Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
20.10.2015, 11:13, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje - 19. 10. 2015

Autor: Martin Višňa

Čínští hosté se zástupci naší fakulty. Foto: vim

Utíká to. Když se dávala dohromady poslední várka aktualit z naší fakulty, ještě venku svítilo slunce. Po dvou týdnech máme za sebou i první mrazy. A také řadu akcí a schůzek, za některými z nich se tu ohlížíme. Zároveň ale přidáváme pozvánky na ty, které nás teprve čekají. A není jich zrovna málo. Takže vytáhněte diáře, tužky, případně brýle a přejeme příjemné čtení a zaškrtávání.  

Delegace z Pekingu

Minulý týden jsme na naší fakultě přivítali další návštěvu z Dálného východu, tentokrát z Pekingské sportovní univerzity. Trojice vedená proděkanem Mao Zhixiong, kterou dále tvořily dámy Jiao Wei a Lu Yan, se zajímala zejména o fyzioterapii a aplikované pohybové aktivity. Představena jim byla také katedra sportu a některé aktivity fakulty, Martin Kudláček hosty též provedl po prostorách aplikačního centra Baluo.

Promoce absolventů

Slavnostní předání diplomů absolventům našich bakalářských a magisterských oborů se uskuteční ve dnech 22. a 23. října ve Slovanském domě. Rozpis jednotlivých promocí najdete zde

Sedmý International Teaching Week

V termínu 2. až 6. listopadu se na naší fakultě uskuteční v pořadí již sedmý International Teaching Week, během kterého budete moci absolvovat výuku se zahraničními lektory. Podrobné informace k ITW budou zveřejněny v nejbližších dnech na www.inteftek.upol.cz.

České akademické hry ve čtyřech minutách

Necelé čtyři minuty má video, které se ohlíží za Českými akademickými hrami, které jsme hostili na začátku září. Autorem videa je Jan Volf. Klip společně s kopou fotek jako dalšími vzpomínkami na tuto významnou vysokoškolskou sportovní událost najdete na www.ceskeakademickehry.cz

Veletrhy pomaturitního vzdělávání & DOD

Během podzimu se pravidelně roztáčí kolotoč akcí zaměřených na budoucí maturanty a potenciální studenty vysokých škol. Na veletrzích se samozřejmě prezentuje i Univerzita Palackého, přičemž nechybí ani zastoupení naší fakulty. V Bratislavě vábila budoucí studenty Renata Studená, minulý týden na Gaudeamu v Nitře pak Barbora Kristová. Největší z veletrhů nás pak čeká na začátku listopadu – v termínu 3. až 6. listopadu proběhne Gaudeamus v Brně. Budeme tam!

Brzy nás čeká také tradiční Den otevřených dveří. Jeho termín je pátek 20. listopadu. Již nyní tak můžete přemýšlet, co vše uchazečům v rámci prezentace svých oborů a pracovišť ukážete. O Dni otevřených dveří budou podrobné informace zveřejněny zde

Konference plná barev

V termínu 8. a 9. prosince se na naší fakultě uskuteční V. mezinárodní studentská vědecká Konference plná barev, kterou připravují naši studenti ve spolupráci s kolegy z pražské fakulty tělesné výchovy a sportu, brněnské fakulty sportovních studií a fakulty telesnej výchovy a športu v Bratislavě. Bližší informace budou postupně zveřejňovány na www.vbarvach.upol.cz, případně je podá Ladislav Baloun.

Vánoční řízek a punče

Vánoce jsou sice zatím relativně daleko, ale každým dnem se přibližují, a tak je třeba myslet i na příjemné povinnosti s nimi spojené. Proto si zapište do diářů následující termíny: V pondělí 30. listopadu bude naše fakulta a Centrum APA prodávat dobročinné punče na stánku Dobrého místa pro život (viz facebooková událost). Ve čtvrtek 10. prosince pak od 15:30 proběhne v menze tradiční předvánoční setkání zaměstnanců fakulty Vánoční řízek. Na obě akce jste srdečně zváni.

Přespolní běh ovládli Petra Vašinová a Marek Schuster

I přes sychravé počasí si letošní Přebor Univerzity Palackého v přespolním běhu, který se běžel minulou středu, připsal největší účast za několik posledních let. Zúčastnilo se jej 72 žen a 129 mužů. Nejlepší z nich byli naše studentka Petra Vašinová a Marek Schuster z přírodovědecké fakulty. Gratulujeme! (více v článku

Upozornění studentům DSP

Upozorňujeme doktorandy na povinnost odevzdat do konce října individuální studijní plány, respektive hodnocení studijních výsledků. Potřebné formuláře najdete zde

Setkání rektora s děkany

Vedení univerzity se před týdnem na výjezdním zasedání ve Velkých Karlovicích sešlo s děkany všech fakult. Hovořilo se mimo jiné o novele zákona o vysokých školách, Dlouhodobém záměru UP pro období 2016-2020, rozvojových projektech či o přípravě projektů OP VVV.

Z akademického senátu

Na začátku měsíce zasedal akademický senát naší fakulty. Na jednání se probíralo zejména aplikační centrum Baluo a bylo informováno o výsledcích hlasování per rollam o změnách volebního a jednacího řádu senátu a o přijímacím řízení pro rok 2016/2017. Další zasedání senátu proběhne v úterý 1. prosince ve 14 hod. na NA309.

Z oborové rady DSP

Zasedala též oborová rada doktorského studia, již podruhé v tomto měsíci. Mezi školitele byli nově zařazeni Michal Botek, Roman Cuberek, Aleš Gába, František Chmelík, Zdeněk Svoboda a Jana Vašíčková, schváleno bylo také rozšíření nabídky povinně volitelných předmětů.

Kolegium děkana

Další jednání kolegia děkana se uskuteční v pondělí 9. listopadu na NA309 a bude věnované zejména hodnocení podaných projektů FRUP pro rok 2016 za naši fakultu.

Démon tvořivosti

Tvořivost z nejrůznějších úhlů pohledu byla tématem páté konference v Lipnici nad Sázavou, kterou připravilo nakladatelství Gasset ve spolupráci s naší fakultou. Kdo na konferenci vystoupil a jak téma pojal, shrnuje tento článek.

Den sportu

Akademik sport centrum pořádá pro zaměstnance Univerzity Palackého a rodinné příslušníky ve státní svátek 28. října Den sportu. Pro dospělé i pro děti je připravena celá řada sportovních aktivit zdarma, jejich přehled a další informace najdete tady

Podzimní Větrání

O uplynulém víkend vstoupila do svého druhého roku turistická série Větrání, kterou organizuje náš portál Radost z pohybu. Sobotního výšlapu na Velký Kosíř se i přes možnost deště zúčastnilo patnáct lidí – a nepršelo (krátký report najdete tu). Další výlet se koná v sobotu 31. října a vede na Hřebečsko. Putovat se bude z Městečka Trnávky do Moravské Třebové (více zde).

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew