Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
22.06.2016, 11:36, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 22. 6. 2016

Autor: Martin Višňa

Ocenění přednášející na konferenci EUCAPA.
Foto: Martin Višňa

Je za námi první letní den a to je neklamná známka toho, že nastal čas prázdninový a dovolenkový. Než se však rozprchnete na chalupy, do hor, k moři nebo do lesa, projděte si ještě poslední várku aktualit z naší fakulty, ať vám něco neuteče. Přejeme ničím nerušené čtení, pěkné léto a hlavně příjemnou dovolenou!

Letní provoz budov

S letními měsíci a dobou dovolených dochází ke změně provozu fakultních budov a zařízení. Děkanát bude v pracovních dnech otevřen od 7 do 20 hodin, budova NC od 7:30 do 16 hodin a budova Hynaisova od 7 do 15:30. Aplikační centrum BALUO bude uzavřeno po celou dobu, vyjma plánovaných akcí, jako je SportPark Olomouc v době olympijských her. Upravenou výpůjční dobu má na léto fakultní knihovna, RRR centrum přeruší provoz v termínu od 14. července do 10. srpna a menza nebude otevřená vůbec. Přehled úprav si můžete stáhnout v souboru PDF zde

25 let FTK

Letos je tomu již 25 let, co naše fakulta zahájila činnost, tehdy společně s právnickou fakultou jako nejmladší součásti Univerzity Palackého. Takové výročí se samozřejmě sluší oslavit, a tak si všichni zapište do diářů a kalendářů termín 9. září, kdy se uskuteční slavnostní setkání akademické obce a zaměstnanců fakulty a také jejích absolventů a bývalých zaměstnanců. Připravujeme pestrý program na celé odpoledne, nebude chybět taneční parket, prohlídky fakultních budov, prezentace historických materiálů nebo třeba speciální tělovýchovný fotokoutek. Podrobnosti budou zveřejňovány na této stránce

Druhé kolo přijímacího řízení

Zatímco v těchto dnech vrcholí přijímací řízení do bakalářských a navazujících magisterských oborů, zájemci o doktorské studium oboru Kinantropologie dostávají druhou šanci, pokud propásli původní termín. V druhém kole přijímacího řízení mohou přihlášky ke studiu zasílat až do 31. srpna, podrobnosti najdou tady

Promoce absolventů

Absolventi našich bakalářských a navazujících magisterských oborů převezmou své diplomy stvrzující úspěšně zakončené studium na slavnostních promocích ve dnech 29. a 30. června v sále Slovanského domu v Olomouci. Rozpis a další pokyny k promocím jsou k mání na této stránce

Deadline diplomek a studijních povinností

Studenty, kteří chtějí obhajovat své diplomové práce v podzimním termínu, upozorňujeme, že své práce musí odevzdat do čtvrtka 30. června. Všichni ostatní studenti by pak měli vzít v potaz, že mezní termín pro splnění studijních povinností za akademický rok 2015/2016 je stanoven na 5. září 2016.

Excelentní výzkum

Po měsících příprav byl v uplynulých dnech podán fakultní projekt ve výzvě Excelentní výzkum Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. V případě, že projekt uspěje, půjde o významnou podporu dalšího rozvoje fakulty, jejího vědeckého týmu a zázemí.

Letní SportPark v areálu fakulty

Na dobu konání letní olympiády v Riu de Janeiro připravuje tým Aplikačního centra BALUO Letní SportPark Olomouc, v němž budou moci fanoušci sledovat vybrané přímé přenosy z her, ale také si sami zasportovat a užít si kulturního programu. Sledujte stránky www.acbaluo.cz.

Podnikavá hlava

Soutěž na podporu začínajících podnikatelů Podnikavá hlava, kterou již posedmé vyhlásil Vědeckotechnický park UP, zná své letošní vítěze. Je mezi nimi i naše studentka Jana Truksová se svým projektem Protein Bar, která se umístila na bronzové příčce. Gratulujeme!

Půlmaratonská výzva

Již tuto sobotu vyvrcholí Půlmaratonská výzva, v rámci níž se osmička běžců připravovala za podpory naší fakulty na olomoucký půlmaraton. Ten startuje v sobotu 19 hodin z Horního náměstí, o hodinu až dvě později už bude jasné, jestli se běžci připravili tak dobře, aby splnili časy, které si po dohodě s trenérem Janem Brtníkem stanovili. Sledujte www.radostzpohybu.cz/pulmaratonskavyzva.

České akademické hry v Pardubicích

Poslední červnový týden patří Českým akademickým hrám, jejichž patnáctý ročník hostí Univerzita Pardubice. O medaile na hrách bude bojovat na 1500 sportovců z českých vysokých škol, na 120 z nich bude reprezentovat naši univerzitu. Držíme palce!

Letní Větrání v Sudetech i Lednici

Série pěších výletů Větrání, které připravujeme pod hlavičkou našeho webu Radost z pohybu, pokračuje i v letních měsících. Do začátku září je připraveno pět jednodenních putování, mimo jiné v okolí Králického Sněžníku, po proudu řeky Moravice nebo po Lednicko-valtickém areálu, a také víkend v okolí Radhoště. Termíny a základní informace k výletům najdete na www.radostzpohybu.cz/vetrani

125 let Nippon Sport Science University

Soňa Formánková a Pavel Háp se jako zástupci naší fakulty zúčastnili oslavy 125 let partnerské Nippon Sport Science University v Tokiu. Během oslav mimo jiné představili naši fakultu a také město Olomouc studentům a pedagogům jubilující školy a potenciálním zájemcům o výměnný studijní pobyt odpovídali na otázky týkající se studia v Olomouci. 

Konference, turnaj v bocce a vědecký veletrh

Týden od 13. do 19. června patřil co do počtu pořádaných akcí k těm nejnabitějším v tomto akademickém roce. Jen považte sami:

Pondělí a úterý patřilo Regionálním hrám Speciálních olympiád a 2. národnímu turnaji v bocce, které zorganizovali studenti APA a ATV pod vedením Julie Wittmannové a na kterých poměřili síly sportovci s mentálním postižením z celé země.

Sportovní událost byla „předehrou“ Evropského kongresu aplikovaných pohybových aktivit (EUCAPA), který naše fakulta pořádala po deseti letech a kterého se ve třech dnech zúčastnilo přes 150 odborníků na oblast APA nejen z Evropy. Program konference hostil v prvních dnech zejména NH hotel, zahajovací večírek našel zázemí v Pevnosti poznání, praktické workshopy probíhaly ve sportovní hale a také v AC BALUO, kde byla konference v pátek zakončena. Slovy proděkana Martina Kudláčka - bylo to náročné, ale stálo to za to.

V pátek a v sobotu hostila naše fakulta také VI. absolventskou konferenci katedry fyzioterapie. Více než stovka účastníků se během příspěvků třiceti přednášejících dotkla nejen odborných záležitostí, ale také zavzpomínala na počátky katedry, jejíž první absolventi zakončili studium před dvaceti lety. Prohlédli si také renovované prostory RRR centra a zavítali i do objektů AC BALUO.

A to ještě není vše. Naše fakulta se totiž v pátek a v sobotu prezentovala na Veletrhu vědy a výzkumu v Pevnosti poznání. Zájemci, kteří se u našeho stánku zastavovali, se zajímali zejména o možnost vypůjčení krokoměru, ale také o výlety Větrání s Radostí z pohybu a o provoz AC BALUO, někteří se pídili i po informacích o studiu.

Všem, kteří se na těchto akcích podíleli, patří velký dík. Fotografie z většiny akcí najdete na facebookové stránce naší fakulty.

Expedice PřesBar

Na cestu se v závěru minulého týdne vydal tým Expedice PřesBar, na které naši studenti zprostředkovávají sportovní zážitky handicapovaným účastníkem a zároveň tak do praxe přenášejí znalosti nabyté při studiu. Průběh expedice můžete sledovat na jejím Facebooku

Aktuality přes léto

Pravidelná rubrika Vedení FTK informuje se v letních měsících sice odmlčí, pokud však budete chtít dát vědět o nějaké zajímavé akci či třeba publikačním výstupu, pište na martin.visna@upol.cz. Stručné informace budou operativně zveřejňovány na webu nebo na fakultním Facebooku. 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew