Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
06.02.2015, 10:38, Stáří: 9 r.

Studenti speciální pedagogiky z UJAKu můžou dostat šanci v Olomouci

Autor: OK

Olomouc (5. února 2015) – Studenti ohrožení neudělením akreditace oboru Speciální pedagogika – učitelství na pražské Univerzitě Jana Amose Komenského (UJAK) mohou dostat šanci k dokončení svého studia na Univerzitě Palackého v Olomouci (UP). Studijní obor Speciální pedagogika je jedním z klíčových oborů, který nabízí a dlouhodobě rozvíjí Pedagogická fakulta UP.  

V současné době se zabýváme možností nabídnout studentům oborů z oblasti speciální pedagogiky pokračování jejich studia v Olomouci. Pedagogická fakulta má platné akreditace pro bakalářské, navazující magisterské i ‘dlouhé‘ magisterské a doktorské studijní programy ve speciální pedagogice, některé dokonce i v anglické i ruské verzi. U části z nich jde o učitelsky zaměřené obory,“ uvedl Jiří Langer, zástupce ředitele Ústavu speciálněpedagogických studií. Fakulta podle Langera nyní velmi intenzivně analyzuje, jak obsahově propojit studium realizované na UJAK se studiem na UP.

V současné chvíli bohužel nemůžeme říct přesný počet studentů, kterým bychom byli schopni vytvořit odpovídající podmínky. I při případném přesunu studentů totiž musí zůstat zachována vysoká kvalita studia speciální pedagogiky na pedagogické fakultě v Olomouci, doplnila Libuše Ludíková, proděkanka pedagogické fakulty pro vědu, výzkum a doktorská studia. Pedagogická fakulta UP se však bude snažit najít řešení pro vyšší počet studentů, neboť pro řadu z nich může aktuální situace znamenat významný problém, včetně uznání kvalifikace pedagogických pracovníků.



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew