Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
15.04.2016, 12:50, Stáří: 8 r.

UPoint – informační centrum a obchod Univerzity Palackého v Olomouci slaví první narozeniny

Autor: OK

Olomouc (15. dubna 2016) - Téměř 18 tisíc návštěvníků si našlo za rok cestu do univerzitního informačního centra a obchodu UPoint na Horním náměstí v Olomouci. UPoint, který právě tento týden slaví rok své existence, navštěvují jak studenti a absolventi Univerzity Palackého, tak čeští i zahraniční turisté.

Informační centrum Univerzity Palackého, obchod, čítárna i komunitní místo, to vše zahrnuje UPoint v samém historickém středu Olomouce – v domě U Černého psa. Na dvou stech metrech čtverečních najdou návštěvníci autorskou módní kolekci, knihy z univerzitního vydavatelství, informační materiály, a především spoustu upomínkových předmětů v barvách a stylu Univerzity Palackého. Právě ty si rychle našly cestu k zákazníkům. „Téměř pět tisíc z nich se ozdobilo plackou s logem, skoro dva tisíce lidí má ve svém šatníku mikinu nebo tričko z naší univerzitní kolekce, patnáct set si ranní kávu nebo čaj dopřává z hrníčku s logem UP, další tisícovky příchozích zaujaly naše psací potřeby – tužky a bambusová pera. Velký zájem je i o naše medvídky s logem. Při výběru sortimentu klademe důraz na tuzemskou výrobu,“ řekla Lenka Matoušková, vedoucí UPointu.

Veškerý informační a prodejní servis zajišťují studenti univerzity, návštěvníci tak dostávají na své otázky ohledně studia a fungování školy zasvěcené odpovědi. Studenti a absolventi UP jsou podepsáni i pod částí sortimentu, ať už se jedná design některých upomínkových předmětů nebo o návrhy módní kolekce UniWearCity. Trička a mikiny v univerzitním stylu si oblíbili i úspěšní absolventi a hosté Univerzity Palackého, jako například Jakub Železný, Bohdan Pomahač, Jiří Suchý, Helena Suková nebo Vít Pohanka.

UPoint funguje také jako společenské centrum, je místem různých přednášek, výstav, workshopů. Veřejnost se tady může pravidelně setkávat i se zajímavými osobnostmi Univerzity Palackého, které se představují v cyklu besed UP host. O svém životě i práci tak už například mluvil amerikanista Josef Jařab nebo rektor Jaroslav Miller. „Prostory UPointu ale nejsou určeny jen akademické obci. Slouží i široké veřejnosti a turistům. Ti všichni u nás najdou bezdrátové připojení k internetu a možnost posedět v příjemném prostředí nad kávou z lokální pražírny Kodó,“ dodává Matoušková.

UPoint postupně rozšiřuje své služby, od letošního jara tak například začal fungovat i internetový obchod. „Řada našich absolventů, kteří nejsou z Olomouce, se na nás obracela a chtěla si koupit něco s logem své alma mater. Proto jsme jim vyšli vstříc a nabízíme prodej i přes internet. Pár týdnů po jeho spuštění už máme na tento krok hodně pozitivních ohlasů,“ uvedla tisková mluvčí Univerzity Palackého Gabriela Sýkorová Dvorníková.

UPoint připravil u příležitosti svých prvních narozenin i speciální akci pro zákazníky: „Od soboty 16. do soboty 23. dubna je u nás káva Kodó a čokoláda z automatu zdarma, zlevnili jsme také a mikiny UniWearCity z 1090 na 830 Kč a příchozí si budou moct ke kafi dát koláčky z menzy nebo ochutnat hořkou čokoládu z Troubelic a UP víno,“ uvedla Lenka Matoušková.

Kontaktní osoby:

Lenka Matoušková | vedoucí
Univerzita Palackého v Olomouci | UPoint
E: lenka.matouskova@upol.cz | T: 737 214 128
www.upoint.upol.cz



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew