Úprava cen jídel v menzách UP
Vážení studenti a zaměstnanci UP, v souvislosti s poklesem dotace na jedno studentské jídlo, vzestupem cen potravin a ostatních režijních nákladů včetně DPH, ale zejména snahou o zachování maximální cenové výhodnosti a variabilnosti všech připravovaných jídel, dochází od 1. 3. 2012 v menzách UP k úpravě metodiky tvorby cen.
Tato změna spočívá ve zpřesnění a rozšíření kalkulací cen jednotlivých jídel s ohledem na plnění očekávání všech skupin našich zákazníků. Změny v kalkulacích jídel umožní vyšší variabilitu standardního jídelníčku, přípravu ekonomicky nenáročných jídel za velmi příznivé ceny, ale i minutek a specialit. V souladu se Zákonem o cenách č. 526/1990 Sb. jsou kalkulace ceny jednotlivých jídel stanoveny na základě ekonomicky oprávněných nákladů.
Prodejní ceny jídel pro studenty a zaměstnance UP zahrnují:
- průměrné náklady pořízení odpovídajícího množství surovin na konkrétní recepturu jídel,
- částečný podíl osobních a věcných nákladů hrazený studenty a zaměstnanci UP,
- příslušnou sazbu DPH.
Bližší informace viz: Kalkulace cen jednotlivých druhů jídel, http://skm.upol.cz/.
Věříme, že si z naší nabídky vyberete a zachováte nám svou přízeň.
vedení SKM UP
Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.