Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
12.04.2016, 16:14, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje – 12. 4. 2016

Autor: Martin Višňa

Z hodiny s Jonathanem Hughesem z University of Gloucestershire v rámci osmého International Teaching Weeku v minulém týdnu. Více fotek na našem Facebooku. Foto: Martin Višňa

Další týden, další porce aktualit z naší fakulty. Co tu máme tentokrát? Budeme mít hosty, zároveň naši budou hosty jinde. Pak také přijedou zatím cizí, kteří chtějí být naši, a pak také další, kteří možná jednou budou chtít naši. Že nevíte, o čem je řeč? Pak se začtěte a všechno bude hned jasnější. Příjemné čtení a pohodové dny.

Robert Změlík na FTK

Atletický vícebojař a první československý olympijský vítěz v desetiboji z olympiády v Barceloně 1992 Robert Změlík bude ve čtvrtek 21. dubna hostem na naší fakultě. Na besedě se dozvíte zajímavosti z jeho sportovní kariéry, ale také o motivaci, která ho a Romana Šebrleho vedla k založení soutěže OVOV – Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, na jejíž organizaci se naše fakulta podílí. Beseda začíná v 17:15 v aule NA401. (FB událost)

Ze zasedání akademického senátu

Stěžejním bodem zasedání akademického senátu naší fakulty v minulém týdnu bylo projednání rozdělení finančních prostředků fakulty pro letošní rok. Tajemník Pavel Král členy senátu seznámil s položkami rozpočtu a upozornil, že letošní rok bude zlomový, protože se sčítá několik negativních trendů: příjmy fakulty poklesly, nejsou projekty a fakulta financuje provoz Aplikačního centra BALUO. Senátoři navržený rozpočet po diskusi schválili. Dále vzali na vědomí jmenování Zuzany Půžové do funkce proděkanky pro projektové řízení a rozvoj nebo žádosti o akreditace studijních oborů Kinantropologie (DSP), Trenérství a management sportu (NMgr., forma prezenční i kombinovaná) a Pedagogika volného času (Bc., forma kombinovaná).

Přijímací zkoušky

Přijímací řízení na všechny naše studijní obory kromě fyzioterapie proběhne v týdnu od 25. do 29. dubna, a to jak talentové zkoušky, tak ústní pohovory. V tento týden se učí blokově, nikoliv podle pravidelného rozvrhu.

Dětská univerzita na naší fakultě

Kromě zvýšeného počtu uchazečů o studium lze také ve výše zmíněném týdnu na naší fakultě očekávat zvýšený počet dětí. Ve středu 27. dubna do Aplikačního centra BALUO zavítají studenti Dětské univerzity, kteří budou ve víceboji soutěžit o poklad pana Neředína. Tak se nelekejte.   

Deadline diplomek

Studentům, kteří chtějí obhajovat své závěrečné diplomové práce na přelomu května a června, připomínáme, že své práce musejí odevzdat do 29. dubna.

Přebor UP v atletice

Poslední dubnová středa bude patřit další z tradičních sportovních událostí, které organizuje katedra sportu – univerzitnímu přeboru v atletice. Závodit se bude v běhu (od 60 do 1500 metrů včetně štafet), hodu diskem a oštěpem, vrhu koulí a skoku dalekém a vysokém, klání na atletickém stadionu započnou s úderem 15. hodiny. Přihlašovat se je možné v závodní kanceláři od 13:30. Více na www.pup2016.webnode.cz. (FB událost)

Reprezentace na Českých akademických hrách

Letošní České akademické hry hostí ve dnech 26. června až 1. července Univerzita Pardubice. Bojovat o titul Akademický mistr ČR se bude ve 22 sportovních disciplínách, do bojů samozřejmě zasáhnou i reprezentanti Univerzity Palackého. Jak se k reprezentaci přihlásit? TADY jsou k mání (v souboru PDF) základní informace k účasti na hrách a především přehled garantů sportů, u kterých se můžete přihlašovat. Další podrobnosti ke hrám pak najdete na adrese www.ceskeakademickehry.cz.

Fakulta roku

Anketa Fakulta roku byla prodloužena, hodnotit svoji, tedy naši, fakultu můžete až do 30. dubna. Své hodnocení můžete vyplnit zde. Předem mnohokrát děkujeme.

Cesta do Číny

Děkan Zbyněk Svozil a proděkan pro zahraniční vztahy Martin Kudláček v příštím týdnu navštíví partnerské školy v Číně, Beijing Sport University a Shanghai University of Sport. Po dobu jejich zahraniční cesty děkana zastoupí proděkan Svatopluk Horák.

Jednání s vedoucími kateder

V minulém týdnu proběhla setkání vedení fakulty s vedoucími jednotlivých kateder, na nichž se hovořilo především o personálních věcech, zejména o kvantifikaci činnosti akademických pracovníků a výsledcích evaluace výuky. Vedoucí kateder nyní jako každý rok provedou do konce května hodnotící rozhovory s jednotlivými pracovníky na katedrách.

Z pedagogické komise

Univerzitní pedagogická komise na svém posledním zasedání řešila mimo jiné problematiku úprav Studijního a zkušebního řadu UP v souvislosti s novelou zákona o vysokých školách nebo model kvantifikace činnosti akademiků. V tomto týdnu se zasedne k jednacímu stolu pedagogická komise fakultní, a sice ve čtvrtek 14. dubna od 13:30.

Svozilovy ploutvařky opět první

Tým ploutvových plavkyň, které vede děkan Zbyněk Svozil a které z většiny tvoří naše studentky, opět ovládlo mistrovství republiky v této disciplíně, už pošesté v řadě. Na šampionátu se pak blýskl i další náš student Jakub Jarolím, který plave v barvách Nového Jičína. Gratulujeme.

Společenská rubrika

Naše fakulta má nové posily. Radka Bartoňová z katedry APA v minulém týdnu porodila syna Jonáše a Markéta a Zdeněk Hamříkovi budou společně vychovávat dceru Anetku. Rodičům gratulujeme a přejeme s dětmi jen samé radosti.

Větrání na Svatém Kopečku

Svatý Kopeček je oblíbenou výletní lokalitou, a tak na něj dojde i v rámci série pěších výletů Větrání, kterou organizuje tým našeho webu Radost z pohybu. Výšlap na Kopeček bude 12 km dlouhý, půjde se z nádraží v Bohuňovicích se zastávkou na Kartouzce v Dolanech. A dojde i na Jiřího Wolkera. Sraz účastníků v 9:20 před olomouckým hlavním nádražím. (FB událost)

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew