Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
19.01.2015, 15:16, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje – 19. 1. 2015

Autor: Martin Višňa

Ze Dne otevřených dveří.
Foto: Martin Višňa

Něco si přej, padá STAG. Není asi symboličtějšího výroku pro začínající předzápis předmětů na letní semestr. Zvlášť na sociálních sítích se mu lze jen těžko vyhnout. Ale s Vedením FTK informuje je to jiné – to nepadá, i když si jej čtou stovky očí. Pokud tedy budete bojovat se STAGem, uklidněte se při aktualitách z naší fakulty. Příjemné čtení.

Den otevřených dveří

Informace ke studiu i k životu v Olomouci, možnost absolvování nejrůznějších měření nebo zajímavosti z výzkumu, to vše nabídl návštěvníkům naší fakulty sobotní Den otevřených dveří. Podle počtu vydaných programů k nám zavítalo na dvě stě uchazečů, často v doprovodu dalších osob. Děkujeme všem, kteří se na jejich zabavení aktivitami a zásobování informacemi podíleli. Fotogalerii najdete na fakultním Facebooku.

Gaudeamus Praha

Uchazeči, kteří nemohli dorazit na den otevřených dveří přímo do prostor fakulty, mohou využít možnosti dozvědět se potřebné informace ke studiu u nás a životu v Olomouci na veletrhu vzdělávání Gaudeamus, který se na pražském výstavišti uskuteční za týden, ve dnech 27. a 28. ledna.

Noví zaměstnanci

Určitě jste se již s novými tvářemi v řadách našich zaměstnanců setkali, ale pro pořádek: na personálním oddělení nově, místo Věry Holubové, pracuje Ladislava Meluchová, údržbáře Josefa Dudu vystřídal Josef Ohera a na vrátnici budovy C slouží místo Jany Pospíšilové Jaroslav Pitner. Přejeme, ať jde práce od ruky a bez problémů.

Výběrové řízení na zahraniční pobyty

Naše fakulta těsně před Vánocemi vyhlásila výběrové řízení na zahraniční studijní pobyty v akademickém roce 2015/2016. Zájemci najdou všechny potřebné informace zde.

Zápis předmětů

Od úterý 20. ledna do 23. února si studenti mohou zapisovat předměty pro letní semestr. Upozorňujeme, že v prvních dnech předzápisu může být systém STAG přetížen a bude potřeba dávka trpělivosti.

5500 km bez bariér

Studenti katedry aplikovaných pohybových aktivit chystají na začátek května expedici do Norska, během níž si společně se zdravotně znevýhodněnými lidmi vyzkoušejí pobyt v drsné severské krajině a zprostředkují jim nevšední cestovatelské a sportovní zážitky. Uvítali by přitom finanční či materiální pomoc s realizací. Více na Radosti z pohybu.

Projekty, projekty, projekty

Minulý týden vypršela lhůta pro podání projektů IGA, v tomto týdnu budou podané projekty zhodnoceny komisí. Zároveň proběhnou též obhajoby projektů FRUP a závěrečných zpráv projektů IP.

Kurz herních specialistů

Na naší fakultě proběhne ve dnech 20., 21. a 27. ledna výukový kurz zaměřený na odbornou přípravu lektorů, kteří budou následně zajišťovat výcvik dobrovolníků v oblasti herních služeb pro děti. Kurz, který vznikl ve Velké Británii, kde je příprava herních specialistů na vysoké úrovni, se koná pod hlavičkou mezinárodního projektu Volunteers in Play – Employment Routes (ViPER) a současně proběhne ve všech partnerských zemích projektu: Rakousku, Maďarsku, Itálii, Portugalsku a Turecku. Případné další info mohou sdělit Julie Wittmannová a Iva Klimešová. 

Holleyová a Vašinová – vicemistryně v halové atletice

Začátkem ledna hostil pražský Strahov akademické mistrovství ČR v halové atletice, barvy naší univerzity hájila šestice reprezentantů. Úspěšnější přitom byly ženy – v celkovém pořadí škol skončily čtvrté. Ale co je důležitější: Andrea Holleyová obsadila druhé místo v běhu na 400 metrů, stejnou pozici také vybojovala Petra Vašinová na patnáctistovce. Gratulujeme!

Zimní kurz vaším objektivem

Máte zajímavou fotku z vašeho zimního kurzu? Pošlete nám ji zprávou na fakultní Facebook, kde proběhne „lajkovací“ soutěž o nejoblíbenější fotku s kurzovní tematikou. Podmínky: každý účastník z FTK může poslat jednu fotku, ta musí pocházet ze zimního kurzu a musí na ní být sníh. Do zprávy též uveďte popis fotografie a své jméno. Autor nejoblíbenější fotografie získá krásnou fotopublikaci Největší plachetnice světa.

Mimochodem čerstvě se vrátili například rekreologové z kurzu přežití na Velké Fatře, u přeživších studentů (a že přežili všichni!) se jistě nějaké zajímavé snímky najdou.

Ročenka 2014 – výzva

Již brzy se začne připravovat ročenka (nikoliv výroční zpráva) naší fakulty za rok 2014. Pokud se na vašich pracovištích událo v uplynulém roce něco, s čím se chcete pochlubit a neobjevilo se to na fakultních stránkách, Facebooku, Radosti z pohybu, Žurnálu apod., kontaktujte písemně Martina Višňu. Deadline je 1. února. Loňskou ročenku můžete najít zde.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew