Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
15.03.2016, 16:25, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje - 15. 3. 2016

Autor: Martin Višňa

Z tiskové konference k vydání mezinárodní zprávy studie HBSC.
Foto: M. Višňa

Zatímco psaní samotných novinek z naší fakulty trvalo jen něco kolem dvou hodin, tyto úvodní řádky se ne a ne ani po půlhodině dostavit v takové formě, aby nažhavily na čtení, ale zároveň nebyly lepší než ony novinky. Není každý den posvícení. Takže zkrátka příjemné čtení.

Vyšla nová mezinárodní zpráva studie HBSC

U příležitosti vydání nové mezinárodní zprávy studie HBSC se na naší fakultě konala mimořádná tisková konference, na níž Michal Kalman a Zdeněk Hamřík za asistence Aleny Šteflové z české kanceláře Světové zdravotnické organizace a Jarmily Rážové z ministerstva zdravotnictví představili aktuální klíčová zjištění o životním stylu školáků. Výsledky studie budí poměrně velký mediální ohlas, Michal Kalman například poskytl interview pro ČT24 (ke zhlédnutí zde), článek z konference si můžete přečíst na Radosti z pohybu. Mezinárodní zprávu studie HBSC za všechny zúčastněné země lze stáhnout na www.euro.who.int, zprávu za země V4 a Ukrajinu pak na www.hbsc.upol.cz. Národní zpráva o českých dětech by měla být k mání cca za měsíc.

Zasedání akademické obce

O setkání akademické obce naší fakulty chystaném na poslední březnovou středu jsme již několikrát psali a někteří můžete být zmateni, protože se již posouval termín a nyní dochází i ke změně místa konání. Zasedání akademické obce spojené s předáním cen děkana „nej“ akademickým pracovníkům a studentům se uskuteční ve středu 30. března od 13:30 v testovací hale 1 Aplikačního centra BALUO. Po skončení je možné si prohlédnout prostory centra. Oficiální pozvánku si můžete stáhnout zde.

Darovali jsme krev…

Téměř čtyřicet lidí zareagovalo na naši výzvu Daruj krev s FTK. Řada z přihlášených sice z důvodu nemoci nakonec nepřišla nebo třeba kvůli užívaným lékům či nedávné exotické dovolené darovat krev nemohla, i tak se počet dárců zastavil na pěkném čísle osmnáct. Všem, kteří výzvu podpořili a minulý čtvrtek na transfuzní stanici zamířili, děkujeme!

Hledáme dobrovolníky pro Odznak všestrannosti

Také letos se naše fakulta podílí na organizaci soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů, v níž pod patronací Českého olympijského výboru závodí žáci základních škol v pěti sportovních disciplínách. Soutěž se uskuteční v pátek 22. dubna na olomouckém atletickém stadionu. Pro zajištění soutěžních stanovišť hledáme dobrovolníky, výpomoc lze započíst do praxe. Více informací podá Daniel Mikeška, u něhož se můžete přihlašovat.

Přihlášky na státnice

Studentům posledních ročníků a dalším, kterých se to týká, připomínáme, že se blíží deadline pro přihlášky na letní termín státních zkoušek – tedy 1. duben.

Prezentace pracovních stáží

Pracovní stáže Erasmus+ budou tématem prezentace, která proběhne tuto středu od 15 hodin v zasedací místnosti NA309 (viz FB událost). Promluví Zuzana Hanelová z oddělení pro zahraniční spolupráci, Ondřej Ješina z katedry APA nebo absolventi stáží Marie Kaletová a Marek Zaoral a další. Pokud uvažujete o „výjezdu ven“, dojděte.

Japonské umění meče

Proděkan Martin Kudláček zve všechny fanoušky japonského umění meče do Pevnosti poznání. V rámci festivalu Japonské jaro se tu v pondělí 21. března od 17:30 uskuteční komentované ukázky japonských mečových technik battó-džucu a tamešigiri. Vstupné je zdarma, více informací je k mání na www.pevnostpoznani.cz

Seminář kvalitativního výzkumu

Na kvalitativní výzkum se zaměří ve čtvrtek 24. března seminář, který postupně povedou Jana Hoffmannová, Luděk Šebek, Simona Šafaříková a Donald Roberson. Seminář začíná ve 13 hodin na NA337. Více na Facebooku.

Rekreflám již v pátek

Je to tu, katedra rekreologie a její příznivci budou už tento pátek plesat. Do rekre barev se obleče olomoucký NH hotel, večer plný studentských vystoupení a hudebního doprovodu New Street Bandu startuje s úderem 20. hodiny. Více v události na Facebooku.

Karneval APA

To zaměstnanci, studenti a příznivci katedry aplikovaných pohybových aktivit si na svůj večer ještě chvíli počkají. Ale ne dlouho. Regionální centrum Olomouc jim a celé maskované říši divů bude patřit v pátek 1. dubna. Více na Facebooku.

Majálesový outdoor

Také letos ovládne Olomouc na začátku května Majáles Univerzity Palackého, a to rovnou na celý týden. Těšit se můžete na pestrý program plný hudby, divadla, studentských prezentací, ale také pohybu. A právě outdoorová sekce, kterou zastupuje náš student Michal Šmíd, sbírá další náměty, které by mohly být v rámci majálesu realizovány. Pokud máte tip na zajímavou outdoorovou aktivitu, napište na michal.smid@majalesolomouc.cz.

Seminář o Web of Science

Na pondělním semináři seznámila s novinkami týkajícími se citační databáze Web of Science Core Collection Enikő Tóth Szász z Thomson Reuters. Jak sama podotkla, vzhledem k jejímu požehnanému stavu už jí moc času v práci nezbývá, takže připomínáme, že s případnými dodatečnými dotazy se na ni obracejte co nejdříve.

Naši nadělovali potápěcí zážitky

Nejen Michal Kalman a Zdeněk Hamřík se v uplynulých dnech dostali do médií. Pokud zamíříte na stránku olomouckého magistrátu, najdete tam zprávu o klientech denního stacionáře Jitro Olomouc, kteří si vyzkoušeli potápění – za asistence Julie Wittmannové a našich studentů. Zpráva je k přečtení tady

Michaela Bartková ovládla soutěž The Dancer

Z katedry rekreologie k nám dorazila zpráva, že v taneční soutěži The Dancer, jejíž finále se konalo na konci února v Hradci Králové, obsadila jednu ze tří vítězných pozic naše Michaela Bartková. Vítězstvím si vysloužila cestu do New Yorku, kde vystoupí na mezinárodním tanečním festivalu NYC Dance Panorama. Gratulujeme!

Hledání jara

Příští týden začíná astronomické jaro, s Radostí z pohybu mu můžete tuto sobotu vyjít vstříc v rámci turistické série Větrání. Až patnáctikilometrová trasa výletu vede okolím Konice a obce Kladky. Sraz účastníků v 7:10 před olomouckým hlavním nádražím. Více na Radosti z pohybu.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew