Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
01.03.2016, 15:04, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 29. 2. 2016

Autor: Martin Višňa

Žáci základních a středních škol na Olomoucku už mají za sebou jarní prázdniny, nám začal letní semestr a venku teprve začalo sněžit. Nabízí se otázka, kdo v následujících dnech vytáhne na denní světlo nějakou konspirační teorii. Můžou za to rekreologové? Nebo referentky studijního oddělení? Následující řádky vám to neprozradí. Ale i tak příjemné čtení.

Přes 2100 uchazečů o studium

Pondělí 29. února bylo posledním dnem, kdy mohli uchazeči o studium zasílat své přihlášky. Na naši fakultu se hlásí celkem 2135 osob, z toho 1625 na bakalářské obory a 510 na navazující magisterské. Poměr prezenční studium ku kombinovanému je následující – u bakalářů 1278 ku 347 a u magistrů 311 ku 199.

Daruj krev s FTK

Už příští čtvrtek (10. března) dopoledne jdeme darovat krev. Z akademiků přislíbili, že si nechají pustit žilou, například děkan Zbyněk Svozil, proděkan Radek Hanuš, Soňa Formánková nebo třeba Aleš Gába. Pokud se k naší společné návštěvě transfuzního oddělení chcete připojit, přihlaste se na e-mailu ftkolomouc@gmail.com, uveďte své rodné číslo, zda jste prvodárce (tedy ještě jste nikdy krev nedarovali) a případně čas, který by vám během dopoledne vyhovoval, pokud vám to není jedno.

Rekreflám

Barvám života Rekreflámu už nelze na naší fakultě uniknout. Není divu, tradiční ples příznivců katedry rekreologie se koná již brzy – v pátek 18. března. Místem je olomoucký NH hotel, k tanci a poslechu zahraje New Street Band a o zábavu se samozřejmě postarají studenti rekreologie. Další informace k Rekreflámu můžete najít na Facebooku, předprodej vstupenek za 200 Kč probíhá od pondělí do čtvrtka mezi 11. a 14. hodinou v neředínské menze.

Karneval APA

Možná jste už také zaregistrovali klip, v němž se na fakultu zaběhne králík ne nepodobný jedné naší studentce. To je pro změnu pozvánka na Karneval APA pro všechny příznivce aplikovaných pohybových aktivit, který se koná 1. dubna v Regionálním centru Olomouc. Téma pro masky je letos opět dostatečně široké – Za zrcadlem aneb Alenka v říši divů, takže se kreativci mohou při tvorbě kostýmů vyřádit. Lístky lze rezervovat na e-mailu apa.listky@email.cz, od tohoto čtvrtka budou k mání také v menze nebo v UPointu. Více na Facebooku.  

Prezentace pracovních stáží

Pracovní stáže Erasmus+ budou tématem prezentace, která proběhne ve středu 16. března od 15 hodin v zasedací místnosti NA309. Promluví Zuzana Hanelová z oddělení pro zahraniční spolupráci, Ondřej Ješina z katedry APA nebo absolventi stáží Marie Kaletová a Marek Zaoral a další. Pokud uvažujete o „výjezdu ven“, dojděte.  

Absolventské setkání

Na září, konkrétně na dny 9. a 10. září, se připravuje velký sraz absolventů Univerzity Palackého. V této souvislosti prosíme vedoucí kateder, případně dalších pracovišť naší fakulty o poskytnutí potřebných informací koordinátorovi absolventského setkání Danielu Mikeškovi z oddělení pro rozvoj a vnější vztahy, zejména o přehled významných absolventů našich studijních oborů. Tato jména včetně kontaktů, případně dalších informací zasílejte na adresu daniel.mikeska@upol.cz.

Fakulta roku

Až do 15. března probíhá hlasování v anketě Fakulta roku. V předchozích letech jsme byli mezi sportovními fakultami první, letos bychom mohli být zase… Ale má to jeden háček - hlasování tentokrát vyžaduje trochu více času, v podstatě se jedná o evaluační dotazník, jehož výsledky pak mohou pomoci při rozhodování potenciálním uchazečům o studium. „Dotazníkovat“ o naší fakultě můžete zde. Předem děkujeme za váš čas!

Setkání akademické obce

V aule se 30. března uskuteční tradiční setkání akademické obce naší fakulty, na němž děkan Zbyněk Svozil přítomné seznámí s novinkami na fakultě a plány do budoucnosti a také budou oceněni úspěšní sportovci z řad našich studentů. Ovšem pozor, v původní informaci byl čas zahájení setkání 14:00, došlo však k upřesnění – začíná se o půlhodinu dříve, tedy v 13:30.

Termíny pro projekty GAČR

Řešitelům chystaných GAČR projektů se doporučuje, aby projektové žádosti zasílali Ivě Tezzelové z oddělení pro vědu a výzkum nejpozději do začátku velikonočních svátků, aby se zvýšila šance na včasné a úspěšné podání. Proděkan Ivo Jirásek zároveň prosí řešitele o dodání fakultního formuláře plánovaného projektu (ke stažení zde), aby se s předstihem mohly řešit případné tematické nebo personální kolize.

Visegrádská spolupráce úspěšně ukončená

Od ledna 2015 do ledna 2016 výzkumný tým z Centra kinantropologického výzkumu zjišťoval údaje o pohybové aktivitě a výživě středoškolských a vysokoškolských studentů ve státech regionu V4 v rámci mezinárodního projektu Physical Activity and Recreational activity as well as diet of young people from V4 (IVF No. 21420053). Do výzkumu bylo zapojeno více než 2500 účastníků ze všech zemí Visegrádské skupiny, získané údaje se aktuálně zpracovávají a připravují k publikaci v odborných periodikách.

Ochrana obyvatelstva v parlamentu

Proděkan Svatopluk Horák a docent Jaromír Novák v minulém týdnu byli mezi padesátkou účastníků kulatého stolu o branné výchově, který pořádal výbor pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Hovořilo se zejména o znovuzavedení branné výchovy do školního vzdělávání a obnově branného spolku, docent Novák při té příležitosti prezentoval náš studijní obor Ochrana obyvatelstva.

UPoint má e-shop

Pokud jste dosud nezavítali do univerzitního obchodu a informačního centra, protože to máte třeba do Olomouce daleko anebo si během výuky nestíháte odskočit na náměstí, určitě vám vás potěší zpráva, že UPoint má od tohoto týdne v provozu e-shop, a propagační předměty univerzity si tak můžete objednat z pohodlí domova či během přednášky a nechat si je doručit poštou. E-shop najdete zde.  

V několika slovech

Změna úředních hodin – Připomínáme, že studijní oddělení upravilo své úřední hodiny, aktuální časy jsou k dispozici na jeho stránkách.

Evaluace výuky - Byla ukončena evaluace výuky v zimním semestru, nyní jsou dotazníky zpracovávány a brzy bude k dispozici závěrečná zpráva.

Pedagogická komise – Akreditace, přijímací řízení nebo třeba docházka vyučujících byly minulý týden tématy zasedání fakultní pedagogické komise.

Kvantifikace – Akademičtí pracovníci fakulty obdrží v tomto týdnu od vedoucích svých pracovišť výkazy kvantifikace činnosti ke kontrole.

Půlmaratonská výzva

Radost z pohybu odstartuje ve čtvrtek 3. března letošní ročník Půlmaratonské výzvy, během které se osm běžců připraví pod dohledem atletického trenéra Jana Brtníka na červnový Mattoni 1/2maraton Olomouc. Přípravu půlmaratonci zahájí společným setkáním na naší fakultě a zátěžovými testy. Více o výzvě tady.

Palackého Větrání

Příznivci nenáročné turistiky s trochou historie mohou v sobotu 5. března vyrazit na patnáctikilometrové putování rodným krajem Františka Palackého, tedy Novojičínskem, v rámci série Větrání Radosti z pohybu. Výlet se původně měl uskutečnit během Akademických dnů UP, kvůli špatnému počasí byl přeložen právě na tuto sobotu. Sraz je v 7:30 před olomouckým hlavním nádražím, případně v 9:30 na nádraží v Hostašovicích. Více na Facebooku.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew