Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
17.12.2014, 13:34, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje - 15. 12. 2014

Autor: Martin Višňa

Posledních několik málo pracovních dní zbývá do svátečního času, který završí letošní rok. Pro letošek vám tedy předkládáme poslední várku aktualit z naší fakulty. Příjemné čtení.

PF 2015

Nelze začít jinak. Vedení fakulty přeje všem studentům a zaměstnancům příjemné prožití vánočních svátků, silvestrovské oslavy s mírou, úspěšný start do nového roku a štěstí, zdraví, pohodu a minimum problémů v novém roce.

Určitě jste se už setkali s krásným péefkem od Renáty Slezákové. Pokud si ho chcete stáhnout i v elektronické verzi, můžete na těchto odkazech v PDF:

PF 2015 CZ / PF 2015 EN

Provoz mezi svátky

Přehledné informace o provozu fakultních budov o Vánocích a na přelomu roku si můžete stáhnout zde.

Konec zimního semestru

Výuka zimního semestru skončila, začíná zkouškové období, sluší se tedy popřát všem zkoušeným splnění studijních požadavků na „první dobrou“. Zároveň ovšem připomínáme pedagogům i studentům, ať nezapomínají na evaluaci absolvovaných předmětů a přistupují k ní zodpovědně, jde o podklad nejen pro další zkvalitňování výuky. Také bychom chtěli upozornit vyučující na povinnost vypsat dostatek termínů pro zápočty a zkoušky.

Schválen Statut FTK

Akademický senát na svém posledním letošním zasedání schválil změnu Statutu FTK, související především se zřízením Aplikačního centra Baluo coby nového institutu fakulty, ale i dalšími úpravami. 

Projekty IGA

Oddělení pro vědu a výzkum připomíná zájemcům o podání projektů IGA, že uzávěrka soutěže je 16. ledna, proto je vhodné žádosti konzultovat s garanty prioritních témat ještě v tomto týdnu. Více na webu Projektového servisu UP

Bibliobox

Novinku pro jednodušší vracení knih připravila před Vánocemi Knihovna UP. Od minulého týdne můžete pro vrácení vypůjčených tisků využít bibliobox umístěný před spodním vchodem našeho děkanátu.  

Psychologie sportu v praxi

Konfrontaci nejrůznějších pohledů na mentální aspekty vrcholových sportovních výkonů nabídla koncem minulého týdne konference Psychologie sportu v praxi, pořádaná Asociací psychologů sportu v ČR ve spolupráci s naší fakultou. Hosty konference byli mimo jiné ledový muž Wim Hof, proslulý fyzioterapeut Pavel Kolář nebo česká tenisová jednička Petra Kvitová. Článek a fotogalerii najdete na Radosti z pohybu.

Gabriele Wulf na FTK

Přední americká psycholožka sportu Gabriele Wulf z University Las Vegas byla v minulém týdnu hostem na naší fakultě. Studenti mohli využít možnost konzultací k výzkumu pohybového výkonu a učení pohybových dovedností, Wulf také vyslovila dvě přednášky týkající se učení pohybových dovedností. Výukový pobyt G. Wulf byl realizován díky projektu INTEFTEK na základě iniciativy pracovní skupiny prof. Rudolfa Psotty.

Seminář Erasmus+

V pátek se uskutečnil poslední z řady seminářů pod hlavičkou projektu INTEFTEK Příprava evropského vzdělávacího projektu krok za krokem. Účastníci dostali díky předcházející účasti Zuzany Hanelové na specializovaném tréninkovém semináři v zahraničí podrobné návody, jak úspěšný projekt vypadá a jak takový projekt naplánovat a předložit. V případě zájmu je možno uspořádat ještě jeden seminář v pátek 19. prosince, minimálně pro 10 osob. Kontaktujte Z. Hanelovou.

Konec projektu INTEFTEK

Se závěrem roku končí po třech letech také projekt Internacionalizace Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci (INTEFTEK), v rámci něhož jsme inovovali výuku cizích jazyků. Jeho aktivity však budou v omezené formě probíhat nadále, jak prozradila hlavní řešitelka Zuzana Hanelová. (článek)

Konec projektu KINOB

Konečné zúčtování čeká také projekt Přestavba studia kinantropologických oborů vzhledem ke konkurenceschopnosti absolventů v EU (KINOB). V rámci něho byla mimo jiné navržena restrukturace studia některých našich studijních oborů, akreditován nový navazující obor Trenérství a management sportu, vytvořena mobilní verze Indares.com či studijní opory nebo bylo založeno profesní sdružení tělovýchovných pedagogů. Poslední setkání řešitelů projektu proběhlo minulý pátek.

Jirásek v Bělehradě

Proděkan Ivo Jirásek se v minulém týdnu zúčastnil v Bělehradě konference Effects of psychical activity application to anthropological status with children, youth and adults. Vystoupil s přednáškou Non-religious spirituality in traveling – Where are the boundaries of experiential education, na stejné téma též vyučoval tamní studenty.

Setkání proděkanů pro zahraniční vztahy

Možnosti spolupráce s čínskou Yunnan Normal University, letní škola anglického jazyka, kurzy interkulturní komunikace a další záležitosti byly tématem pondělního jednání proděkanů pro zahraničí vztahy a prorektorky Ivany Oborné.

Pedagogická komise UP

Minulé úterý zasedala univerzitní pedagogická komise, tématy jednání byla mimo jiné evaluace výuky, novinky ve STAGu nebo sjednocení LMS Unifor pro distanční a kombinované studium.

Chodecký souboj fakult

Tým našeho portálu Radost z pohybu uspořádal v prvních deseti prosincových dnech chodecký souboj fakult, v němž sledovali krokoměrem svoji pohybovou aktivitu studenti a zaměstnanci všech fakult a rektorátu naší univerzity. Na úrovni fakult vyhráli přírodovědci, v jednotlivcích se na prvních třech příčkách umístili Jakub Hrdlička z PřF, Iva Ježíšková z FF a děkan CMTF Peter Tavel. Z našich se nejlépe umístila na 11. příčce Soňa Formánková s téměř 179 tisíci kroků. Více na Radosti z pohybu.

Přebor UP v halové atletice

Atletická hala AK Olomouc hostila ve středu tradiční předvánoční Přebor Univerzity Palackého v halové atletice, reportáž, fotogalerii a výsledky najdete na Radosti z pohybu.

Nové fotogalerie

Na našem Facebooku přibyla v posledních dnech kopa fotek z fakultních akcí. Vedle galerií z výše zmíněného atletického přeboru a psychologické konference tu najdete také obrázky ze setkání zaměstnanců Vánoční řízek (prohlédnout), ochranářského nácviku letecké přepravy osob v podvěsu pod vrtulníkem (prohlédnout) nebo vystoupení zahraničních studentů, kteří nacvičili hanácké tance (prohlédnout).

Ročenka 2014 – výzva

Po Novém roce se začne připravovat ročenka (nikoliv výroční zpráva) naší fakulty za rok 2014. Pokud se na vašich pracovištích událo v uplynulém roce něco, s čím se chcete pochlubit a neobjevilo se to na fakultních stránkách, Facebooku, Radosti z pohybu, Žurnálu apod., kontaktujte písemně Martina Višňu. Deadline je 1. února. Loňskou ročenku můžete najít zde



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew