Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
16.11.2015, 13:45, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje – 16. 11. 2015

Autor: Martin Višňa

Naši s Josefem Zimovčákem. Foto: Martin Višňa

Také během zkráceného pracovního týdne pro vás máme informace o tom, co se na naší fakultě právě děje nebo se v brzké době přihodí. A protože je kratší týden, stačí i krátký úvod, takže příjemné čtení.

Den otevřených dveří

Už tento pátek otevřeme dveře našich učeben i laboratoři (nejen) uchazečům o studium. Vedle informačních bloků a prezentací studijních oborů je pro zájemce připraven, jako už klasicky, bohatý doprovodný program, například prohlídky AC BALUO, možnost vyzkoušet si reakce na reaktometru Fitronic nebo nechat si analyzovat zatížení chodidla na FootScanu a mnoho dalšího. Podrobnosti zde.

Dialogy Českého olympijského výboru

První prosincový den bude naše fakulta hostit interaktivní seminář Českého olympijského výboru pro trenéry s názvem Dialogy II: Leaders of tomorrow. Jako lektoři se představí bývalí reprezentační trenéři Zdeněk Haník z Českého volejbalového svazu, Michal Ježdík z České basketbalové federace a Michal Barda z Českého svazu házené. Na semináři mimo jiné zazní poznatky z mezinárodní konference Leaders – Sport Performance Summit, která se konala v létě v New Yorku. Seminář na půdě naší fakulty se koná 1. prosince od 16 hodin v aule NA401. Více na plakátu.  

AC BALUO hledá aktivní studenty

Management Aplikačního centra BALUO zve aktivní studenty na informativní setkání o možnostech zapojení se do testovacího provozu centra. V rámci prezentace se bude hovořit mimo jiné o možné spolupráci s využitím indoor ski/snowboard sjezdovky nebo protiproudého bazénu, o spolupráci v oblasti zdravé výživy, komplexní diagnostiky nebo různých aktivit ve sportovní hale, také o možnosti zapojení do smluvních výzkumů apod. Setkání se uskuteční ve středu 18. listopadu od 17 hodin v aule NA401.

Setkání s managementem AC BALUO

Předsedkyně Akademického senátu Fakulty tělesné kultury UP Soňa Formánková zve všechny zájemce z řad akademické obce fakulty na pracovní setkání s managementem Aplikačního centra BALUO. Probírat se bude, co se v centru bude dít, jak provoz ovlivní ekonomiku fakulty, jak je možno do centra výzkumně či komerčně vstoupit a další otázky. Pracovní setkání se uskuteční ve dvou termínech: 18. a 30. listopadu, vždy od 14 do 16 hod. ve 3. patře AC BALUO.

Přednáška o americkém univerzitním vzdělávání

Profesor Petr Řehoř bude v rámci doktorandské výuky metodologie vědy v úterý 24. 11. od 13:30 do 14:30 na NA309 přednášet o univerzitním vzdělávání v USA, po přednášce se počítá s krátkou diskuzí. Všichni zájemci jsou srdečně zváni.

Aktivní v každém věku

Na poslední listopadovou sobotu připravily Julie Wittmannová a Iva Klimešová jubilejní desátý ročník semináře Aktivní v každém věku, který je primárně určen pracovníkům v sociálních službách a lektorům zaměřujícím se na práci se seniory. Na programu je tanec pro každého, balanční trénink nebo omlazovací cvičení čínských císařů. Podrobné informace najdete na www.aktivnivkazdemveku.upol.cz.

Přebor v halové atletice

Ke konci zimního semestru tradičně patří Přebor Univerzity Palackého v halové atletice. Letos se uskuteční ve středu 9. prosince od 18 hodin v hale na atletickém stadionu. Soutěžit se bude v běhu na 60 a 800 metrů, skoku dalekém a vysokém a vrhu koulí. Více v události na Facebooku.

Záludný běh

Pokud ve středu po obědě nebudete zrovna na fakultě a budete se pohybovat po Smetanových sadech, nechte se našimi studenty zlákat k absolvování Záludného běhu, který tu budou pořádat. Nejde o nic složitého – jen cca 500 metrů, čtyři otázky po trase, radost z pohybu. Více v události na Facebooku.

Větrání na kraji Hané

Letošní Větrání spěje do svého finiše, v sobotu 28. listopadu můžete s Radostí z pohybu vyrazit na poslední naplánovaný výlet. Tentokrát se vyráží jen nedaleko – do Stražiska u Prostějova. Podrobnosti k výletu budou zveřejněny na Radosti z pohybu v průběhu tohoto týdne. O uplynulém víkendu se větrači vydali o něco dále – mezi sopky v okolí Bruntálu. Kvůli silnému větru sice museli změnit trasu, ale výlet si užili, jak se můžete přesvědčit z tohoto článku a fotogalerie.

Pokud vám ušlo…

Aplikační centrum BALUO má Facebook.

... Martin Kudláček si vyzkoušel pád z velocipedu, přímo u nás v aule.

rekreologové na Expedičním projektu přepluli Lamanšský průliv.

Marek Talpa mistrem republiky

Zatímco účastníci Větrání bojovali s větrem, Marek Talpa bojoval na bowlingové dráze v Pardubicích, kde se konalo mistrovství republiky dvojic. V mixu se s kolegyní Janou Lébrovou umístili na druhém místě, mužskou kategorii ale s parťákem Jaroslavem Lorencem ovládli. Gratulujeme!

Konference Inovace výuky

Na závěr jedna mimoolomoucká pozvánka: Jak propojit vzdělávání se světem „tam venku“? Jak čerpat inspiraci z firem, divadel, filmů, historických i moderních zdrojů, volnočasových aktivit? Nejen těmito otázkami se bude zabývat konference Inovace výuky - Učíme se z příběhů okolního světa, určená pro všechny, kteří přemýšlejí o smyslu dnešních škol. Koná se tento čtvrtek v Praze, zajímají-li vás podrobnosti, zamiřte na www.inovacevyuky.cz.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew