Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
10.05.2016, 12:44, Stáří: 8 r.

Vedení FTK informuje - 10. 5. 2016

Autor: Martin Višňa

Z jednání o přístrojovém vybavení fakulty.
Foto: Martin Višňa

Další týden je tu a s ním i pravidelné novinky z naší fakulty. Některé zprávy jsou zbrusu nové, některé z minulého týdne raději opakujeme, protože by neměly zapadnout. Ideálním místem na jejich čtení je v těchto dnech park, ale pokud do parku zrovna nemůžete, aplikujte alespoň po přečtení novinek procházku po neředínském horizontu. Příjemné dny.

Proděkanský tým v novém složení

Vedení naší fakulty doznalo v uplynulých dnech další změny. Z osobních důvodů opustil proděkanský tým profesor Ivo Jirásek, kterému v minulém týdnu děkan Zbyněk Svozil předal pamětní medaili a poděkoval za práci pro vědu a pro fakultu obecně. Novým proděkanem pro vědu a výzkum byl jmenován František Chmelík, který již má s prací na tomto oddělení řadu zkušeností. Jmenovací dekret převzal z rukou děkana na začátku tohoto týdne.  Už v minulém týdnu převzala jmenovací dekret Zuzana Půžová, nová proděkanka pro projektové řízení a rozvoj.  

Připravované projekty a výstavba CKV

Pracovní týmy v současnosti připravují několik velkých projektů do aktuálně vyhlášených výzev, které mohou významně ovlivnit podobu naší fakulty, výuku a výzkum. Jedná se o projekt ve výzvě Excelentní výzkum, projekt inovace doktorského studijního programu, připravuje se také inovace studijního programu Tělesná výchova a sport a v rámci ERDF výzvy pro vysoké školy se chystá projekt na modernizaci neředínských budov fakulty.

Konec letního semestru

Letní semestr je na svém konci, všem studentům přejeme úspěšné absolvování zápočtů a zkoušek. Zároveň bychom ale chtěli poprosit, ať nezapomínají na evaluaci absolvovaných předmětů. Pokud vám nerozdají evaluační dotazníky vyučující, můžete si je vyzvednout na vrátnici, kam je pak také vyplněné odevzdáte. Zároveň bychom chtěli vyučující upozornit na povinnost vypsat dostatek termínů pro zápočty a zkoušky.

Přihlášky na doktorské studium

Zájemcům o doktorské studium na naší fakultě připomínáme, že deadline přihlášek je 31. května. Náležitosti a informace k přihlášce najdete zde

Informační schůzka v AC BALUO

Tým Aplikačního centra BALUO zve všechny zájemce z řad studentů naší fakulty na informační schůzku týkající se možností budoucího zapojení do aktivit v rámci diagnostiky, fitness, pohybových studií, dětského koutku apod. Schůzka se uskuteční v úterý 24. května v 15 hod. v pohybovém studiu ve 3. patře AC BALUO.

Sportovní den UP

Naše univerzita bude ve středu 11. května sportovat! Akademik sport centrum ve spolupráci s dalšími univerzitními pracovišti připravilo pro studenty a zaměstnance nabitý sportovní program, jen namátkou vybíráme: cyklovýlet s rektorem, discgolf, funkční trénink, jachting nebo třeba turnaj v nohejbalu. Zavítat můžete i do Aplikačního centra BALUO, na lezeckou stěnu a do bazénu, nebo můžete vyrazit pod hlavičkou Radosti z pohybu na pěší výlet Bouzovskem. Více zde

Reprezentace na Českých akademických hrách

Letošní České akademické hry hostí ve dnech 26. června až 1. července Univerzita Pardubice. Bojovat o titul Akademický mistr ČR se bude ve 22 sportovních disciplínách, do bojů samozřejmě zasáhnou i reprezentanti Univerzity Palackého. Jak se k reprezentaci přihlásit? TADY jsou k mání (v souboru PDF) základní informace k účasti na hrách a především přehled garantů sportů, u kterých se můžete přihlašovat. Další podrobnosti ke hrám pak najdete na adrese www.ceskeakademickehry.cz.

Kurz Plavání - plavčík

Pro studenty a absolventy naší fakulty i zájemce z řad veřejnosti, kteří by chtěli pracovat na pozici plavčíka, je určen kurz Plavání – plavčík. Kurz bude zahájen 17. května v 8:40 v Aplikačním centru BALUO. Podrobnější informace jsou k dispozici na stránkách Celoživotního a dalšího vzdělávání.

Seminář kvalitativního výzkumu

V úterý 17. května se uskuteční druhý seminář věnovaný kvalitativnímu výzkumu s Donaldem Robersonem. Zváni jsou všichni zájemci, seminář začíná ve 13 hodin na NA209.

Sport Talent 2016 a plavecký kemp

Na první červnovou sobotu připravuje Aplikační centrum BALUO ve spolupráci s programem SportAnalytik odpolední veletrh sportovních příležitostí nazvaný jednoduše Sport Talent 2016. Na veletrhu bude možné otestovat sportovní předpoklady dětí, případně se rovnou zapsat do týmu u některého z prezentovaných regionálních oddílů. Z dalších chystaných akcí v AC BALUO lze jmenovat letní plavecký kemp, který by měl naše centrum opanovat v druhé polovině července a kterého by se měla zúčastnit čtyřnásobná olympijská vítězka Inge de Bruijn.

Sportovní medicína v Dříteči

Krátce se vrátíme o téměř měsíc zpět, kdy v Dříteči nedaleko Pardubic proběhl čtvrtý ročník Symposia sportovní medicíny a dalších věd ve vrcholovém sportu. Naše fakulta se totiž na události, kam se sjelo na tři sta odborníků, výraznou měrou podílela. Michal Botek se stal členem organizačního týmu, velké zastoupení pak naše fakulta měla mezi vystupujícími – dva příspěvky přednesl děkan Zbyněk Svozil, dále vystoupili například Iva Machová, Iva Klimešová, Michal Šafář, František Langer nebo třeba doktorand Tomáš Macoun.

Zažijte radost z pohybu

S týmem našeho webu Radost z pohybu se můžete pravidelně hýbat. Každé pondělí v 18 hodin můžete vyrazit na Roll UP, společnou projížďku na in-line bruslích, středa zase patří běžeckým tréninkům Jogito ergo sum. A pak tu jsou výlety Větrání – aktuálně se můžete vydat v rámci Sportovního dne UP na putování Bouzovskem, v sobotu v sedle kola můžete objet tři hanácké věže. Za týden je pak v plánu cesta na okraj Moravského krasu. Bližší informace najdete na www.radostzpohybu.cz/zazijradost.

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213. Uzávěrka je vždy v úterý v 9:00.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew