Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
08.09.2015, 17:04, Stáří: 9 r.

Také hry a hračky pomohou uprchlíkům

Autor: OK

Olomouc (8. září 2015) – Veřejnou sbírku hraček a her v souvislosti s uprchlickou krizí vyhlásila Univerzita Palackého v Olomouci ve spolupráci s Charitou Olomouc. Vedle ostatní materiální pomoci, která je koordinována řadou dalších subjektů, chce univerzita i tímto způsobem pomoci překonat uprchlickým rodinám těžké chvíle na jejich cestě. Lidé mohou nosit hračky pro děti, ale i hry pro dospělé do univerzitního informačního centra a obchodu UPoint na Horním náměstí.

„Vítané jsou kostky, hlavolamy, dětské obrázkové knížky a další. Velice oblíbené je pexeso, které samozřejmě musí být už nastříhané,“ upřesnil za Univerzitu Palackého prorektor pro vnější vztahy Petr Bilík. Vhodné naopak nejsou velké plyšové hračky, se kterými se špatně manipuluje, nebo příliš složité stolní hry. Donesené věci by měly být čisté a nepoškozené, aby dobře posloužily svému účelu.

Univerzita sbírku vyhlásila po konzultaci s Charitou a dalšími subjekty, poradili ale také studenti, kteří z dotčených oblastí pocházejí.

„Tato forma sbírky je velmi dobrým a vítaným doplňkem ostatních humanitárních aktivit, které v současné době probíhají,“ podotkl zástupce ředitelky Charity Olomouc Petr Macek.

Sbírka zatím není časově omezena. Část věcí odvezou potřebným zástupci Univerzity Palackého a Charity do oblastí humanitární krize v pátek v rámci monitorovací cesty.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew