Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
03.11.2015, 12:55, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje - 2. 11. 2015

Autor: Martin Višňa

Tai-chi na International Teaching Weeku.
Foto: M. Višňa

Začal předposlední měsíc kalendářního roku. Žádné vyšilování, že už je čas nakupovat vánoční dárky, zdobit fakultu a vymyslet originální PF, tu ale nenajdete. Zato aktuálních informací z naší fakulty tu je až až. A ještě si dovolíme připomenout, že v aktuálním Žurnálu UP najdete hned čtyři strany věnované naší fakultě. Pokud se k vám nedostal fyzický výtisk, můžete zamířit pro elektronický sem. Příjemné čtení.

7th International Teaching Week

V tomto týdnu probíhá na naší fakultě v pořadí již sedmý mezinárodní týden, kdy je výuka zpestřena účastí zahraničních hostů. Tentokrát se některých přednášek a seminářů ujali Jeffrey Martin z Wayne University v Detroitu, Ilse Hemmelmayr a Eliza Souza z Katholieke Universiteit Leuven nebo Shuang Chen ze Shanghai Sport University. Rozvrh jednotlivých lekcí a informace o vyučujících najdete na www.inteftek.upol.cz.

Josef Zimovčák na FTK

Do naší auly zavítá příští úterý světově proslulý cyklista Josef Zimovčák, který na historickém vysokém kole absolvoval například La Vueltu nebo Tour de France. Povypráví o tom, jak se mu jelo, ale představí i projekt Na kole dětem a odvážlivce nechá usednout na svého vysokého miláčka. Josef Zimovčák dostane na NA401 slovo v úterý 10. listopadu v 15 hodin (viz událost).

Přednáška o dopingu

Michal Polák z Antidopingového výboru ČR bude ve středu 11. listopadu na naší fakultě hovořit o nových metodách dopingu a genovém dopingu. Přednáška se koná od 14 hodin v učebně NA234.

Přednáška k poctě J. L. Fischera

Tradiční výroční přednášku k poctě prvního rektora obnovené olomoucké univerzity J. L. Fischera pronese ve středu 11. listopadu kardinál Dominik Duka. Přednáška nese název Olomouc doby profesora PhDr. Josefa Ludvíka Fischera (Teologická fakulta a Studium generale OP). Slavnostní zasedání akademické obce UP v Arcibiskupském paláci začíná v 11 hodin.

RIV hodnocení fakulty

Už posledně jsme informovali, že z Rady pro vědu, výzkum a inovace přišlo hodnocení vědecko-výzkumné činnosti naší fakulty a že v současnosti probíhá rozporování některých vyřazených výsledků. Nyní budeme o něco konkrétnější: fakulta má o 222 bodů více než v předchozím hodnocení. Zatímco za předchozí období jsme získali 5279 RIV bodů, nyní máme 5501 bod. Vzhledem k výše zmíněnému rozporování ovšem ještě nejde o konečné číslo. Další informace případně podá František Chmelík.  

Gaudeamus Brno

Od úterý až do pátku se naše fakulta, stejně jako další fakulty Univerzity Palackého, prezentuje na největším tuzemském veletrhu pomaturitního vzdělávání Gaudeamus na brněnském výstavišti. Studium na naší fakultě uchazečům přibližuje čtveřice studentů ve složení Barbora Kristová, Renata Studená, Jakub Jamrich a Matěj Saitz.

Den otevřených dveří

Sotva se naši zástupci vrátí z Gaudeamu, už je třeba se připravit na Den otevřených dveří, který proběhne v pátek 20. listopadu od 9 do 14 hodin. Kromě klasických prezentací studijních oborů a informačních bloků se mohou uchazeči a návštěvníci těšit na prohlídky AC BALUO nebo možnost absolvovat některá měření, která se využívají při testování sportovců či pro výzkum. Informace o Dni otevřených dveří najdete zde

Elektronické přihlášky otevřeny

Uchazeči o studium si již nyní mohou podávat přihlášky přes adresu www.prihlaska.upol.cz. Deadline pro podání přihlášek ke studiu je, jako tradičně, poslední únorový den, tedy 29. února 2016.

Stavba koridoru zahájena

Určit jste postřehli, že se z horní části našeho neředínského areálu opět ozývá stavební ruch. To začala stavba koridoru, který propojí již vystavěné objekty Aplikačního centra BALUO, tedy testovací sportovní halu a bazén. Za případné nepříjemnosti spojené se stavební činností se omlouváme.

AC BALUO hledá instruktory lezení

Připomínáme, že Aplikační centrum BALUO hledá instruktory lezeckých programů do svého lezeckého centra. Podmínky a další podrobnosti najdete tady. Deadline pro přihlášky je pátek 6. listopadu.

Schůze Pohyb pro život

Pozvaným pracovníkům připomínáme čtvrteční schůzku pracovní skupiny projektu OP VVV Pohyb pro život. Jednání proběhne v době od 13 do 15 hodin.

Nabídka kurzů a přednášek

V rámci projektu Propojení teoretické a praktické přípravy budoucích pedagogických pracovníků na UP můžete absolvovat několik kurzů a přednášek, které garantuje naše fakulta. Zde je jejich seznam a jména garantů, u nichž lze získat podrobnější informace.

Aplikované pohybové aktivity osob s onkologickým onemocněním; Mgr. Tomáš Vyhlídal

Integrace osob se specifickými potřebami prostřednictvím řízených pohybových aktivit; Mgr. Tomáš Vyhlídal

Metodika vedení akcí; Mgr. Ondřej Ješina, Ph.D.

Ochrana člověka za mimořádných událostí; Ing. Zdeněk Melichařík

Nedovolené podpůrné prostředky ve sportu, rekreačním sportu a tělesné výchově; MUDr. Renata Vařeková, Ph.D.

Wellnes & Fitness a jeho role v profesní přípravě učitele; Mgr. Michal Kudláček, Ph.D.

Výživa jako východisko zdravého životního stylu; PhDr. Iva Klimešová, Ph.D.

Úkoly zdravotní tělesné výchovy v současném školním systému; RNDr. Iva Dostálová, Ph.D.

Záchrana tonoucího jako předpoklad výchovně vzdělávací práce učitele základní školy; doc. PhDr. Zbyněk Svozil, Ph.D.

Tanec jako prostředek výchovy ke zdravému životnímu stylu v současné škole; Mgr. Jana Harvanová, Ph.D.

Výuka založená na důkazech; Mgr. Jana Vašíčková, Ph.D.

Televizní reportáž; Mgr. Jiří Vrba

Mentální trénink v přípravě učitele; Mgr. Michal Šafář, Ph.D.

Jogito a Větrání Radosti z pohybu

Tým Radosti z pohybu ani v pokročilém podzimu nepolevuje ve svých aktivitách pro veřejnost. I tuto středu můžou běžci zavítat v 18 hodin na atletický stadion na trénink Jogito ergo sum (viz událost). Na příští sobotu se pak chystá další výlet série Větrání, příznivci turistiky tentokrát vyrazí mezi sopky v okolí Bruntálu (viz událost). Jedno z Větrání se uskutečnilo o uplynulém víkendu, krátké ohlédnutí a fotky najdete na www.radostzpohybu.cz.

Další akce a termíny

9. listopadu – zasedání kolegia děkana ǀ 8:00 NA309

28. listopadu - seminář Aktivní v každém věku ǀ web

28. listopadu – Větrání: Na kraji Hané ǀ událost

30. listopadu – zasedání Vědecké rady FTK a habilitační přednáška Jany Vašíčkové ǀ NA309

30. listopadu – Punče s FTK a Centrem APA ǀ událost

1. prosince – zasedání Akademického senátu FTK ǀ 14:00 NA309

8.-9. prosince - Konference plná barev ǀ web

10. prosince – Vánoční řízek, předvánoční setkání zaměstnanců FTK ǀ 15:30 menza Neředín

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew