Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
27.04.2016, 09:56, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 26. 4. 2016

Autor: Martin Višňa

Zástupci naší fakulty s kolegy z Beijing Sport University. Foto: archiv M. Kudláčka

Na naší fakultě se to v tomto týdnu hemží zájemci o studium, přijímací řízení je v plném proudu, ze dvou tisíc uchazečů vzejdou budoucí prváci. Držíme všem palce a těšíme se na první studijní setkání na konci léta. No a vám ostatním, co jste zabloudili na tyto řádky, přejeme příjemné čtení.

Delegace v Číně

Delegace ve složení děkan Zbyněk Svozil, proděkan Martin Kudláček, tajemník Pavel Král a Pavel Háp navštívila v minulém týdnu partnerské univerzity v Číně. Na Beijing Sport University byla podepsána smlouva o vzájemné spolupráci v oblasti výměny studentů a výzkumu a podpory zdravého životního stylu. Další jednání se uskutečnila na Shanghai University of Sport.

Naše fakulta na Majálesu UP

První květnový týden bude patřit tradičnímu studentskému Majálesu Univerzity Palackého, naše fakulta na něm nebude chybět. Hned v pondělí 2. května můžete vyrazit na in-line bruslích do Chválkovic na majálesovou projížďku, ještě předtím pořádá katedra APA v Bezručových sadech Sportovní den pro klienty Spolu Olomouc. Na úterý připravili studenti sdružení v Asociaci studentů tělesné kultury besedu o závodech na hraně lidských možností. V hlavní majálesový den, tedy ve středu 4. května, bude naší fakultě patřit kus Bezručových sadů u Michalských schodů. Studenti z Asociace tu budou mít workshopy acro jógy, Centrum APA nabídne k vyzkoušení kompenzační pomůcky a pod dozorem týmu Radosti z pohybu se budou vybíhat zmíněné schody na čas. Na sobotu je pak připraveno Větrání v okolí Starého Města a Ostružné. Kompletní program majálesu je k dispozici na www.majalesolomouc.cz

Besedovali jsme s Robertem Změlíkem

Po Šárce Kašpárkové vloni (přijela ale jako překvapení i letos) jsme přivítali v naší aule dalšího olympionika, zlatého desetibojaře z Barcelony 1992 Roberta Změlíka. Promluvil o svých začátcích, byznysu po skončení kariéry a především o soutěži Odznak všestrannosti olympijských vítězů, kterou založil společně s Romanem Šebrlem. Na organizaci olomouckého okresního kola této soutěže se naše fakulta podílí. Krátké ohlédnutí za besedou se Změlíkem i za OVOVem najdete zde.

Evaluace výuky

TADY si můžete stáhnout v souboru PDF Závěrečnou zprávu z evaluace výuky v zimním semestru 2015/2016. Zároveň s blížícím se koncem letního semestru prosíme o hodnocení výuky během něj uskutečněné. Děkujeme.

Akademická obec

Ještě jeden odkaz – v souboru PDF si ZDE můžete stáhnout prezentaci ze setkání akademické obce naší fakulty, které se uskutečnilo na konci března v Aplikačním centru BALUO.

Deadline diplomek

Studentům, kteří chtějí obhajovat své závěrečné diplomové práce na přelomu května a června, připomínáme, že své práce musejí odevzdat do 29. dubna.

Zasedání Akademického senátu FTK

Senátoři akademického senátu naší fakulty zasednou ke svému dalšímu jednání v úterý 3. května ve 13:30 v zasedací místnosti NA309.

Reprezentace na Českých akademických hrách

Letošní České akademické hry hostí ve dnech 26. června až 1. července Univerzita Pardubice. Bojovat o titul Akademický mistr ČR se bude ve 22 sportovních disciplínách, do bojů samozřejmě zasáhnou i reprezentanti Univerzity Palackého. Jak se k reprezentaci přihlásit? TADY jsou k mání (v souboru PDF) základní informace k účasti na hrách a především přehled garantů sportů, u kterých se můžete přihlašovat. Další podrobnosti ke hrám pak najdete na adrese www.ceskeakademickehry.cz.

Přebor UP v atletice

Již tuto středu se koná další z tradičních sportovních událostí, které organizuje katedra sportu – univerzitní přebor v atletice. Závodit se bude v běhu (od 60 do 1500 metrů včetně štafet), hodu diskem a oštěpem, vrhu koulí a skoku dalekém a vysokém, klání na atletickém stadionu započnou s úderem 15. hodiny. Přihlašovat se je možné v závodní kanceláři od 13:30. Více na www.pup2016.webnode.cz. (FB událost)

Dětská univerzita na naší fakultě

Kromě zvýšeného počtu uchazečů o studium můžete tuto středu na naší fakultě narazit také na větší než malé množství dětí. To k nám opět po nějaké době zavítá Dětská univerzita UP, v Aplikačním centru BALUO je pro její studenty připraven víceboj o poklad pana Neředína. Výstraha platí v době od 14 do 17 hodin.

Sport Talent 2016

Na první červnovou sobotu připravuje Aplikační centrum BALUO ve spolupráci s programem SportAnalytik odpolední veletrh sportovních příležitostí nazvaný jednoduše Sport Talent 2016. Na veletrhu bude možné otestovat sportovní předpoklady dětí, případně se rovnou zapsat do týmu u některého z prezentovaných regionálních oddílů. Další podrobnosti přineseme v dalších aktualitách.

Fakulta roku

S koncem dubna se završí i možnost hodnocení škol v anketě Fakulta roku, proto ještě prosíme o kousek vašeho času a zanechání svého hodnocení naší fakulty na této stránce. Děkujeme.

Trojitá dávka Větrání

Radost z pohybu připravila pro příznivce nenáročné turistiky v nejbližších dnech hned tři výlety z cyklu Větrání. Vedle výše zmíněného majálesového výletu mezi bunkry a větrníky je to ve středu 11. května, tedy na Sportovní den UP, putování po Bouzovsku a v sobotu 14. května pak premiérové Cyklovětrání přes tři hanácké věže. Více info najdete na www.radostzpohybu.cz/vetrani

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew