Tyto stránky jsou zastaralé a nepředstavují aktuální webovou prezentaci Univerzity Palackého.
Pokud jste sem zabloudili omylem, aktuální web je https://www.upol.cz/.
Portál  |  STAG  |  e-mail
English
Univerzita Palackého
22.02.2012, 09:45, Stáří: 12 r.

Škola hrou nabídne veřejnosti simulátor seniora či měření pánve

Autor: Ondřej Martínek

ilustrační foto M. Otava

Závěrečný bod programu letošních Akademických dnů Univerzity Palackého bude patřit Fakultě zdravotnických věd UP, která připravila pro širokou veřejnost projekt Schola Ludus – Škola hrou. V pátek od 9–14 hodin si budou moci Olomoučané vyzkoušet, jaký je to pocit být těhotná, prohlédnout si rentgenové snímky či se vcítit do role seniora. Schola Ludus proběhne v Centru praktických dovedností v přízemí Dětské kliniky FNOL.

V pátek představí jednotlivé ústavy Fakulty zdravotnických věd UP nejen studentům, ale i zájemcům z řad veřejnosti svou činnost v duchu motta „schola ludus“. „Účastnící si tak formou hry budou moci vyzkoušet práci s výukovými pomůckami či materiály,“ dodává přednostka Šárka Ježorská, přednostka Ústavu společenských a humanitních věd. Návštěvníci si mohou prohlédnout učebny pro výuku ošetřovatelských disciplín, nechat si změřit tlak či si vyzkoušet „simulátor seniora“ a zkusit si tak pohyb při zhoršeném zraku a ztuhlosti kloubů. Ústav porodní asistence nabídne zájemcům možnost si změřit pánev, poslechnout si ozvy plodu či se na chvíli vcítit do kůže budoucí matky díky simulátoru těhotenství.

V duchu školy hrou budou zpřístupněny Ústav fyzioterapie, Ústav zdravotnického managementu nebo Ústav radiologických metod, kde bude připravena prohlídka RTG pracoviště a rentgenových snímků. „Cílem projektu je představit zájemcům činnost nejmladší fakulty olomoucké univerzity, která vychovává budoucí zdravotníky, sestry, radiologické asistenty nebo fyzioterapeuty, tedy lidi, se kterými přicházíme v běžném životě do styku dnes a denně,“ upřesňuje Ježorská.  

Více: www.akademickedny.upol.cz

Zprávu zpracoval Ondřej Martínek, oddělení komunikace UP



Aktuální zpravodajství a publicistiku z Univerzity Palackého najdete na stránkách Žurnálu Online.

Zpravodajství z UP
Vědecko-výzkumná centraVyhledávání studijních oborů na UPAbsolventi UP

Calendar of Events now only on Palacký University's  new webpages

Aktuální konference, kongresy a sympozia na UP
Stránka aktualizována: 04. 04. 2011, Daniel Agnew