Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
14.09.2016, 11:23, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje - 14. 9. 2016

Autor: Martin Višňa

Vedení fakulty s rektorem J. Millerem a dalšími v tělovýchovném fotokoutku na oslavě 25 let fakulty.
Foto: Jiří Vrba

Kolotoč zápisů a adaptačních kurzů prváků jede na plné obrátky, naopak maraton státnic už dobíhá do svého cíle, příští týden „natvrdo“ začne výuka zimního semestru. Než k tomu však dojde, pojďte se ohlédnout za tím, co se stalo v posledních dnech a co nás mimo jiné čeká ve dnech nejbližších. Příjemné čtení.

25 let oslaveno!

V pátek jsme oslavili 25 let naší fakulty a myslíme, že to byl podařený večírek, který si všichni užili, ať už si přišli jen popovídat se svými známými, nebo i absolvovali některou z doprovodných aktivit. Nechybělo dobré jídlo a pití, také dort zdobený znakem ve fakultní zelené barvě, diskutovalo se a s večerem i tančilo a zpívalo, v tělovýchovném fotokoutku takřka neustále cvakala spoušť foťáku a nezastavili se ani průvodci v AC BALUO. Stručně – bylo to fajn, děkujeme.

Proděkanka Iva Dostálová by touto cestou chtěla poděkovat všem studentům, zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří se na zdárném průběhu akce podíleli, a to v některých případech s vypětím veškerých sil.

Do konce tohoto týdne bude připravena webová stránka, na níž budou umístěny fotogalerie z akce a také třeba sestřih z historických záznamů, který běžel na obrazovce v menze a v některých učebnách. Prozatím zamiřte na naši facebookovou stránku, kde jsou k dispozici fotky z průběhu oslavy a z fotokoutku. Také si můžete přečíst krátké ohlédnutí na Žurnálu.

AC BALUO nominováno na Stavbu roku 2016

Aplikační centrum BALUO je nominováno v hlasování veřejnosti ankety Stavba roku 2016. Hlasovat pro něj je možné ZDE, a to až do 13. října.

Noc vědců

Naše fakulta se i letos připojí k popularizační akci Noc vědců, která se uskuteční v pátek 30. září. Tentokrát budeme večerní populárně-vědecký program (od 18 do 24 hod.) situovat do prostor Aplikačního centra BALUO. Podrobnosti přineseme v příštích novinkách a budou k mání i na univerzitní stránce www.nocvedcu.upol.cz

Studijní záležitosti

Výuka 19. 9.: Výuka zimního semestru podle pravidelného rozvrhu začne v pondělí 19. září, a to u druhých a třetích ročníků bakalářských a druhého ročníku navazujících magisterských oborů. Studenti prvního ročníku bakalářských a navazujících magisterských oborů se tento den vzhledem ke konání imatrikulace neučí.

Imatrikulace prváků: Úspěšní uchazeči přijatí k prezenčnímu studiu budou slavnostně uvedeni do řad studentů naší fakulty v pondělí 19. září ve 14 hodin ve Slovanském domě (ul. Hynaisova 11, v sousedství olomouckého zimního stadionu). Studenti prvního ročníku kombinovaného a doktorského studia budou imatrikulování v pátek 7. října, také od 14 hodin, ovšem v aule NA 401.

Zápis předmětů: Zápis předmětů pro zimní semestr ve STAGu je možný do neděle 25. září 2016.

Návštěva z Číny

V minulém týdnu zavítala na naši fakultu návštěva ze Shanghai University of Sport. Delegace, kterou vedl prorektor Xiaofeng Chen, s děkanem Zbyňkem Svozilem a dalšími zástupci naší fakulty debatovala o možnostech vzájemné výměny studentů či pedagogů a spolupráci na výzkumných projektech.  

Paralympijská stopa

Na probíhajících paralympijských hrách v Rio de Janeiru má svoje zastoupení i naše fakulta. Iva Machová z katedry sportu a naše absolventka Martina Musilová jsou v Riu jako členky realizačního týmu české atletické výpravy. Iva Machová mimo jiné pravidelně zasílá příspěvky z her na naše facebookové stránky. Absolventky máme i mezi sportovci, a sice cyklistiku Terezu Diepoldovou a střelkyni Veroniku Vadovičovou, která k dnešnímu dni už třikrát stanula na stupních vítězů, když si vystřílela dvakrát zlatou a jednu stříbrnou medaili. Veroniko, gratulujeme!

Cvičení zaměstnanců

Se začátkem semestru se opět rozbíhá pravidelné cvičení pilates pro zaměstnance fakulty, první se uskuteční ve středu 21. září od 14:45 v tělocvičně NA 230.

Veletrhy pomaturitního vzdělávání

Již brzy se také rozeběhne série veletrhů pomaturitního vzdělávání, na kterých nebude naše fakulta v rámci prezentace Univerzity Palackého chybět. V termínu 4. a 5. října jde o Gaudeamus Nitra, ve dnech 11. až 13. října se koná Akadémia Bratislava a v první čtyři listopadové dny Gaudeamus Brno. Tyto veletrhy bude v pátek 25. listopadu následovat Den otevřených dveří. 

Pěší turistika s Radostí z pohybu

Na začátku října se pak vrátí do terénu i série pěších výletů Větrání. V sobotu 8. října přivítají příznivci nenáročné turistiky nový akademický rok a také nový akademický ročník Větrání táborákem na Velkém Kosíři, následovat pak budou tu kratší, tu delší výpravy do Račího údolí, do Štramberka nebo do Města Libavé. Všichni jsou zváni. Podrobnosti budou postupně k mání na www.radostzpohybu.cz/vetrani.

Společenská rubrika

Stejně jako minulý týden zakončíme novinky z fakulty gratulacemi. První míří k rodině Michala Kalmana, která se rozrostla o syna Erika. Ať vám přináší jen samé radosti! Druhou gratulaci a přání štěstí na společné cestě životem přejeme Kateřině a Tomášovi Vyhlídalovým, kteří si o uplynulém víkendu řekli své Ano.

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew