Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
05.08.2014, 14:42, Stáří: 10 r.

V Čechových sadech zazáří Jack Nicholson, Smetanovy roztancují latinskoamerické rytmy

Autor: Radek Zogata

Olomouc (5. srpna 2014) – Organizátoři projektu Zaparkuj – oživení olomouckých parků připravili v prvním srpnovém týdnu hned dvě zajímavé akce pro veřejnost. Ve středu 6.  srpna promítnou v Čechových sadech v rámci letního kina legendární horor Stanleyho Kubricka Osvícení, o den později pak pozvou Olomoučany k tanci i poslechu na Velkou letní salsa a latino tancovačku.

Temný Nicholson u Boženy Němcové

„REDЯUM“ („MURDER“) opakuje si malý Danny, když se Jack začne dobývat sekerou dovnitř… Hororový thriller režiséra Stanleyho Kubricka v hlavní roli s Jackem Nicholsonem podle stejnojmenné knižní předlohy Stephena Kinga. Napínavý snímek s tíživou atmosférou a znepokojivě dlouhými nájezdy kamery. Nicholson ve své nejděsivější podobě. Hotelové bludiště, halucinace, strach, momenty překvapení a temná hudba, která utichá. „Jsme rádi, že po Tarantinově Nespoutaném Djangovi, jehož projekci na Poděbradech navštívilo na tři stovky lidí, můžeme v centru města nabídnout divákům další světovou klasiku,“ říká Ondřej Martínek, koordinátor projektu. Projekce začíná ve 21:30 a je zdarma. Na místě bude k dispozici také občerstvení a deky k zapůjčení.

Latinské rytmy u altánu

Bohatý program plný workshopů známých i méně známých latinskoamerických tanců pod vedením lektorů Akademik sport centra UP, taneční ukázky a volnou tančírnu – to vše slibuje Velká letní latino a salsa tancovačka, která se odehraje ve čtvrtek 7. srpna ve Smetanových sadech. „Malí i velcí návštěvníci si budou moci vyzkoušet v rámci workshopů i volné tancovačky energickou kubánskou Salsu, romantickou Bachatu z Dominikánské republiky či smyslný brazilský Zouk. Připraveny budou i ukázky veselého brazilského tance Samba de Gafieira,“ vypočítává body programu Martínek. Začátek akce je v 18:00 u altánu ve Smetanových sadech a je také zdarma.

Zaparkuj – oživení olomouckých parků je společným projektem Univerzity Palackého v Olomouci, statutárního města Olomouc a Výstaviště Flora Olomouc. Klade si za cíl pořádat v olomouckých parcích a jiných veřejných prostorách nízkonákladové a nízkoprahové akce kulturního, sportovního a společenského charakteru. Více na www.facebook.com/zaparkuj.

Zprávu zpracoval Radek Zogata, oddělení komunikace UP



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew