Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
01.10.2013, 08:43, Stáří: 11 r.

Stovka dětí složí imatrikulační slib, zimní semestr Dětské univerzity je za dveřmi

Autor: Martin Višňa

(Olomouc, 1. října 2013) Stejně jako řádným vysokoškolákům brzy začne výuka i posluchačům Dětské univerzity. Ti složí svůj imatrikulační slib 2. října. Během podzimu pak nahlédnou pod pokličku různých vědních oborů a před Vánocemi jejich studium vyvrcholí slavnostní promocí. 

Do stavu studentského budou přihlášené děti uvedeny během slavnostní imatrikulace, která proběhne 2. října od 15 hodin v aule přírodovědecké fakulty. Před zástupci zapojených fakult Univerzity Palackého slíbí, že vše, co se v průběhu Dětské univerzity naučí, jim bude sloužit k dalšímu vzdělávání a poznávání. Obdrží také indexy, do nichž budou sbírat razítka za absolvování jednotlivých přednášek. 

Na akademické půdě Univerzity Palackého a také v Moravském divadle se budou děti scházet celkem dvanáct týdnů. Vedle slavnostních aktů je během deseti přednášek čeká například olympiáda ve smyslovém vnímání, přednáška o rizicích číhajících na sociálních sítích nebo se naučí skládat operu. Výuka probíhá vždy ve středu od 15 hodin, v případě přednášek v Moravském divadle je začátek plánován již o půl hodiny dříve. V divadelním sále také studenti 18. prosince převezmou absolventské diplomy.

Rozvrh výuky včetně anotací jednotlivých přednášek a dalších informací najdou přihlášené děti, jejich rodiče a zájemci o studium v dalších semestrech na webových stránkách projektu http://www.popup.upol.cz/childrens-university/.

„Zájem o Dětskou univerzitu je velký. Podobně jako u předchozích semestrů byla i kapacita tohoto zaplněna během několika dní. Přednášky absolvuje stovka dětí převážně z Olomouce a okolí, dojíždět opět bude i pětadvacet žáků ze škol v Novém Jičíně a máme tu také děti z Fulneku nebo Kroměříže,“ uvedla koordinátorka Dětské univerzity Iveta Elišková.

Dětská univerzita je určena pro děti ve věku od 8 do 12 let. Jejím smyslem je hravou formou přiblížit dětem svět vědy a seznámit je s vysokoškolským prostředím. Organizace Dětské univerzity je financována z celouniverzitního projektu Univerzita Palackého – centrum vědy pro všechny (PopUP), který si klade za cíl popularizovat u veřejnosti vědecko-výzkumnou činnost na univerzitě.

Zprávu připravil Martin Višňa, oddělení komunikace UP



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew