Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
13.01.2016, 11:12, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje - 12. 1. 2016

Autor: Martin Višňa

Proděkan Radek Hanuš vysvětluje Jiřímu Rozbořilovi, jak funguje umělá sjezdovka v AC BALUO. Foto: M. Višňa

Také ve druhý týden letošního roku pro vás máme porci novinek z naší fakulty.  Ať už jste v kanceláři nad prací, v knihovně či v posteli nad učením nebo na horách na kurzu či dovolené, zastavte se na chvíli, ať víte, co se u nás děje. Porce je to tentokrát trochu výživnější, protože v příštím týdnu Vedení FTK informuje nevyjde, jednak kvůli kurzům, jednak i kvůli učení. Příjemné čtení.

Den otevřených dveří

Již tuto sobotu otevře naše fakulta dveře zájemcům o studium. Jak už je tradicí, nebude den otevřených dveří jen o informacích o jednotlivých studijních oborech, návštěvníci (tedy ne nutně jen uchazeči) se mohou těšit na bohatý doprovodný program, jako jsou nejrůznější ukázky měření, prohlídky AC BALUO nebo možnost vyzkoušení aplikovaných pohybových aktivit. Otevřené dveře na fakultě budou od 9 do 14 hodin. Program dne je k mání zde.

Uchazečům vstříc poté vyjedeme jako součást prezentace Univerzity Palackého na pražský veletrh vysokých škol Gaudeamus, který se koná ve dnech 26. a 27. ledna na výstavišti v Letňanech.

Výstava modelů lodí

Petr Šebesta, kterého znáte především jako fakultního pedela a údržbáře, je také výborným modelářem. Jeho do detailů propracované modely lodí, mezi nimi i nedávno dokončený bitevník Bismarck nebo obří plovoucí model lodě Bounty, si budete moci prohlédnout na výstavě v učebně NA 228, a to od pátku 15. do pondělí 18. ledna, samozřejmě bude otevřeno i během sobotního dne otevřených dveří.  

Výběrové řízení na zahraniční studijní pobyty

Připomínáme, že probíhá výběrové řízení na zahraniční studijní pobyty v akademickém roce 2016/2017. Všechny potřebné informace zájemci najdou v sekci Studentům – Studium v zahraničí, a to včetně údaje z nejdůležitějších – totiž termínu ukončení příjmu přihlášek, který je stanoven na 1. února.  

Studijní záležitosti

Všem studentům, kteří se v tomto týdnu budou potit u státních závěrečných, ale i běžných zkoušek, přejeme hodně štěstí.

Zároveň připomínáme, že od 19. ledna bude možné si zapisovat předměty na letní semestr ve STAGu, konkrétně studenti NMgr. oborů a doktorandi od 19. ledna, bakaláři od 21. ledna.

Deadline: pátek 15. ledna

Čím je pátek 15. ledna důležitý? Do tohoto data mají řešitelé projektů IGA předložit průběžné zprávy o dosavadním průběhu projektu, na základě vyhodnocení těchto zpráv budou projekty v letošním roce financovány. Zároveň by měli zbystřit i přihlášení účastníci konference EUCAPA (více o ní na www.eucapa.upol.cz), protože stejný termín je také deadlinem pro zasílání abstraktů jejich příspěvků.

Hejtman Rozbořil navštívil BALUO

Do Aplikačního centra BALUO v minulém týdnu zavítal hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (z návštěvy pochází fotka u těchto aktualit). Proděkan a manažer centra Radek Hanuš ho provedl nejen prostory, které budou sloužit testování sportovců, ale také jejich technickým zázemím. Společně pak jednali o možné spolupráci v podobě benefitů pro zaměstnance krajského úřadu a o dalších tématech.

Návštěva z Yunnan Normal University

Do AC BALUO se podívali také členové delegace z čínské Yunnan Normal University, kteří do Olomouce přijeli jednat o možné spolupráci s Univerzitou Palackého. Během jednání na rektorátu naši fakultu zastupoval proděkan Martin Kudláček.

Projektová jednání

Probíhají koordinační setkání k operačním programům. Na tom posledním pracovníci naší fakulty prezentovali svým kolegům projekty, na nichž se podíleli. Tuto středu se uskuteční další setkání, na němž budou zájemci seznámeni se zkušenostmi z přípravy projektu OP VVV Excelentní týmy a s informacemi o otevřených či plánovaných výzvách v OP PIK a OP Zaměstnanost.

Zasedání kolegií

Hned dvakrát se tento týden sejdou členové kolegií. K prvnímu jednání, společnému pro kolegium děkana i kolegium garantů studijních oborů, zasedli jejich členové už v pondělí, řešili strategii vědy na fakultě nebo kvantifikací činnosti akademiků. Ve středu je pak v plánu jednání kolegia děkana spojené s obhajobami projektů FRUP.

Hodnocení akademických pracovníků

V minulém týdnu prezentovala docentka Jana Talašová z přírodovědecké fakulty vedení naší fakulty systém hodnocení akademických pracovníků IS HAP. Ten je v současnosti využíván nebo zaváděn na pěti českých vysokých školách.

Kvantifikace činnosti akademiků

Upozorňujeme na následující termíny týkající se kvantifikace činnosti akademických pracovníků na naší fakultě.

do 31. 1. - doplnění a kontrola všech údajů v OBD, STAGu a INISu

26. 2. - předání výkazů ke kontrole pracovníkům FTK 

11. 3. - předání zkontrolovaných a doplněných výkazů vedoucím pracovišť

Školení zaměstnanců

V termínech 14. a 27. ledna a 10. 2., vždy od 9:30 do 12 hodin se v aule právnické fakulty uskuteční školení vedoucích pracovníků v bezpečnosti a ochraně zdraví při práci (BOZP) a požární ochraně (PO).

Uskuteční se také školení řidičů referentských motorových vozidel, a sice v termínech 21. ledna od 9 hod. v aule právnické fakulty, případně od 14 hod. v aule přírodovědecké fakulty. Pokud by vám tento termín nevyhovoval, koná se další školení 3. února od 14 hodin na přírodovědecké fakultě v Holici. Školení se týká především nových zaměstnanců a těch zaměstnanců UP, kterým platnost školení řidičů referentských vozidel v roce 2016 propadá.

Soutěž: Zimní kurz vaším objektivem

V souvislosti s konáním zimních kurzů, na které v současnosti vyjíždějí v rámci výuky naši studenti, vyhlašuje oddělení pro rozvoj a vnější vztahy soutěž o „nej“ fotku Zimní kurz vaším objektivem. Soutěž bude stejně jako vloni probíhat na naší facebookové stránce www.facebook.com/ftkup, kde také najdete podrobné informace k účasti.

Akademické atletické medaile

Pražský Strahov hostil v pondělí tradiční akademické mistrovství České republiky v halové atletice. Atleti v barvách Univerzity Palackého se v celorepublikové konkurenci neztratili a získali tři medaile. Nejlépe si vedla naše Petra Vašinová, která doběhla druhá na trati 1500 metrů, stejnou distanci zvládl jako třetí nejlepší mezi muži přírodovědec Pavel Hladík. Třetí z medailí, bronzovou, pak vybojoval na šedesátce Dominik Záleský. Gratulujeme!

Testování sportovců

V minulém týdnu jsme se zmiňovali o tom, jak se nám na chodbách hemží fotbalisté Sigmy Olomouc a FC Slovácko, kteří u nás absolvovali kondiční testy na začátku přípravy před jarní částí sezony (přečíst jste si o tom mohli tady). Nyní bychom ještě dodali, že třetí „S“ přidal profesor Rudolf Psotta, který v Praze testoval hráče Slavie.  

Radost z pohybu v Českém rozhlasu a v terénu

Martin Višňa byl minulý týden hostem pořadu Českého rozhlasu Olomouc Kraj na dlani, hovořil o Radosti z pohybu a jejích aktivitách pro veřejnost. Záznam vysílání si můžete poslechnout zde.

Vedle rozhlasových vln ale Radost z pohybu míří především do terénu – stejně jako jindy i tuto středu od 18 hodin se můžete zúčastnit společného běžeckého tréninku Jogito ergo sum (sraz na atletickém stadionu), anebo můžete zvážit účast na přechodu z Ovčárny k motorestu Skřítek, který se v rámci série výletu Větrání koná poslední lednovou sobotu.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew