Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
02.02.2016, 14:40, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje - 2. 2. 2016

Autor: Martin Višňa

Po dvou týdnech je tu opět porce novinek z naší fakulty. A že se za tu dobu sešlo materiálu – nechybí studijní a pracovní příležitosti, trocha projektové administrace nebo kulturní a sportovní tipy a dojde také na krev. Příjemné čtení.

Zahraniční studijní pobyty

Rozhodli jsme se posunout termín pro příjem přihlášek do výběrového řízení na zahraniční studijní pobyty. Toto „druhé“ kolo se týká zejména mimoevropských (viz přehled níže), ale také evropských studijních pobytů, ovšem zde je již třeba dobře vybírat. Už nyní registrujeme velký zájem o destinace, jako jsou Las Palmas, školy ve Skandinávii nebo v Portugalsku a Španělsku, také třeba Leuven. Šance vyjet za studiem do těchto lokalit je tedy již poměrně malá. Přihlášky můžete podle pokynů na této stránce podávat do pátku 5. února, do 16 hodin.

Nabídka mimoevropských studijních pobytů:

1 studijní pobyt na University of Alberta, Kanada (jen pro Bc.)

2 studijní pobyty na Camosun College, Kanada (jen pro Bc.)

1 studijní pobyt na Hangzhou Normal University, Čína

1 studijní pobyt na Shanghai Sport University, Čína

2 studijní pobyty na Nippon Sport Science University, Japonsko

Akademické dny UP

V tomto týdnu bude na adrese www.akademickedny.upol.cz zveřejněn program letošních Akademických dnů, během nichž si naše univerzita připomene 70 let od svého obnovení. Dny proběhnou od 15. do 21. února, předávat se budou Ceny rektora, uskuteční se setkání akademické obce s vedením univerzity nebo prezentace studentských organizací, vrcholem bude v sobotu 20. února Reprezentační ples UP v NH hotelu. Na programu Akademických dnů se podílí i naše fakulta, resp. Radost z pohybu, která připravila na pátek 19. února Větrání rodným krajem Františka Palackého.  

Plesování

Těšit se můžete také na tradiční plesové akce pořádané pod hlavičkou naší fakulty. Rekreflám se koná v pátek 18. března od 19 hodin v NH hotelu, na apríla pak rozdivočí Regionální centrum Olomouc Karneval APA.

Daruj krev s FTK

Protože někteří z  pravidelných dárců krve na naší fakultě nemohou kvůli nedávnému odběru zavítat na transfuzní oddělení v době Akademických dnů UP, chystáme na čtvrtek 10. března fakultní darování. Pokud máte návštěvu transfuzního oddělení v nejbližší době v plánu, připojte se k této výzvě. Z akademiků již přislíbili účast děkan Zbyněk Svozil, proděkan Radek Hanuš nebo docent Josef Mitáš. (FB událost)

Z Aplikačního centra BALUO

Tým centra hledá schopné studenty pro obsluhu testovacího bazénu. Zájemci mohou životopisy s motivačním dopisem zasílat do pondělí 8. února na info@acbaluo.cz.

Pokud nehledáte v AC BALUO pracovní uplatnění, ale chtěli byste si zasportovat, můžete zavítat ve všední dny od 17 do 21 hodin na trampolínu (rezervovat lze u Michala Vorlíčka, michal.vorlicek@upol.cz) nebo na lezeckou stěnu.

Studijní záležitosti

Pomalu, ale jistě končí doba zimních kurzů a blíží se začátek letního semestru. Již příští týden začíná bloková výuka a 15. února pak zahájí výuka podle pravidelného rozvrhu (viz Harmonogram ak. roku).

S odkazem na Studijní a zkušební řád UP upozorňujeme vyučující na povinnost vypsání dostatku termínů pro studenty, kteří nestihli splnit všechny požadavky v průběhu zkouškového období.

Všem, kteří se v těchto dnech potí u státních závěrečných zkoušek, a nejen u nich, přejeme pevné nervy a držíme palce.

Kvantifikace činnosti

V tomto týdnu začíná kontrola podkladů pro kvantifikaci činnosti akademických pracovníků v OBD. Pokud tedy ještě někdo nedoplnil, nechť tak neprodleně učiní.

Projekty

Ve středu 3. února se od 13 hodin uskutečnění jednání k projektům OP VVV, týkat se bude zejména výzvy Excelentní výzkum.

Pokud zvažujete přípravu projektů OP VVV nebo třeba GAČR, vyplňujte, prosíme, Informační formulář připravovaného projektu – ke stažení zde.

Hodnotící komise projektů IGA se rozhodla, že vyšší příspěvek na projekty rozdělí na stipendia, tedy u některých projektů dojde k navýšení počtu studentů, kteří se budou na plnění stanovených cílů podílet.

Radost z pohybu hledá půlmaratonce

Tým našeho webu Radost z pohybu organizuje i letos Půlmaratonskou výzvu, tedy přípravu vybraných běžců na červnový Olomoucký půlmaraton. Letos výzva probíhá také pod hlavičkou pořadatelů půlmaratonu RunCzech, přípravou projde osm lidí, z toho pětice vzejde z pravidelných středečních tréninků Jogito ergo sum, zbylí tři běžci budou vybráni z veřejnosti. Zájemci se mohou přihlašovat do neděle 7. února na e-mailu martin.kucera@upol.cz. Další informace jsou k dispozici zde.

Větrání v Rychlebských horách i Palackého rodišti

Série pěších výletů Větrání, kterou pořádá Radost z pohybu, má v únoru tři termíny. Nejbližší je v sobotu 13. února výstup na nejvyšší vrchol Rychlebských hor Smrk, v následujícím týdnu se pak v pátek 19. února vyráží v rámci Akademických dnů UP do rodného kraje Františka Palackého, tedy na Novojičínsko. Únor završí poslední sobotu výstup na Králický Sněžník, ten je však kapacitně omezený. Informace o všech výletech najdete tady.  

Soutěž: Zimní kurz vaším objektivem

Na našem Facebooku probíhá soutěž o „nej“ fotku Zimní kurz vaším objektivem. Jak už název napovídá, jde o soutěž fotek ze zimních kurzů, které absolvovali naši studenti, autor vítězné fotky získá knihu Jak jsem se nestal v Americe trenérem a příspěvek na ISIC kartu. Podrobnosti a soutěžní fotky, pro které můžete hlasovat, najdete na Facebooku.

Nový Gymnasion

Zájemce o zážitkovou pedagogiku bychom chtěli upozornit, že vyšlo nové číslo časopisu Gymnasion, na kterém se významně podílel proděkan Ivo Jirásek. Ke stažení zde.

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew