Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
03.12.2014, 10:16, Stáří: 9 r.

Vedení FTK informuje - 1. 12. 2014

Autor: Martin Višňa

Z punčů. Foto: Martin Višňa

To nám ten advent ale pěkně začíná, co? Vlaky a tramvaje stojí, auta jedou, ale v inverzi zrovna nevoní. Nejlepší dopravní prostředek jsou tak vlastní nohy (pokud tedy slouží), na tom se jistě shodneme. A když nás dovedou na punč nebo řízek s děkanem, pak už vážně na světě nic lepšího není. Tak pozorně čtěte následující řádky, ať víte, kam v následujících dnech jít.

36 tisíc pro ranou péči

Začněme tím punčem. Protože Vedení FTK informuje vychází s mírným zpožděním, můžeme se začerstva otevřeně pochválit – jsme borci! Navzdory ledovému dešti jsme na stánku Dobrého místa pro život na vánočních trzích prodali punč za více než 36 tisíc. Výtěžek z této částky podpoří činnost olomouckého Střediska rané péče. Respekt a velký dík patří všem na obou stranách prodejního pultu. (Fotogalerie)

Univerzitní chodecká výzva

Tým portálu Radost z pohybu opět připravil chodeckou výzvu, tentokrát po deset dní chodí s krokoměrem pracovníci a studenti všech fakult a rektorátu Univerzity Palackého, a to včetně rektora Jaroslava Millera nebo děkana teologické fakulty Petera Tavela. Naši fakultu zastupují ve výzvě tři ženy – Soňa Formánková, Lada Dušková a Bára Kristová – a děkan Zbyněk Svozil. Tak jim držme palce, ať nám vychodí vítězství. Průběžné výsledky můžete sledovat na Radosti z pohybu.  

Ze studijní oblasti

S blížícím se začátkem zkouškového období připomínáme vyučujícím, že jsou podle článku 20 Studijního a zkušebního řádu UP povinni vypsat dostatek termínů pro zápočty a zkoušky.

Gabriela Wulf hostem na fakultě

Přední americká sportovní psycholožka zabývající se pohybovým učením Gabriela Wulf bude v příštím týdnu díky projektu INTEFTEK přednášet na naší fakultě. V úterý od 13 hodin na téma Changing learner's focus of attention to enhance motor performance and learning, ve středu pak od 10 hodin na téma The optimal theory of motor learning. Obě přednášky se uskuteční v zasedací místnosti NA309. (Pozvánka)

Přebor v halové atletice

Tradiční předvánoční přebor v halové atletice se uskuteční příští středu, tj. 10. prosince, od 18 hodin v atletické hale AK Olomouc na třídě 17. listopadu. Soutěžit se bude v běhu na 60 m, vrhu koulí a skoku dalekém a vysokém. Závodníci se mohou přihlašovat před zahájením přeboru přímo na místě u jednotlivých disciplín. (FB událost)

Vánoční řízek

Všichni zaměstnanci fakulty jsou zváni na tradiční předvánoční setkání známé jako Vánoční řízek, které proběhne ve čtvrtek 11. prosince od 15:30 v neředínské menze. Nebude chybět hudba k poslechu i tanci, dobré víno a něco hříchů na zub. (Pozvánka)

Psychologie sportu v praxi

Konfrontaci pohledů sportovních psychologů, trenérů, sportovních lékařů a novinářů, rodičů a samotných vrcholových sportovců nabídne na konci příštího týdne 5. mezinárodní konference Psychologie sportu v praxi, kterou pořádá naše fakulta společně s Asociací psychologů sportu ČR. Mezi hosty budou například tenistka Petra Kvitová, mentální kouč Wim Hof nebo předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník, samozřejmě nebude chybět náš Michal Šafář. Více na www.sportpsy.upol.cz.

Z jednacích sálů

Výjezdní vedení: Vedení fakulty se na konci minulého týdne sešlo na výjezdním zasedání v Lednici. Tématy jednání byla výstavba centra Baluo, finance a investiční strategie na příští období, příprava akreditace oborů Rekreologie a Trenérství a sport.

Tajemník v Číně: Tajemník Pavel Král odletěl v pátek s delegací Olomouckého kraje do Číny s cílem navázání konkrétní spolupráce v oblasti pohybových aktivit a zdravého životního stylu.

Návštěva z Číny: O víkendu na naši fakultu zavítala návštěva ze Sportovní univerzity v Pekingu, s ní proběhlo jednání o spolupráci v oblasti výzkumu a sportu, též o možné výměně studentů.

Delegace v Groningenu: Naše delegace ve složení děkan Zbyněk Svozil, proděkan Martin Kudláček a tajemník Pavel Král jednali na lékařské fakultě v nizozemském Groningenu o spolupráci v oblasti výzkumu a doktorského studia.

3. národní konference APA

V Lednici se koncem minulého týdne uskutečnila 3. národní konference aplikovaných pohybových aktivit. Během třídenní události došlo mimo jiné na prezentaci výsledků projektů Krtek v síti či Zvýšení profesních kompetencí studentů zdravotnických a tělovýchovných studijních programů ve vztahu k osobám se zdravotním postižením (ZVYK), debaty na téma komunikace v oblasti APA či podpory APA na celonárodní úrovni, také na valnou hromadu České asociace APA. Konferenci zpestřil svým příspěvkem cyklista Josef Zimovčák, který na vysokém kole zdolal slavnou Tour de France a s vysokým kolem také dorazil do přednáškového sálu, nebo praktickým workshopem inkluzivních her Ken Black. (Fotogalerie)

Cesty japonského meče

Naše fakulta ve spolupráci s katedrou asijských studií filozofické fakulty připravila minulou středu prezentaci východního šermu nazvanou Cesty japonského meče. Padesátka diváků zhlédla ukázky tradičních japonských stylů kendo, battojutsu a katori shinto-ryu, které se u nás nově vyučují v rámci nepovinných předmětů. (Fotogalerie)

Fakulta roku

Stejně jako před rokem, kdy jsme díky vašim hlasům mezi sportovně zaměřenými fakultami vyhráli, můžete pro naši fakultu hlasovat v anketě Fakulta roku. Tedy pokud jsme pro vás stále jedničky, což věříme, že jsme.

 

Máte novinku, která by se v této rubrice mohla objevit? Nebo se vaše pracoviště podílí na zajímavé akci? Dejte vědět! Pište Martinu Višňovi nebo klepejte na prosklené dveře NA213.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew