Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
13.01.2015, 12:27, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje - 12. 1. 2015

Autor: Martin Višňa

Pohoda na kurzu.
Foto z FB Michala Šafáře

Ani v týdnu, kdy se vedení fakulty kvůli zimním kurzům a dalším povinnostem nesešlo ke své pravidelné pondělní poradě, nepřijdete o várku nejžhavějších aktualit. Jsou v nich myšlenky na sobotu, na sníh i jaro, takže pro každého něco. Příjemné čtení.

Den otevřených dveří

Naše fakulta, stejně jako ostatní fakulty Univerzity Palackého, v sobotu v době od 9 do 14 hodin otevře dveře uchazečům o studium. Těšit se mohou na informační bloky se zástupci vedení a prezentace jednotlivých studijních oborů, ale také na bohatý doprovodný program, v rámci něhož si mohou například zahrát indoor curling nebo absolvovat testy, kterými procházejí špičkoví sportovci. Podrobné informace najdete zde.

Gaudeamus Praha

Pokud uchazeči nebudou moci dorazit na den otevřených dveří přímo do prostor fakulty, mohou využít možnosti dozvědět se potřebné informace ke studiu u nás a životu v Olomouci na veletrhu vzdělávání Gaudeamus, který se na pražském výstavišti uskuteční ve dnech 27. a 28. ledna.

Nabídka dvouoborové tělesné výchovy

Fakulta tělesné kultury a Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci nabízejí dvouoborové studium tělesné výchovy a čínštiny, resp. japonštiny s možností absolvovat část studia na partnerských univerzitách Shanghai University of Sport a Hangzhou Normal University, resp. Nippon Sport Science University. Více informací o studiu zde, případně u proděkana Martina Kudláčka.

Výběrové řízení na zahraniční pobyty

Naše fakulta těsně před Vánocemi vyhlásila výběrové řízení na zahraniční studijní pobyty v akademickém roce 2015/2016. Zájemci najdou všechny potřebné informace zde.

Zápis předmětů letního semestru

Od 20. ledna si můžete ve STAGu zapisovat předměty na letní semestr. Předzápis bude možný do 23. února.

Neředínský bibliobox

Připomínáme, že nově můžete pro vracení knih do naší knihovny využívat bibliobox umístěný u spodního vchodu do budovy A, děkanátu.

Časosběr ze stavby Balua

Na univerzitním YouTube kanálu můžete zhlédnout první část časosběrného videa ze stavby aplikačního centra Baluo - zde, vývoj stavby od jejího zahájení po konec září. V současnosti již připravujeme další část videa, průběžně můžete vývoj stavby sledovat také ve fotogalerii na fakultním Facebooku.  

Projekty IGA

Oddělení pro vědu a výzkum připomíná zájemcům o podání projektů IGA, že uzávěrka soutěže se blíží (16. ledna), proto je vhodné žádosti co nejdříve konzultovat s garanty prioritních témat. Více na webu Projektového servisu UP.

Obhajoba projektů FRUP

Příští pondělí se uskuteční obhajoby projektů FRUP, za naši fakultu bude obhajován jediný projekt, a to Inovace předmětu Pedagogicko-psychologické aspekty pohybové rekreace (PARE a KPARE) Jany Hoffmannové z katedry rekreologie. Obhajoba proběhne v 11 hod. na NA317.

Registrace Dětské univerzity

Dětská univerzita při Univerzitě Palackého otevřela registraci pro letní semestr, všechny informace a registrační formulář najdete na webu Pevnosti poznání

Cena Josefa Hlávky

Nadace Český literární fond bude opět společně s Nadáním Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových udělovat Ceny Josefa Hlávky za původní knižní práci z oblasti vědecké a odborné literatury publikovanou v ČR v uplynulém kalendářním roce v těchto oblastech: společenské vědy, vědy o neživé přírodě, vědy o živé přírodě, lékařské vědy. Návrhy na ocenění (včetně výtisku publikace) může zaslat každá právnická i fyzická osoba do 31. ledna 2015 na adresu: Nadace Český literární fond, Pod Nuselskými schody 3, 120 00 Praha 2.

Zimní kurz vaším objektivem

Máte zajímavou fotku z vašeho zimního kurzu? Pošlete nám ji zprávou na fakultní Facebook, kde proběhne „lajkovací“ soutěž o nejoblíbenější fotku s kurzovní tematikou. Podmínky: každý účastník z FTK může poslat jednu fotku, ta musí pocházet ze zimního kurzu a musí na ní být sníh. Do zprávy též uveďte popis fotografie a své jméno. Autor nejoblíbenější fotografie získá krásnou fotopublikaci Největší plachetnice světa.

Větrání má termíny

Tým Radosti z pohybu na letošní rok připravuje sérii turistických akcí Větrání, již nyní jsou známy termíny jarní etapy. Sérii zahájí na konci března výlet do Kroměříže, v květnu se můžete těšit na dva pěší výlety v rámci majálesu a jaro zakončí poslední červnový víkend výstup na Smrk v Rychlebských horách. Všechny termíny najdete na Radosti z pohybu.

Fakulta roku

Ještě do 15. ledna můžete hlasovat v anketě Fakulta roku. Jsme pro vás tou nejlepší? Pak nám můžete poslat svůj hlas zde.

Ročenka 2014 – výzva

Již brzy se začne připravovat ročenka (nikoliv výroční zpráva) naší fakulty za rok 2014. Pokud se na vašich pracovištích událo v uplynulém roce něco, s čím se chcete pochlubit a neobjevilo se to na fakultních stránkách, Facebooku, Radosti z pohybu, Žurnálu apod., kontaktujte písemně Martina Višňu. Deadline je 1. února. Loňskou ročenku můžete najít zde.

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew