Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
27.01.2015, 11:28, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje – 26. 1. 2015

Autor: M. Višňa & M. Kučera

Děkan Zbyněk Svozil a jeho plavecké svěřenkyně na předávání cen nejlepším sportovcům okresu Olomouc.
Foto: Blanka Martinovská, olomouc.eu

První měsíc roku 2015 se nám nezadržitelně chýlí ke konci, na dveře pomalu klepe letní semestr. A kromě toho je co nového? Stačí se začíst a budete vědět. Příjemné čtení.

Akreditace k habilitačním řízením

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky udělilo naší fakultě akreditaci na habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorů. Fakulta splnila potřebné akreditační podmínky dle zákona o vysokých školách, akreditace je platná do roku 2018.

Akademické dny UP

Univerzita Palackého si letos připomíná 69 let od svého obnovení v únoru 1946. Jako tradičně si toto výročí připomene sérií akcí v rámci Akademických dnů UP. V sobotu 21. února se tak můžete těšit na Reprezentační ples UP, v následujícím týdnu pak proběhne společná darovací návštěva olomouckého transfuzního oddělení, přednáška k poctě prvního rektora J. L. Fischera, předání Cen rektora autorům nejlepších diplomových prací a odborných publikací a nejlepším sportovcům a dojde i na swingovou horečku s Michalem Vičarem. Podrobnosti zde

Ve stejný den jako Ceny rektora, tedy ve středu 25. února, předá své ceny nejlepším sportovcům a diplomantům také děkan Zbyněk Svozil.

Olomoučtí sportovci roku

Primátor Antonín Staněk předal v minulém týdnu ceny nejlepším sportovcům okresu Olomouc za rok 2014. Dominovali opět kanoisté SK UP – nejlepším sportovcem se stal Richard Hála, Cenu Drahoše Válka za významnou dlouholetou činnost pak obdržel Jiří Kratochvíl z katedry rekreologie. Ve hře o první místo mezi sportovci byli také plavkyně Zuzana Svozilová nebo judista David Klammert. V kategorii družstev se neztratily ani ploutvové plavkyně KSP Olomouc, které vede děkan Zbyněk Svozil. Všem gratulujeme.

Deadline pro vizitky a podklady výroční zprávy

Připomínáme deadliny pro výrobu vizitek a zaslání podkladů pro zpracování tiskové zprávy, o kterých jste byli informováni prostřednictvím hromadného e-mailu v polovině měsíce. Co se týče vizitek, je lhůta pro jejich objednání do konce ledna, někteří již obdrželi své náhledy tisku ke schválení. Konec ledna, tedy tento víkend, je také mezním termínem pro zaslání podkladů pro zpracování výroční zprávy – informace o akcích konaných v loňském roce zasílejte sekretářkám svých kateder. Děkujeme.

IGA 2015

Do soutěže IGA bylo za naši fakultu podáno sedm projektů. Hodnotící komise zasedne v polovině února. Na základě posudků oponentů pak tato komise rozhodne o přidělení financí. Celkově jsou podány žádosti za téměř 6,5 milionu Kč, na podporu projektů je k dispozici 3,5 milionu korun.

Gaudeamus Praha

Poslední z veletrhů pomaturitního vzdělávání mají uchazeči možnost navštívit v úterý a ve středu na výstavišti v pražských Letňanech. Na Gaudeamu samozřejmě nechybí ani zastoupení naší fakulty, u stánku se maturanti a další dozvědí vše, co je bude zajímat.

Kurz herních specialistů

Toto úterý vyvrcholí předáním certifikátů výukový kurz zaměřený na odbornou přípravu lektorů, kteří budou následně zajišťovat výcvik dobrovolníků v oblasti herních služeb pro děti. Kurz se konal pod hlavičkou mezinárodního projektu Volunteers in Play – Employment Routes (ViPER), více o projektu zde

Kolegium rektora

Proběhlo jednání kolegia rektora za účasti děkanů fakult. Hlavním tématem bylo připomínkování návrhu vyhlášky MŠMT o vymezení oblasti vzdělávání.

Kulatý stůl hospodářského rozvoje

Proděkan Radek Hanuš a tajemník fakulty Pavel Král se zúčastnili kulatého stolu pro aktéry hospodářského rozvoje Olomouckého kraje. Hlavním cílem setkání bylo představení možnosti rozvoje podnikatelských aktivit v partnerských regionech Olomouckého kraje, mezi něž patří například regiony Yunann a Fujian v Číně. Na jednání byli přítomni zástupci CzechInvest, CzechTrade, CzechTourism či Svazu průmyslu a obchodu, naši zástupci představili cíle a záměry fakulty nejen v souvislosti se stavbou AC BALUO.

Zimní světová univerziáda

Minulý pátek odstartovala 27. zimní světová univerziáda, během níž změří nejprve na Slovensku a následně ve Španělsku síly v zimních sportech nejlepší sportovci z řad vysokoškoláků ze čtyř desítek zemí světa. Zastoupena je přitom Univerzita Palackého – lyžařka Pavla Klicnarová studuje u nás rekreologii a hokejista Petr Školoud je z přírodovědecké fakulty. Držíme palce.

Webové seriály

Jistě jste si všimli, že jsme v souvislosti s rychle postupující stavbou AC BALUO spustili na stránkách fakulty nový seriál Stavíme BALUO. V něm se budete pravidelně dozvídat o zajímavostech a pracovnících se stavbou spojených a samozřejmě také o aktuálním dění na stavbě (mimochodem tento týden se začalo s montáží střešních konstrukcí). Kromě toho se začátkem semestru obnovíme i podzimní seriál Akademici, jak je neznáte a připravujeme podobnou sérii o studentech naší fakulty. Své tipy na zajímavé pracovníky i studenty můžete zasílat s odůvodněním na e-mail martin.kucera@upol.cz.

Fotosoutěž Zimní kurzy vaším objektivem

Máte zajímavou fotku z vašeho zimního kurzu? Pošlete nám ji zprávou na fakultní Facebook, kde proběhne „lajkovací“ soutěž o nejoblíbenější fotku s kurzovní tematikou. Podmínky: každý účastník z FTK může poslat jednu fotku, ta musí pocházet ze zimního kurzu a musí na ní být sníh. Do zprávy též uveďte popis fotografie a své jméno. Autor nejoblíbenější fotografie získá krásnou fotopublikaci Největší plachetnice světa.

Olomoucký půlmaraton hledá dobrovolníky

Největší běžecká akce na střední Moravě hledá dobrovolníky k zajištění organizace. Šestý Olomoucký půlmaraton se v srdci Hané poběží v sobotu 20. června a v řadách organizátorů můžete být i vy. V případě zájmu se můžete přihlašovat Janu Gregarovi na e-mailu honza.grenge@gmail.com, uveďte své jméno, telefonní a e-mailový kontakt, obvyklou velikost trička a fakultu, na které studujete.

Padesát odběrů

Poděkování a uznání okolí si jistě zaslouží Zdeněk Svoboda z katedry přírodních věd v kinantropologii, který završil padesátku bezplatných odběrů krve.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew