Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
27.09.2016, 13:24, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 27. 9. 2016

Autor: Martin Višňa

Ilustrační foto: Martin Višňa

Posledně jsme psali, že už nastala ta doba, kdy je třeba si ke čtení novinek z fakulty uvařit čaj. Když se podíváte z okna, je vám jasné, že meteorologie není naše silná stránka, venku je zase skoro léto. Ale čaj si klidně uvařte, pohodlně se usaďte a vytáhněte diář, bude se hodit. Důležitých termínů a novinek je totiž v této porci aktualit více než dost. Předpovědím počasí navzdory. Příjemné čtení.

Web v novém hávu

S přelomem září a října nás čeká velká internetová změna. V sobotu 1. října bude společně s novým webem univerzity spuštěna také nová stránka naší fakulty, prozatím jako jediné z osmi fakult univerzitního svazku. V čem je nový web jiný? Kromě na první pohled viditelné grafické podoby jde především o koncepci a strukturu webu, která usnadňuje cestu k potřebným informacím. Mimo jiné vznikly „tematické“ stránky pro studenty, které by měly dát odpověď na většinu otázek ke studiu, od toho, kdy podat přihlášky ke studiu, po vysvětlení, co je to promoce. Podobné stránky s přehlednými informacemi budou mít k dispozici i zaměstnanci. Na práci s novým webem si jistě bude třeba zvyknout, věříme však, že se v krátké době stane dobrým pomocníkem a že bude kvalitní prezentací naší fakulty. Spuštěním stránek práce na nich nekončí, naopak web se bude dále dolaďovat k dokonalosti. A zapojit se můžete i vy – konstruktivní návrhy nebo otázky směřujte na Lukáše Jakubce.

Noc vědců v AC BALUO

Už tento pátek se koná popularizační akce Noc vědců, která úderem 18. hodiny otevře veřejnosti dveře do laboratoří a dalších vědecko-výzkumných pracovišť po celé Evropě. A ke které se již počtvrté připojí i naše fakulta. Zájemcům tentokrát otevřeme prostory Aplikačního centra BALUO, kde je připraven pestrý program složený z vybraných diagnostických testů, pohybových aktivit nebo třeba ukázek první pomoci, nebude chybět ani vychytaný fotokoutek. Přehled nabízených aktivit nejen za naši fakultu najdete na www.nocvedcu.upol.cz.

Studijní záležitosti

Imatrikulace prváků: Zatímco studenti prezenční formy studia již mají složení imatrikulačního slibu za sebou, studenty kombinovaného a doktorského studia toto teprve čeká. Jejich slavnostní okamžik nadejde v pátek 7. října ve 14 hodin v aule NA 401.

Promoce absolventů: Slavnostní předání diplomů absolventům našich studijních oborů proběhne ve dnech 20. a 21. října v sále Slovanského domu v Hynaisově ulici. Promoce se uskuteční podle harmonogramu dostupného na této stránce

Zápis předmětů: V neděli o půlnoci se uzavřel STAG pro zápis předmětů na zimní semestr. Nyní mohou studenti předměty zapisovat, odepisovat či například požadovat navýšení kapacity předmětu pouze prostřednictvím žádosti podané na studijní oddělení.

BALUO oficiálně otevře 11. listopadu

11. 11. po 11. hodině slavnostně otevřeme Aplikační centrum BALUO. V tuto chvíli se připravuje program této události, na kterou se již netrpělivě čeká, prozradit můžeme, že otevření svým stylem naváže na poklepání základního kamene (připomenout si můžete tady). Mimochodem stále probíhá hlasování veřejnosti v anketě Stavba roku, kde je AC BALUO nominováno. Hlasovat pro něj můžete až do 13. října na této stránce.

Kurz laické první pomoci

Celou řadu kurzů nabízí již na svých stránkách Aplikační centrum BALUO, mezi nimi také kurz laické první pomoci. Na něm se účastníci naučí poskytnout první pomoc v situacích ohrožujících život, přičemž zažijí krizovou situaci nanečisto a poradí si s ní pod vedením zkušených instruktorů. Kurz začne na počátku října, registrovat se můžete na info@acbaluo.cz. Další informace na www.acbaluo.cz.

Den sportu UP

Akademik sport centrum připravilo pro zaměstnance Univerzity Palackého a jejich rodiny na středu 28. září den plný sportu. Pokud si budete chtít o státním svátku protáhnout svaly, podívejte se na nabídku aktivit zde

Veletrhy pomaturitního vzdělávání

V příštím týdnu se rozeběhne série veletrhů pomaturitního vzdělávání, na kterých nebude naše fakulta v rámci prezentace Univerzity Palackého chybět. V termínu 4. a 5. října jde o Gaudeamus Nitra, ve dnech 11. až 13. října se koná Akadémia Bratislava a v první čtyři listopadové dny Gaudeamus Brno. Tyto veletrhy bude v pátek 25. listopadu následovat Den otevřených dveří.

Pěší turistika s Radostí z pohybu

V příštím týdnu se také vrátí do terénu pěší výlety Větrání chystané pod hlavičkou našeho webu Radost z pohybu. V sobotu 8. října odstartuje třetí „akademický“ ročník Větrání táborákem na Velkém Kosíři, následovat pak budou tu kratší, tu delší výpravy, například do Račího údolí, do Štramberka nebo do Města Libavé. Všichni jsou zváni. Podrobnosti budou postupně k mání na www.radostzpohybu.cz/vetrani.

Termínová avíza na závěr

Křest Instruktorky: Absolventka rekreologie Kateřina Straková pokřtí ve čtvrtek 6. října v 18 hodin v AC BALUO svou knížku Instruktorka. Pokud na křest a besedu s autorkou hodláte vyrazit, nezapomeňte si vzít zimní čepici. Více na www.instruktorka.eu.

Filozofie sportu: V termínu 13. a 14. října se na naší fakultě uskuteční 5th Czech Philosophy of Sport Conference, hostem bude mimo jiné Pete Allison z Pennsylvania State University.

Aktivní v každém věku: Jedenáctý ročník odborného semináře zaměřeného na aplikované pohybové aktivity seniorů se uskuteční ve středu 26. října na ZŠ a MŠ Svatoplukova v Řepčíně. Více na www.aktivnivkazdemveku.upol.cz.

Přebor UP v přespolním běhu: Ve středu 26. října se také uskuteční tradiční Přebor UP v přespolním běhu. Podrobnosti k němu přineseme během první poloviny října.

International Teaching Week: Poznamenat si můžete i termín 7. až 11. listopadu, to proběhne další International Teaching Week, tedy týden, kdy výuku na naší fakultě posílí lektoři ze zahraničí. Kteří to budou? Dozvíte se brzy.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA 213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew