Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
29.10.2015, 09:25, Stáří: 9 r.

Spolupráce škol a stipendia Norských fondů a fondů EHP

Autor: pdf

Univerzitě Palackého v Olomouci se podařilo pro rok 2015/2016 získat projekt institucionální spolupráce č. NF-CZ07-ICP-3-169-2015 v rámci programu Spolupráce škol a stipendia Norských fondů a fondů EHP pod názvem „Promotion of cooperation and sharing of experience in Early Childhood Education“. Kontaktní osobou a zároveň hlavní řešitelkou projektu je dr. Alena Vavrdová z Katedry primární a preprimární pedagogiky PdF UP, za norskou stranu je to Mrs. Anne Sine van Marion z Queen Maud University College of Early Childhood Education (QMUC) v Trondheimu.

Hlavním záměrem projektu je analýza stávajících vzdělávacích systémů obou uvedených zemí, včetně studijních programů pro obory učitelství pro mateřské školy na obou vysokých školách, a tvorba společného studijního modulu pro studenty oborů učitelství pro mateřské školy a pro obor speciální pedagogika předškolního věku.

Řešení projektu bude probíhat v několika klíčových aktivitách – kulaté stoly organizované v obou zemích partnerů projektu a pro podporu sběru podkladů významných pro projekt bude realizováno několik mobilit řešitelů projektu.

Aktuálně ve dnech 5. – 8.10. 2015 proběhla realizace prvního kulatého stolu, kde se setkali představitelé obou partnerských stran na Katedře primární a preprimární pedagogiky PdF UP v Olomouci. V jeho průběhu byly projednány jednotlivé kroky společné práce, termíny mobilit, cíle projektu a přidělení úkolů jednotlivým členům pracovního týmu. Prodiskutována byla zvláště struktura odborné publikace, která má být výstupem z projektu.

V návaznosti na první setkání budou, dle dohody obou zúčastněných partnerských stran, následně probíhat první mobility české strany do Norska.

Alena Vavrdová
Dominika Provázková Stolinská



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew