Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
02.12.2015, 15:35, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 2. 12. 2015

Autor: Martin Višňa

Čím méně času zbývá do konce roku, tím více věcí je třeba sdělit, a tedy aktuality jsou delší. Proto rovnou přejeme příjemné čtení a jdeme na věc.

Jsme punčoví rekordmani

70 311 korun. Tolik na punčovém stánku Dobrého místa pro život ještě nikdo za jeden večer neutržil. Až nyní my. Všem, kteří si s námi připili punčem a přispěli tak na činnost Střediska rané péče, děkujeme. Obsáhlou fotogalerii najdete na našem Facebooku.

Máme pět GAČR projektů

V soutěži Grantové agentury ČR uspělo pět našich projektových žádostí. Konkrétně jde o čtyři standardní a jeden juniorský projekt (v závorce hlavní řešitel):

Kumulativní efekt únavy na neuromuskulární řízení kolene a riziko zranění u mladých sportovců během růstu a zrání (doc. Michal Lehnert),

Vztah mezi pohybovým chováním rodičů a jejich dětí: 3-kohortová studie dětí ve věku 4–12 let (Dagmar Sigmundová),

Modely tělesně zakotvené zkušenosti v teoretických základech zážitkové pedagogiky a jejich kinantropologických souvislostí (prof. Ivo Jirásek),

Mechanismy učení pohybovým dovednostem u dětí se zhoršenou motorickou koordinací (prof. Rudolf Psotta),

Efekt pozornostně zaměřené instrukce a zraku na nezáměrnou nevidomost (Miriam Palomo).

Vyhlášena studentská grantová soutěž

V uplynulých dnech byl vyhlášen 7. ročník studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého. Zájemci mohou své projekty do soutěže přihlašovat do 15. ledna. Všechny potřebné informace najdete na stránkách Projektového servisu.   

EUJAPA v databázi Scopus

Vědecký časopis European Journal of Adapted Physical Activity byl zařazen do prestižní databáze Scopus a stal se tak druhým nejvýše postaveným vědeckým časopisem v oblasti APA. Proděkan Martin Kudláček za tým časopisu tímto děkuje děkanovi Zbyňku Svozilovi za vytvoření podmínek pro rozvoj této vědecké disciplíny, prof. Karlu Frömelovi za podporu v rámci výzkumného záměru a Františkovi Chmelíkovi za pomoc s nastavením redakčního systému, který EUJAPA umožnil zařadit se mezi kvalitní mezinárodně uznávaná vědecká periodika. 

Čerstvá docentka Jana Vašíčková

Součástí pondělního zasedání Vědecké rady naší fakulty byla habilitační přednáška Jany Vašíčkové na téma Pohybová gramotnost ve školním vzdělávacím systému. Přednáška, stejně jako habilitační práce, členy rady zaujala a Janu Vašíčkovou doporučili ke jmenování docentkou v oboru kinantropologie. Gratulujeme.

Michal Kalman v Londýně

Michal Kalman byl pozván jako řečník na prestižní konferenci Excellence in Pediatrics, která se koná koncem příštího týdne v Londýně. Hovořit bude o trendech v pohybové aktivitě v období 2002-2010, přičemž do analýzy zahrnul 470 tisíc dětí z 32 zemí.

Třetí mistr Evropy v judu je z FTK

Náš student David Klammert zvítězil na nedávném mistrovství Evropy judistů do 23 let. Jde teprve o třetí takové vítězství v historii českého juda. Gratulujeme a přejeme kopu dalších úspěchů.

Provoz budov o svátcích

Ptáte se, jak budou o svátcích otevřeny budovy fakulty? Tady to najdete přehlednou formou (v PDF). Ve zkratce budovy A, C a Hynaisova budou otevřeny do 23. prosince, vyjma děkanátu, který otevře ještě 28. a 29. prosince, bude fakulta uzavřena do 3. ledna.   

Konference plná barev

Studentská Konference plná barev, kterou organizují naši studenti ve spolupráci s kolegy z pražské fakulty tělesné výchovy a sportu, brněnské fakulty sportovních studií a fakulty telesnej výchovy a športu v Bratislavě, se koná již příští týden. Pořadatelé obdrželi sedmdesát příspěvků, jako hosté přijali pozvání prof. Hana Válková, prof. Petr Řehoř, doc. Ladislav Bláha a Dr. Sujit Chaudhuri z Budapešti. Konference bude zahájena v úterý 8. prosince v 8:30 děkanem Zbyňkem Svozilem a vyvrcholí vyhlášením výsledků během středečního odpoledne. Kromě konferenčních vystoupení jsou v plánu také prohlídky AC BALUO, nejrůznější workshopy a společenský večer. Více na www.vbarvach.upol.cz.

Beseda s triatlonistou Hrabcem

Asociace studentů tělesné kultury zve na besedu s triatlonistou Honzou Hrabcem. Beseda se koná v úterý 8. prosince od 18 hodin v Café Amadeus na Václavském náměstí (u dómu). Více v události na Facebooku.

Přebor v halové atletice

Ke konci zimního semestru tradičně patří Přebor Univerzity Palackého v halové atletice. Letos se uskuteční ve středu 9. prosince od 18 hodin v hale na atletickém stadionu. Soutěžit se bude v běhu na 60 a 800 metrů, skoku dalekém a vysokém a vrhu koulí. Více v události na Facebooku.

Cesty japonského meče podruhé

Tělocvična Hynaisova bude ve středu 9. prosince hostit druhý ročník prezentačního večera Cesty japonského meče. V rámci večera budou představeny tři tradiční školy japonského šermu, které se učí v rámci výběrových předmětů pro studenty naší univerzity. Akce začíná v 18:30, další v události na Facebooku. Loňský ročník si můžete připomenout zde

Vánoční řízek

Všichni pracovníci fakulty jsou ve čtvrtek 10. prosince zváni do neředínské menzy na tradiční předvánoční setkání zaměstnanců FTK. Přijďte včas, začíná se v 15:30. Kdo preferuje grafickou pozvánku, může si zde stáhnout plakát Vánočního řízku v souboru PDF.

Upozornění pro zaměstnance

Upozorňujeme vyučující na povinnost včasného vypsání dostatku termínů pro zkoušky a zápočty.

Zároveň si dovolujeme zaměstnance požádat o včasné zapsání všech výstupů za letošní rok do OBD.

Upozorňujeme také na nový metodický pokyn děkana, na základě kterého proběhne podpora zahraničních služebních cest pracovníků naší fakulty v příštím kalendářním roce. 

Dialogy Českého olympijského výboru

Trojice bývalých reprezentačních trenérů ve složení Zdeněk Haník, Michal Ježdík a Michal Barda prezentovali v úterý v naší aule kolegům trenérům, ale i dalším zájemcům poznatky z mezinárodní konference Leaders – Sport Performance Summit. Protože seminář organizovaný Českým olympijským výborem nesl název Dialogy, dost se také k tématu výchovy sportovního šampiona a úlohy trenéra a psychologa ve sportovní hře diskutovalo.

Aktivní v každém věku

O víkendu se uskutečnil jubilejní desátý ročník semináře Aktivní v každém věku, který připravují Julie Wittmannová a Iva Klimešová. Program obsahoval osm workshopů s praktickými ukázkami netradičních pohybových aktivit vhodných pro seniory. Účastníci si zatančili, zabalancovali, omládli při cvičení čínských císařů, zahráli drama, zabubnovali a potrénovali si mozky hravými limeriky. Fotogalerii již najdete na našem Facebooku, další informace na www.aktivnivkazdemveku.upol.cz.

Aktuální problémy ve výuce sportovního tréninku

Členové katedry sportu, ale i dalších pracovišť se minulý čtvrtek setkali na semináři Aktuální problémy ve výuce sportovního tréninku na FTK UP, aby si vzájemně vyměnili informace a zkušenosti.

Větrání chystá zimní horské výšlapy

Turistická série Radosti z pohybu o víkendu uzavřela svoji letošní kapitolu, jak si můžete přečíst zde, již nyní se ovšem připravují výlety na příští rok. Na leden a únor jsou v plánu tři horské výšlapy – 30. 1. z Ovčárny na Skřítek, 13. 2. výstup na Smrk v Rychlebských horách a 27. 2. výstup na Králický Sněžník. Podrobnosti již brzy najdete na www.radostzpohybu.cz.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.

P.S.: Pokud jste dočetli až sem, gratulujeme. Zdolali jste nejdelší Vedení FTK informuje, které kdy vyšlo. 



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew