Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
14.10.2014, 13:57, Stáří: 10 r.

Vedení FTK informuje - 13. 10. 2014

Autor: Martin Višňa

Naši námořníci na lodi Lutgerdina.
Foto: Facebook Lutgerdina Sailwise

Po týdnu je tu opět čerstvá várka aktualit a pozvánek z fakulty. Tentokrát tu máme trochu renesance, vozíčkáře na plachetnici, náměstka primátora, čínskou kulturu anebo také výlet na Velký Kosíř. Je toho zkrátka dost, a to nám ještě něco zbylo na příště. Příjemné čtení.

Výjezdní zasedání

Vedení fakulty strávilo konec pracovního týdne na výjezdním zasedání ve Slatinicích. Na programu jednání byly záležitosti související se studiem, jako neprůchodnost některých předmětů či státní závěrečné zkoušky, dále situace kolem výstavby Aplikačního centra Baluo, zahraniční spolupráce nebo Výcvikové středisko Pastviny.

Koncem tohoto pracovního týdne se naopak uskuteční porada rektora na zámku ve Křtinách. Na programu setkání představitelů univerzity a jednotlivých fakult budou například vnitřní akreditace, online kurzy MOOC, sociální fond nebo prezentace kolekce oblečení a obchodu UP.

Zasedání akademického senátu

Tuto středu se uskuteční další zasedání Akademického senátu FTK UP, a sice od 13 hodin v zasedací místnosti NA309.

Aleš Jakubec náměstkem

Odbory ochrany a koncepce a rozvoje olomouckého magistrátu by měl mít v příštích čtyřech letech na starosti z pozice náměstka primátora Aleš Jakubec z katedry přírodních věd v kinantropologii, dosavadní olomoucký radní. Primátorem města bude současný proděkan pedagogické fakulty Antonín Staněk, dalším akademikem po jeho boku pak bude Pavel Urbášek, současný šéf Archivu UP. Vyplynulo tak z povolební koaliční dohody.

Expediční projekt

Další expediční projekt na historických plachetnicích mají za sebou naši studenti, tentokrát se zúčastnily i dvě námořnice na vozíčcích, a sice na bezbariérově upravené lodi Lutgerdina. O projektu hovořili ve vysílání České televize Michal Kalman a Ondřej Ješina, reportáž můžete zhlédnout zde, začíná ve 135. minutě.

Půvab renesance

Naše fakulta se organizačně podílela na 4. konferenci o intenzivních formách všestranné výchovy a úpadku všeobecné vzdělanosti Půvab renesance, která se uskutečnila o uplynulé sobotě v Lipnici nad Sázavou. Na konferenci se svými příspěvky, které se obsahově rozpřáhly od výtvarného umění až po nejmodernější vyvíjené technologie, vystoupili například zakladatel dětské onkologie u nás prof. Josef Koutecký, zakladatel Prázdninové školy Lipnice Allan Gintel nebo Zdeněk Beneš ze švýcarské École polytechnique fédérale de Lausanne. Fotogalerii z konference naleznete na Facebooku FTK.

Promoce absolventů

Slavnostní promocí zakončí absolventi našich studijních programů své studium na fakultě tělesné kultury. Diplomy převezmou v úterý 21. a středu 22. října ve Slovanském domě. Rozpis promocí najdete v sekci Studentům.

Přebor UP v přespolním běhu

Již ve středu odpoledne se dozvíme, kdo získá titul Přeborník/Přebornice Univerzity Palackého v přespolním běhu pro letošní rok. Závodní klání vypukne po 15. hodině na atletickém stadionu AK Olomouc, registrace závodníků z řad studentů a zaměstnanců UP probíhá již od 14 hodin. Kompletní propozice závodu najdete zde.

Měsíc čínské kultury

V pondělí 20. října bude v atriu Konviktu slavnostně zahájen Měsíc čínské kultury, který pořádá Konfuciova akademie ve spolupráci mimo jiné s naší fakultou. Součástí zahájení bude ukázka bojových umění wu-shu a taiji, také zazní čínské skladby hrané na strunný hudební nástroj ehru. Více tady.

Zahraniční stáž očima studenta

Pro všechny, kteří uvažují o zahraniční pracovní stáži, je připravena přednáška studenta 4. ročníku APA Marka Zaorala, který strávil rok v Londýně. Využít příležitosti zeptat se na to, co vás v této souvislosti zajímá, můžete v úterý 21. října od 15 hodin na NC 517. Událost najdete i na Facebooku.

Aktivní v každém věku

Již podeváté se ve středu 29. října uskuteční seminář zaměřený na aplikované pohybové aktivity seniorů Aktivní v každém věku, určený pracovníkům v sociálních službách a lektorům, kteří se zaměřují na práci se seniory. Účastníci se mohou přihlašovat na www.aktivnivkazdemveku.upol.cz, na tomto webu také najdou všechny potřebné informace.

Na Kosíř s Radostí z pohybu

Portál Radost z pohybu ve spolupráci s projektem Zaparkuj připravil pro všechny zájemce sérii vycházek a výletů po Olomouci a okolí nazvanou Podzimní větrání. Dvě vycházky jsou již minulostí, série pokračuje tuto sobotu celodenním výletem na Velký Kosíř a následně příští středu pak odpolední vycházku Terezským údolím u Náměště na Hané. Podrobněji na Radosti z pohybu



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew