Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
23.02.2016, 14:03, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 22. 2. 2016

Autor: Martin Višňa

Z návštěvy Finna Berggrena (druhý zleva). Foto: M. Višňa

Po týdenní přestávce je tu opět pravidelná dávka aktualit z naší fakulty. Novinky to nejsou špatné, ba naopak – budou příležitosti pro zábavu a protažení, budou se předávat metály, ale poteče i krev. Však si to přečtěte...

Bodové hodnocení výsledků výzkumu

Na základě aktuálních oficiálních výsledků Informačního systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací pro rok 2014 vytvořil František Chmelík přehled bodového hodnocení výsledků výzkumu a vývoje na naší fakultě za období 2009-2013. Klíčové sdělení je, že mezi oborovými fakultami jsme opět na prvním místě, přičemž se nám vyplácí orientace na kvalitní výstupy v časopisech v databázích Web of Science nebo Scopus.  

Fakulta roku

První můžeme být mezi tělovýchovnými fakultami opět i v anketě Fakulta roku. Hlasování tentokrát vyžaduje trochu času, v podstatě se jedná o evaluační dotazník, jehož výsledky pak mohou pomoci při rozhodování potenciálním uchazečům o studium. „Dotazníkovat“ o naší fakultě můžete zde. Předem děkujeme za váš čas!

Setkání akademické obce

Je to sice až za měsíc, ale do svých diářů si můžete poznačit termín středa 30. března, 14:00. V aule se uskuteční tradiční setkání akademické obce naší fakulty, na němž děkan Zbyněk Svozil přítomné seznámí s novinkami na fakultě a plány do budoucnosti a také budou oceněni úspěšní sportovci z řad našich studentů.

Daruj krev s FTK

Další důležitý termín. Ve čtvrtek 10. března dopoledne jdeme darovat krev. Z akademiků již přislíbili, že si nechají pustit žilou, například děkan Zbyněk Svozil, proděkan Radek Hanuš, Soňa Formánková nebo třeba Aleš Gába. Pokud se k naší společné návštěvě transfuzního oddělení chcete připojit, přihlaste se na e-mailu ftkolomouc(at)gmail.com, uveďte své rodné číslo, zda jste prvodárce (tedy ještě jste nikdy krev nedarovali) a případně čas, který by vám během dopoledne vyhovoval, pokud vám to není jedno.

Plesování s FTK

A ještě dva termíny. V brzké době se totiž můžete těšit na tradiční plesové akce pořádané pod hlavičkou naší fakulty. Rekreflám se koná v pátek 18. března od 19 hodin v NH hotelu (info zde), na apríla pak rozdivočí Regionální centrum Olomouc Karneval APA (info tady).

Studijní záležitosti

Studijní oddělení upravilo své úřední hodiny, nově vypadají následovně:

pondělí 8:00-10:00 a 13:00-14:00

středa 8:00-10:00 a 13:00-14:00

čtvrtek 8:00-10:00

pátek 9:00-11:00 a 13:00-14:00

Uchazečům o studium připomínáme, že deadline pro podání přihlášky ke studiu na naší fakultě se blíží – 29. února je již příští týden!

Absolventské setkání

Na září, konkrétně na dny 9. a 10. září, se připravuje velký sraz absolventů Univerzity Palackého. V této souvislosti prosíme vedoucí kateder, případně dalších pracovišť naší fakulty o poskytnutí potřebných informací koordinátorovi absolventského setkání Danielu Mikeškovi z oddělení pro rozvoj a vnější vztahy, zejména o přehled významných absolventů našich studijních oborů. Tato jméno včetně kontaktů, případně dalších informací zasílejte na adresu daniel.mikeska(at)upol.cz.

Kulatý stůl o branné výchově

Proděkan Svatopluk Horák se spolu s docentem Jaromírem Novákem zúčastní ve čtvrtek 25. února kulatého stolu pořádaného výborem pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR na téma Příprava obyvatel na krizové situace a její systémové zavedení do škol a obnova Branného spolku. Hovořit budou o našem studijním oboru Ochrana obyvatelstva.  

Termíny pro projekty GAČR

Řešitelům chystaných GAČR projektů se doporučuje, aby projektové žádosti zasílali Ivě Tezzelové z oddělení pro vědu a výzkum nejpozději do začátku velikonočních svátků, aby se zvýšila šance na včasné a úspěšné podání. Proděkan Ivo Jirásek zároveň prosí řešitele o dodání fakultního formuláře plánovaného projektu (ke stažení zde), aby se s předstihem mohly řešit případné tematické nebo personální kolize.

Společné zasedání kolegií

V pondělí 29. února ve 13 hodin zasednou ke společnému jednání členové kolegia děkana a garantů studijních oborů. Na programu je mimo jiné prezentace záměru Horizon 2020, strategie přípravy projektu Excelentní výzkum nebo příprava akreditačního řízení.

Ceny rektora

Během Akademických dnů v minulém týdnu byli oceněni autoři nejlepších vědeckých a uměleckých prací a také nejlepší sportovci za loňský rok. Nechyběli ani „naši“: mezi oceněnými byla například Jana Hodonská se svou diplomovou prací Dynamická analýza chůze u pacientů s chronickou obstrukční plicní nemocí, mezi sportovci pak šachistka Tereza Rodštejn nebo ploutvový plavec Jakub Jarolím. Čestné uznání rektora za vydané odborné publikace si vysloužili Jana Pelclová, Roman Cuberek a prof. Ivo Jirásek. Gratulujeme!   

Z návštěv

O vzájemné spolupráci v oblasti aktivního životního stylu a výměně studentů přijel na fakultu v uplynulých dnech jednat profesor Finn Berggren, ředitel Dánské sportovní akademie a konzultant Světové zdravotnické organizace. Ke stolu s ním zasedli Martin a Michal Kudláčkovi (na fotce).

Proděkan Martin Kudláček s proděkankou Ivou Dostálovou se také setkali s naší absolventkou a nynější majitelkou centra Wildflower v kanadském Canmore Kamilou Borutovou. Jednali o pracovních stážích absolventů masérských kurzů v Kanadě.

Tai-chi pro zaměstnance

I v letním semestru mohou zaměstnanci naší fakulty využít možnosti pravidelného cvičení tai-chi s lektorkou Shuang. Cvičí se v úterý od 15:30 a ve čtvrtek od 15:45 v tělocvičně NA230.  

Radost z pohybu: pěší turistika a příprava na půlmaraton

Radost z pohybu také v letním semestru pokračuje ve svých aktivitách určených nejen studentům, ale i široké veřejnosti. Tuto sobotu je například možné se zúčastnit s Janem Kodlem výstupu na Králický Sněžník v rámci série pěších výletů Větrání. Naplánované už jsou i termíny dalších štací až do začátku června (viz tady). Jisté jsou i běžecké tréninky Jogito ergo sum – sraz běžců vždy ve středu v 18 hodin na olomouckém atletickém stadionu. Během tréninků se až do června budete moci potkat s účastníky letošní Půlmaratonské výzvy, kteří se pod hlavičkou Radosti z pohybu připravují na Olomoucký půlmaraton, který se běží 25. června. Výzva startuje v příštím týdnu, sledovat její průběh můžete zde.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew