Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
20.08.2012, 08:32, Stáří: 12 r.

Univerzitní školka má plno

Autor: Milada Hronová

Ilustrační foto: archiv MŠ Univerzity Palackého

Padesát dětí zcela zaplní od 3. září Mateřskou školu Univerzity Palackého. Dvě třetiny z nich jsou děti zaměstnanců univerzity, zbylou třetinu tvoří neuniverzitní veřejnost. Školka umístěná v budově Fischerových kolejí se zaměřuje na stimulaci rozvoje funkcí pro úspěšné zvládnutí čtení, psaní a počítání. 

„Pro předškoláky chystáme letos také seznamování s angličtinou a v oblasti výtvarné a hudební výchovy hodláme pokračovat v nastavené spolupráci s jednotlivými katedrami. Kromě logopedie a rozvoje grafomotoriky plánujeme rozvinout také diagnostiku a podporu dětí se speciálními vzdělávacími potřebami,“ sdělila Žurnálu ředitelka mateřské školy Taťána Nátěstová. 

Univerzitní školka funguje od letošního února. Pedagogická a přírodovědecká fakulta do stavebních úprav a vybavení investovaly přibližně jedenáct milionů korun. Podle Nátěstové byl předchozí půlrok pro mateřskou školu především ve znamení adaptace na nové prostředí a nové podmínky. „Do nové školky nastoupily nové děti a nový personál. Bylo třeba se postupně poznat,“ vysvětlila ředitelka. Přesto se ve školce žilo naplno. Dokazují to aktivity, které připravili studenti univerzity i rodiče. 

„Nyní budeme muset řešit vybavení školní zahrady," naznačila Nátěstová. Školka plánuje do budoucna také postupné dovybavení pomůckami, knihami a hračkami.

O tom, že univerzitní školka je úspěšný projekt, svědčí i fakt, že obdobné zařízení pro děti plánuje univerzita zřídit také v areálu průmyslové zóny Šlechtitelů v Holici, kde z dotačních prostředků EU buduje nová vědecká centra.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew