledáme dobrovolníky pro Odznak všestrannosti

Jak bylo naznačeno výše, i letos se naše fakulta podílí na organizaci soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů (OVOV), v níž pod patronací Českého olympijského výboru závodí žáci základních škol v pěti sportovních disciplínách. Soutěž se uskuteční v pátek 22. dubna na olomouckém atletickém stadionu. Pro zajištění soutěžních stanovišť hledáme dobrovolníky, výpomoc lze započíst do praxe. Více informací podá Daniel Mikeška, u něhož se můžete přihlašovat.

Návštěva z Japonska

Na Zelený čtvrtek jsme na naší fakultě přivítali vzácné hosty z Japonska, z Nippon Sport Science University. Děkan School of Childhood Sport Education Takeshi Kubo a profesor Nobuyuki Tanaka přijeli „na inspekci“ – podívat se, kde studují dva jejich posluchači, kteří jsou na naší fakultě na studijním pobytu. Při té příležitosti se setkali i se zástupci vedení naší fakulty, jak dokládá fotka výše.

Karneval APA už v pátek

Plesová sezona ještě neskončila, na taneční parket totiž tento v aprílový pátek zamíří studenti a zaměstnanci katedry aplikovaných pohybových aktivit a jejich přátelé. Onen parket se nachází v Regionálním centru Olomouc a bude to tam vypadat jako v říši divů, neboť právě klasika s názvem Alenka v říši divů je tématem pro karnevalové masky. Začíná se v 19 hodin. Více zde

International Teaching Week

V příštím týdnu proběhne na naší fakultě v pořadí již osmý International Teaching Week. Na co a koho se tentokrát můžete těšit? V plánu je dvanáct výukových témat, kterými provedou vyučující z Finska, Velké Británie, Turecka a Polska. Podrobný rozvrh se ještě dolaďuje, do konce týdne bude zveřejněn.

Studijní záležitosti

Upozorňujeme studenty závěrečných ročníků na dva důležité deadliny: Chcete-li státnicovat v letním termínu, je třeba přihlášku ke zkouškám odevzdat do pátku 1. dubna. Do 29. dubna je pak nezbytné odevzdat svou závěrečnou diplomovou práci, pokud ji chcete obhajovat na přelomu května a června.

Termíny zasedání

Patnácté zasedání Akademického senátu FTK se koná v úterý 5. dubna od 13:30 v zasedací místnosti NA309. Řešit se mimo jiné bude fakultní rozpočet pro letošní rok.

V pondělí 11. dubna ve 14 hodin pak k jednacímu stolu na NA309 zasednou členové kolegií děkana a garantů studijních oborů.

Kvantifikace činnosti

Proděkan Martin Kudláček by rád poděkoval akademickým pracovníkům za doplnění a korekce výkazů kvantifikace jejich činnosti. V tomto týdnu proběhne finální kontrola a následně se rozeběhnou setkání s vedoucími kateder.

Přebory univerzity ve šplhu a atletice

V průběhu dubna poznáme nové přeborníky Univerzity Palackého ve šplhu na laně a také v atletice. Přebor ve šplhu se koná už v úterý 5. dubna od 19 hodin v tělocvičně Hynaisova, šplhat se bude na 4- a 8metrovém laně. Podrobnější informace naleznete zde. Přeborníky univerzity v atletických disciplínách pro letošní rok pak poznáme během odpoledních hodin ve středu 27. dubna. Více na webu přeboru

Fakulta roku

Anketa Fakulta roku byla prodloužena, hodnotit svoji, tedy naši, fakultu můžete až do 30. dubna. Své hodnocení můžete vyplnit zde. Předem mnohokrát děkujeme. 

Obujte kolečka, startuje Roll UP

První dubnové pondělí začíná in-linová sezona. Určil tak tým webu Radost z pohybu, který právě tento den zahajuje pravidelné pondělní vyjížďky na in-line bruslích pro začátečníky i pokročilé s názvem Roll UP. Sraz v 18 hodin na parkovišti u Mlýnského potoka na začátku Hejčínských in-line stezek. Více ve FB události

Větrání zamíří na Valašsko

Příznivci pěší turistiky se mohou v sobotu 9. dubna pod hlavičkou série Větrání Radost z pohybu vydat na Valašsko. Připravena je 17kilometrová trasa z Valašské Polanky do Vizovic přes vrch Vartovna se stejnojmennou rozhlednou. Sraz v 7:20 před olomouckým hlavním nádražím. Více na Facebooku

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew