Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
20.10.2014, 16:38, Stáří: 10 r.

Vedení FTK informuje – 20. 10. 2014

Autor: Martin Višňa

Ivo Jirásek a Martin Kudláček s kolegy z evropských univerzit v Pécsi.

Plno informací, pozvánek a důležitých dat přináší aktuální várka novinek z naší fakulty. Ty nejdůležitější termíny ovšem pro někoho nastanou již v úterý či ve středu, to se totiž konají promoce absolventů. Absolventům přejeme úspěšné první postudijní kroky a vám ostatním příjemné a ničím nerušené čtení.

Spolupráce napříč Evropou

Proděkani Ivo Jirásek a Martin Kudláček se v minulém týdnu zúčastnili mezinárodního workshopu v maďarské Pécsi, kde předjednali potenciální spolupráci s tamní univerzitou, jejíž kinantropologická pracoviště patří mezi nejlepší v Maďarsku s akcentem na sportovní management, učitelství tělesné výchovy a rekreaci, dále pak s univerzitami v rumunském Temešváru, německém Regensburgu, italském Cassinu a portugalském Portu (s Portem již spolupracuje Institut aktivního životního stylu v rámci projektu IPEN).

Děkanské volno 27. října nebude

Děkan Zbyněk Svozil se rozhodl nevyhlásit na pondělí 27. října děkanské volno, a sice z toho důvodu, že by tak pondělní předměty přišly o další termíny konání. Následující státní svátek, 17. listopadu, totiž připadá právě na pondělí a už na samotném začátku semestru odpadla pondělní výuka kvůli imatrikulacím a následně kvůli zasedání akademické obce.

Vstříc uchazečům…

Dva ze tří podzimních veletrhů pomaturitního vzdělávání jsou za námi, a sice Académia Bratislava a Gaudeamus Nitra, kde celkově o studium na naší fakultě projevilo zájem na 350 uchazečů. Renatě Studené a Báře Kristové děkujeme za reprezentaci na těchto akcích.

Začátkem listopadu pak bude následovat největší z veletrhů, Gaudeamus v Brně, a poté se v pátek 21. listopadu na uchazeče o studium těšíme v prostorách naší fakulty v rámci dne otevřených dveří.

Ze senátu

Minulou středu se sešel ke svému pátému zasedání Akademický senát FTK. Tématem mimo jiné byli zástupci fakulty v Radě vysokých škol, kdy byl na místě nominován do studentské komory Josef Kaštil, dále se pak debatovalo o centru Baluo či o ubytování handicapovaných studentů kombinovaného studia. Další zasedání se uskuteční 13. listopadu.

Přebor UP v přespolním běhu

Jak dopadl minulou středu Přebor Univerzity Palackého v přespolním běhu? Mezi ženami zvítězila Petra Vašinová, mezi muži doběhl v nejkratším čase do cíle David Pelíšek. Kompletní výsledky najdete zde, reportáž Pavla Konečného ze Žurnálu pak zde.

Evaluace letního semestru

V nejbližších dnech bude na webu fakulty a na nástěnkách zveřejněna Závěrečná zpráva z evaluace letního semestru 2013/2014. Podrobnější informace k evaluaci budou mít k dispozici vedoucí pracovišť.

Terezské údolí

Podzimní větrání, série výletů a vycházek organizovaná pod hlavičkou portálu Radost z pohybu pokračuje tuto středu procházkou malebným Terezským údolím mezi Náměští na Hané a Laškovem. Podrobnější informace a také ohlédnutí za sobotním vandrem na Velký Kosíř najdete zde.

Zážitková pedagogika na Palestře

Možnosti využití zážitkové pedagogiky v mezigeneračním učení či v aktivizačních programech pro vybrané cílové skupiny budou tématem konference, kterou ve čtvrtek 23. října pořádá pražská VŠ Palestra. Za FTK se konference zúčastní proděkan Ivo Jirásek.

Discgolfové školení

Zaměstnanci fakulty mohou v rámci projektu Inovace rekreologie absolvovat akreditované školení Základy discgolfu, které se uskuteční v pátek 24. října, nejprve od 8:30 teorie na NC 519, poté praktický nácvik od 10:30 na neředínském letišti. V případě zájmu můžete kontaktovat Andreje Kirchmayera.

Aktivní v každém věku

Již podeváté se ve středu 29. října uskuteční seminář zaměřený na aplikované pohybové aktivity seniorů Aktivní v každém věku, určený pracovníkům v sociálních službách a lektorům, kteří se zaměřují na práci se seniory. Účastníci se mohou přihlašovat na www.aktivnivkazdemveku.upol.cz, na tomto webu také najdou všechny potřebné informace.

5th International Teaching Week

Blíží se pátý International Teaching Week realizovaný v rámci projektu INTEFTEK (Internacionalizace Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci, č. CZ.1.07/2.2.00/28.0028). Pátý týden, kdy na naší fakultě vyučují zahraniční lektoři, proběhne v termínu 3.–7. listopadu, bližší informace se brzy dozvíte na stránkách projektu.  

Deadline pro zimní státnice

Měsíc dopředu je sice dlouhá doba, přesto připomínáme: 28. listopadu je deadline pro odevzdávání závěrečných prací a pro přihlášky na zimní termín obhajob a státních závěrečných zkoušek.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew