Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
25.11.2015, 10:54, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 23. 11. 2015

Autor: Martin Višňa a Martin Kučera

Ze Dne otevřených dveří. Foto: Martin Višňa

Posledně jsme se odvolávali na kratší týden, nyní zase máme aktualit tolik, že by nějaký úvod jen zdržoval. Takže bez zbytečných řečí pojďme na nejčerstvější novinky z naší fakulty. Příjemné čtení.

BALUO zahájilo testovací provoz

Naše nové Aplikační centrum BALUO v  uplynulých dnech zahájilo zkušební provoz. V minulém týdnu přivítala první návštěvníky lezecká stěna, sportovní halu si už vyzkoušeli fotbalisté nebo tenisté, své sjezdové a běžecké lyže a snowboardy testovala na lyžařském trenažéru firma Sporten. Informace k testovacímu provozu centra najdete na www.acbaluo.cz a také na Facebooku.

Minulou středu proběhly také dvě schůzky se akademiky a studenty naší fakulty. Jednání akademiků managementem centra iniciovala předsedkyně Akademického senátu FTK Soňa Formánková, zájemci se mohli ať už osobně či zprostředkovaně zeptat na věci týkající se centra, které jim nejsou jasné. Jednání se zúčastnilo na dvacet akademiků. Vpodvečer se pak management centra sešel ještě se studenty fakulty, aby jim představil možnosti zapojení se do testovacího provozu centra. Přišlo na šedesát zájemců.  

Karel Frömel oceněn za zásluhy

Trojice Jana Vašíčková, prof. Karel Frömel a Michal Vorlíček se v polovině listopadu zúčastnila FIEP (Fédération Internationale D’Education Physique) kongresu v marockém Rabatu. Jana Vašíčková tu mluvila o školní pohybové aktivitě u středoškoláků, Michal Vorlíček prezentoval akce pro veřejnost, které pořádá tým našeho webu Radost z pohybu. A třešnička na závěr – Karel Frömel obdržel ocenění za zásluhy o rozvoj tělesné výchovy. Gratulujeme!

Proděkan Horák na zasedání FISU

Proděkan Svatopluk Horák se jako jediný zástupce České republiky zúčastnil Valného shromáždění Mezinárodní federace univerzitního sportu (FISU), jehož hlavní náplní byla volba nového prezidenta. Jím se stal Oleg Matytsin, bývalý první viceprezident federace. Celého jednání se účastnil i předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach, jenž projevil výrazný zájem o stáže a pobyty našich studentů při pořádání velkých světových sportovních akcí.

Proděkan Kudláček v Číně

Proděkan Martin Kudláček navštívil naše studenty, kteří aktuálně studují na partnerských Hangzhou Normal University a Shanghai University of Sport v Číně. Setkal se také představiteli těchto univerzit a jednal s nimi o možnostech prohloubení stávající spolupráce, a to nejen v oblasti studia, ale i vědy a výzkumu.

Den otevřených dveří

Tři stovky uchazečů zavítaly v pátek na Den otevřených dveří na naší fakultě. Kromě prezentací studijních oborů mohli návštěvníci absolvovat nejrůznější měření či si vyzkoušet sporty handicapovaných nebo si projít Aplikační centrum BALUO. Fotogalerii si můžete prohlédnout zde. Vedení fakulty děkuje všem, kteří se na akci podíleli, za hladký průběh dne. Další Den otevřených dveří se chystá na sobotu 16. ledna 2016.

Vánoce přicházejí, pojďte na punč a řízek

Ať už na naší fakultě studujete, pracujete nebo jen znáte někoho, kdo studuje či pracuje, anebo třeba jen v pondělí 30. listopadu večer půjdete kolem, zastavte se u stánku Dobrého místa pro život na Horním náměstí na olomouckých vánočních trzích. Stánku opět po roce bude vládnout naše fakulta, punč budou rozlévat zástupci vedení i někteří vedoucí kateder a především lidé z Centra APA. Výtěžek z prodeje jde na podporu Společnosti pro ranou péči. Více v události.

Zaměstnance fakulty pak srdečně zveme na Vánoční řízek. Tradiční setkání v menze se koná ve čtvrtek 10. prosince od 15:30.  

Čerpání dovolené & období svátků

S blížícím se koncem kalendářního roku připomínáme zaměstnancům, že je třeba vyčerpat nárokovou dovolenou za letošní rok do 31. prosince 2015. Zaměstnanci jsou povinni čerpat dovolenou ve dnech 21.-23. a 28.-30. prosince. Děkan fakulty neplánuje na období vánočních svátků vyhlášení děkanského volna, rektorské volno je vyhlášeno na 31. prosince 2015. Více viz zápis z kolegia děkana.

Aktivní v každém věku

Již tuto sobotu se koná jubilejní desátý ročník semináře Aktivní v každém věku, který je primárně určen pracovníkům v sociálních službách a lektorům zaměřujícím se na práci se seniory. Na programu je tanec pro každého, balanční trénink nebo omlazovací cvičení čínských císařů. Podrobné informace najdete na www.aktivnivkazdemveku.upol.cz.

Větrání na kraji Hané

V sobotu se také můžete letos naposledy provětrat s Radostí z pohybu. Větrání míří do údolí Romže na kraji Hané, během max. 11km procházky se podíváte do Přemyslovic nebo Stražiska. Sraz v 9:10 před hlavním nádražím v Olomouci. Více na Radosti z pohybu.

Habilitace Jany Vašíčkové

Děkan a vědecká rada naší fakulty zvou všechny zájemce na habilitační přednášku Jany Vašíčkové na téma Pohybová gramotnost ve školním vzdělávacím systému. Přednáška se koná v pondělí 30. listopadu od 11:15 v zasedací místnosti NA309.

Dialogy Českého olympijského výboru

První prosincový den bude naše fakulta hostit interaktivní seminář Českého olympijského výboru pro trenéry s názvem Dialogy II: Leaders of tomorrow. Jako lektoři se představí bývalí reprezentační trenéři Zdeněk Haník z Českého volejbalového svazu, Michal Ježdík z České basketbalové federace a Michal Barda z Českého svazu házené. Na semináři mimo jiné zazní poznatky z mezinárodní konference Leaders – Sport Performance Summit, která se konala v létě v New Yorku. Seminář na půdě naší fakulty se koná 1. prosince od 16 hodin v aule NA401. Více na plakátu

Konference plná barev

Přípravy na V. mezinárodní studentskou Konferenci plnou barev, která na naší fakultě proběhne v termínu 8. a 9. prosince, vrcholí. Podle pořadatelů se na konferenci přihlásilo přes sedmdesát studentů. Pro další informace sledujte www.vbarvach.upol.cz.

Přebor v halové atletice

Ke konci zimního semestru tradičně patří Přebor Univerzity Palackého v halové atletice. Letos se uskuteční ve středu 9. prosince od 18 hodin v hale na atletickém stadionu. Soutěžit se bude v běhu na 60 a 800 metrů, skoku dalekém a vysokém a vrhu koulí. Více v události na Facebooku.

Několika slovy…

Proběhla ustavující schůze odborů naší fakulty, jejichž předsedou je Zbyněk Janečka.

Stále můžete nominovat kandidáty na sportovce roku, návrhy zasílejte Miriam Horové na vyplněném formuláři Návrhový list na ocenění děkana - viz zde

Sunwoo Lee podala žádost o projekt Evropské výzkumné rady, která podporuje výjimečné myšlenky a excelentní řešitele. Rada je součástí programu Horizon 2020.

Oborová rada v minulém týdnu hodnotila studium a schvalovala individuální studijní plány doktorandů.

Na Lovecké chatě v Horce nad Moravou obhajovali o víkendu své studentské projekty studenti oboru Trenérství a management sportu.

Česká kinantropologická společnost má nové stanovy, schváleny byly na valné hromadě v minulém týdnu v Brně.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew